Hírmorzsák 2015-10-05 (10:45)

Dwight Howard szerint mindenki hiszi a Rocketsnél, hogy bajnokesélyesek. Kobe már elkezdte a mentorkodást a Lakersnél. Whiteside még az alapszakasz kezdete előtt vissza akar térni. LeBron kifejtette, miért kell Thompsonnak és a Cavsnek megegyeznie. Sullingerrel és Tyler Zellerrel is tárgyal a Celtics a hosszabbításról. Blake Griffin azonnal letörte az időmérő órát (videó). Brandon Armstrong pedig JR Smith-t figurázta ki ezúttal (videó).

A Houston Rockets centere, Dwight Howard Gary Washburnnek (Boston Globe) elmondta, hogy szeretnének fejlődni, James Hardennel szeretnék nagyon sokáig vezetni az együttest idén, és úgy érzi, hogy ketten a jó irányba terelhetik a Rocketset, megállíthatatlanok lehetnek. A csapatban mindenki hiszi, hogy valami nagy dolgot vihetnek véghez ebben az idényben, és csak erre koncentrálnak. Mindenki őszintén úgy gondolja a csapaton belül, hogy van keresnivalójuk, és ez a lépés ahhoz, hogy valaki tényleg bajnoki címet nyerjen. Szeretne megint egy fantasztikus szezont futni, mert ahogy halad az idő, egyre kevésbé vesz természetesnek dolgokat az ember. 18 évesen került a ligába, most pedig 30, a 12. idényére készül, és megfordult a kocka: most ő látja azoknak a játékosoknak a sorát, akik 20-21 évesen kerülnek az NBA-be.

A Los Angeles Lakersnél Kobe Bryant már a mentorszerepet is gyakorolhatta, Baxter Holmes (ESPN) értesülései szerint ugyanis az edzések után több fiatal is össze szokott ülni Bryanttel, hogy beszélhessenek az ikonnal. Kobe annyit mondott erről, hogy a minap 2 és fél órát beszéltek az egyik tréning után, a társai szeretnének tudni pár dolgot, amin ő már keresztülment, amit már megtanult és amivel a segítségükre lehet. Bryant szerint a játék összeköti mindannyiukat.

Ma hajnalban bemutatkozott az új Miami Heat, de egyelőre nem teljes fegyverzetben, hiányzott ugyanis vádlihúzódása miatt Hassan Whiteside. A center Ira Windermannek (Sun Sentinel) elmondta, megpróbál pár előszezon találkozón pályára lépni, hogy kicsit összeszokjon a többiekkel, de mindenképpen vissza fog térni még az alapszakasz kezdete előtt.

Mint arról tegnap este beszámoltunk, LeBron James megtörte a hallgatást Tristan Thompson ügyével kapcsolatban, azt mondta, hogy szeretné, ha megegyezne az erőcsatár a Cleveland Cavaliers, mert zavaró tényezőnek számít ez most náluk. James úgy fogalmazott Dave McMenaminnek (ESPN), hogy olyan ez a szitu, mint egy elefánt a porcelánboltban, sok kárt okozhat nekik. Reményei szerint inkább előbb egyeznek meg, mint utóbb - azt többször elmondta mindenki, ő is, hogy mennyire fontos Thompson számukra, ahogy azt látni lehetett az előző idényben és a PO-ban.

Nem akar a pénzügyekről beszélni, erről a két félnek kell tárgyalni, de az egész csapatot érinti ez az ügy. Nem akarja ezt mentségként használni, mert készen fognak állni így is a szezonra, de jobban szeretné, ha mihamarabb hosszútávú megállapodást kötne Thompson és a Cavs. Érdekesség, hogy Thompson és James egy közös ismerősük esküvőjén voltak a hétvégén Miamiben, és ott volt velük mindkettejük ügynöke, Rich Paul is, az instagramra pedig LeBron saját bevallása szerint azért rakta ki a tegnap már említett képet, mert a nap nagyrészét (volt) csapattársával töltötte. Mint ismert, A Cavs 5 évre 80 millió dollárt ajánlott Thompsonnak, míg a játékos 5 évre 94 milliót vagy 3 évre 53 milliót szeretne.

A Boston Celtics továbbra is tárgyal Jared Sullinger és Tyler Zeller képviselőivel, mindkét magasemberrel szeretnének idő előtt (november 2.) hosszabbítani. Danny Ainge, a gárda GM-je Adam Himmelsbach-nak (Boston Globe) elmondta, mindkettejükkel beszélgetnek a közös folytatásról, de nem tudni, hogyan alakulnak majd a dolgok, egyelőre nem állnak közel a megegyezéshez. Annyit mondott Ainge, hogy ebben a hónapban természetesen tovább folytatódik majd a diskurzus, megpróbálnak egyezségre jutni mindkettejükkel.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin azonnal berendezés-rongálással indította az idényt, az előszezon első meccse előtti bemelegítésnél "lezsákolta" az egyik időmérő órát:

Brandon Armstrong pedig ezúttal JR Smith-t pécézte ki magának:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus