Hírmorzsák 2015-10-05 (20:45)

Karl elnézést kért Cousinstól. Cauley-Stein pocsék formában érkezett az edzőtáborba. Melo tagadja, hogy cserét kért volna a Knickstől. Lawson szerint legalább főcsoportdöntőt kell játszani, hogy valaki elit irányító legyen - beszólt Chris Paulnak? Jelen állás szerint Roberson és Adams lesznek a kezdők a Thundernél. Stephen A. Smith megfenyegette Durantet (videó). Sérültlista: Ajinca (jobb combhajlító, 4-6 hét), Turner (jobb térd), Stauskas (jobb sípcsont, 2 hét), Bargnani (bal combhajlító). Hollins szerint Bargnani és Brook Lopez nagyon jók lesznek együtt támadásban. Whiteside csukott szemmel gyakorolja a büntetőket. Damian Wilkins a Hornetsnél. Westbrook nagy zsákolása bemelegítésnél (videó).

A Sacramento Kings vezetőedzője, George Karl elnézést kért DeMarcus Cousinstól a Vlade Divac által szervezett egyik nyári találkozójuk alkalmával. Karl az előző idényben elmondta, hogy sok nagyszerű játékosa volt már és egyikőjük sem volt cserélhetetlen - ezt felkapta a média és gyorsan ügyet is csináltak belőle. A tréner úgy érzi, nem kellett volna ezt így lenyilatkoznia, mert bár nem mondta, hogy el akarja cserélni a centert, ebből indult ki minden, okosabbnak kellett volna lennie. Karl úgy gondolja, hogy ez volt a legfőbb ok, amiért megromlott viszonyuk, mert mindenki azt hitte, meg fognak válni Cousinstól. Azt is hozzátette, mindannyian hibáznak, ő is szokott edzősködés közben, meccsekre készülve is, de Cousinsnak is megvannak a hibái.

Szintén a Kingshez tartozik, de már kevésbé pozitív felhanggal, hogy Willie Cauley-Stein pocsék formában érkezett a hírek szerint az edzőtáborba. A CSN-nél dolgozó Kings beatwriter, James Ham elmondása szerint az idény elején maximum 14 percet kap majd az újonc magasember. Kétszer nem tudott WCS végigfutni a pályán anélkül, hogy ki kelljen állnia pihenni, úgyhogy vannak gondok vele.

A Houston Rockets új irányítója, Ty Lawson Adrian Wojnarowskival (Yahoo Sports) beszélgetett. A játékmester szerint soha nem volt még ennyi jó játékos egyes poszton egy konferenciában, mint most, a legfontosabb viszont a győzelem. Lawson úgy érzi, hogy ha valaki elit irányító akar lenni a ligában, akkor muszáj legalább főcsoportdöntőt, döntőt játszania, ha pedig ez nem megy, akkor a második, harmadik vonalba tartozik az illető. Azt nem tudni, akart-e ezzel bármit is mondani Lawson, de Chris Paul irányába lehetett egy odaszúrás, hiszen a Los Angeles Clippers sztárja sosem jutott még túl a második körön.

A New York Knicks sztárját, Carmelo Anthonyt kérdezték, hogy kért-e cserét a nyáron, amire azonnal rávágta, hogy egyáltalán nem. Melo azt is hozzátette a riportereknek, hogy hisz Phil Jacksonban és abban, amit az elnök kitalált.

Anthony Slater (The Oklahoman) értesülései szerint az Oklahoma City Thunder új vezetőedzője, Billy Donovan inkább Steven Adamst és Andre Robersont preferálja a kezdőben Enes Kanter és Dion Waiters helyett. A török nyáron írt alá 4 évre 70 millióért a Portland TrailBlazersszel, de a Thunder meccselte ezt a szerződést, Waitersről viszont úgy hírlik, hogy hiába nem lesz kezdő, jelentős perceket fog kapni 2-3-as poszton. Szintén Slater jelentette, hogy Kevin Durant egészségesnek tűnt egy csapaton belüli, 5-5 elleni játék során - 24 pontot szórt 8/10-es mezőnymutatóval. Donovan elmondta, hogy erről beszéltek eddig is, teljes értékű játékos már a kiscsatár.

Voltak sérülések a mai napon is. A New Orleans Pelicans bejelentette, hogy Alexis Ajinca 4-6 hétig biztosan nem játszik, mert jobb combhajlítója meghúzódott - a francia középjátékos tegnap hajnalban, az Indiana Pacers elleni előszezon összecsapás második negyedében sérült meg. A Boston Celticsnél Evan Turner jobb térde húzódott meg, ezért lehet, hogy kihagyja a csapat Olimpia Milano elleni előszezon találkozóját. A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown elmondása szerint Nik Stauskasszal legalább 2 hétig nem számolhatnak, mert jobb sípcsontjában fáradásos törés kezdeti jeleit találták - egyelőre nincs nagyobb gond, de terhelésre nem reagál jól Stauskas lába, úgyhogy pihentetni kell.

A Brooklyn Nets olasz játékosa, Andrea Bargnani se játszik ma este a Fenerbahce ellen, neki a bal combhajlítója húzódott meg - Markel Brown, Chris McCullough és Willie Reed is kihagyja az összecsapást sérülés miatt. Bargnaniról egyébként Lionel Hollins vezetőedző a New York Postnak elmondta, nagyon kedveli a játékát, és szerinte a keret összes magasembere mellett lehet használni. A tréner úgy gondolja, hogy Brook Lopez és Bargnani párosa sok gondot okoz majd az ellenfélnek támadásban, mert mindketten sokoldalúak, tudnak dobni, jól passzolnak, és akkor sem jönnek zavarba, ha le kell ütni a labdát. Valószínűleg használni is fogja őket párban, de hogy védekezésben működik-e ez a kettős, az majd kiderül, esélyük mindenesetre lesz bizonyítani.

Volt egy igazolás is a mai napon, a Charlotte Hornets ugyanis megegyezett Damian Wilkinsszel. A veterán játékos legutóbb 2012/13-ban játszott az NBA-ben, akkor a Philadelphia Sixersnél próbálkozott. Puerto Ricóban fejezte be az előző idényt, és Michael Kidd-Gilchristet pótolja majd az előszezon során.

A Miami Heat centere, Hassan Whiteside nem sokat komolyodott a nyáron - a tavaly a vonalról mindössze 49.4%-kal (83/168) dobó kosaras saját elmondása szerint csukott szemmel gyakorolja a büntetőket. Whiteside Ethan J. Skolnicknak (Miami Herald) azt mondta, hogy ez a Judo-büntetőzése, mire felhívták a figyelmét, hogy talán Jedi...

A liga a mai napon bejelentette, hogy egy nagyobb, többéves megállapodást kötöttek a Tissot-val. Azt nem hozták nyilvánosságra, milyen összegről szól a megállapodás a svájci órakészítő vállalattal, de a Tissot elnöke, Francois Thiebaud az ESPN-nek elárulta, 162 éves történetük legnagyobb megállapodásáról van szó, ha az anyagiakat nézzük.

A korábban említett, Thundermél lejátszott egymás közötti meccs bemelegítésekor Russell Westbrook szórakoztatta a közönséget egy elég impresszív zsákolással:

A végére pedig Stephen A. Smith maradt, aki az ESPN First Take műsorában osztotta ki Kevin Durantet, és hozzátette, hogy nem szeretné a kiscsatár, ha az ellensége lenne:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus