Hírmorzsák 2015-10-06 (10:00)

Paul George (ideiglenesen) megbékélt a négyes poszttal. Stephenson szerint egyelőre csak szenvednek, nem ismerik még egymást. Bookert dicsérte Hornacek. Kidd-Gilchristet lehet, hogy nem kell műteni, de valószínűbb, hogy kés alá fekszik. Rambis szerint Porzingis Pau Gasol és Nowitzki kombinációja lehet, de nem mostanában. A ma esti Bulls-Buckson nem lesz Parker, Gasol, Gibson és Hinrich sem. Tobias Harris a tripláján dolgozott egész nyáron. Kaun nem tér vissza többet Európába. JR Smith 30.000 dollárt nyert az amerikai hadsereg egyik tagjának (videó). A játékvezető is előszezon-formában (videó).

Mint arról mi is írtunk, az Indiana Pacers sztárja, Paul George nem nagyon akar négyes poszton játszani, de miután beszélt Larry Bird elnökkel és Frank Vogel vezetőedzővel, tegnap elmondta, hogy egyelőre továbbra is azzal fognak próbálkozni, hogy erőcsatár legyen, maradnak tehát az eredeti terveknél. Vogel Gregg Doyelnek (Indianapolis Star) elmondta, nem aggódik amiatt, hogy George már egy meccs után fel akarta rúgni a csapat teljes nyári építkezését, mivel szerinte a játékos hinni fog az új felállásban is idővel. A tréner szerint együtt fogják kidolgozni, hogyan lehet mindenki elégedett és közben hogyan érheti el a csapat is a lehető legjobb eredményt.

Egyelőre a Los Angeles Clippers új játékosának, Lance Stephensonnak sem ízlik új szerepköre - legutóbb pont nélkül maradt a Toronto Raptors ellen, két meccsen pedig 2/14-es mezőnymutatója van eddig. Maga a játékos is azt nyilatkozta a riportereknek, hogy egyelőre csak szenvednek, próbálják megismerni a másik játékát. Stephenson azt is hozzátette, hogy nem kell kapkodnia, rá kell jönnie szerepére, aztán idővel úgyis megismerik egymást, akkor pedig minden a helyére fog kerülni, és működni fog a csapatjátékuk.

Nincs ilyen gondja a Phoenix Suns újoncának, Devin Bookernek, akit Jeff Hornacek vezetőedző dicsért. A tréner Paul Corónak (Arizona Republic) elmondta, Booker védekezésben legtöbbször jó helyen van, támadásban pedig a kis dolgokat is megcsinálja. Általában ha a fiatalok, főleg 18 évesen megérkeznek az NBA-be, akkor túl gyors nekik eleinte a játék, az ellenfelek, és ehhez hozzá kell szokniuk, de Hornacek szerint úgy tűnik, hogy dobóhátvéd kézben tartja a dolgokat.

Mint arról tegnap beszámoltunk, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Charlotte Hornets swingmanjét, Michael Kidd-Gilchristet műteni kell, így 6 hónap kihagyás vár rá. A tegnapi vizsgálatok alapján kiderült, hogy elszakadt a labrum a jobb vállában. Rick Bonnell (Charlotte Observer) szerint van más megoldás is: ha nem műtik meg MKG-t, akkor lehet, hogy csak 6-8 hetet kell majd kihagynia, ám nagyobb lesz az esélye, hogy újra rásérül, így sokkal valószínűbb, hogy mégis kés alá fog feküdni. A kosaras ma találkozik a csapatorvosokkal, utána döntenek, hogy akkor végül is melyik megoldást választják.

A New York Knicks egyik segédedzője, Kurt Rambis azt nyilatkozta Al Iannazzone-nak (Newsday), hogy Kristaps Porzingis játékában vannak elemek Pau Gasoléból és Dirk Nowitzkiéből is, de időre van szüksége, hogy fejlődjön. Rambis szerint a két ikon kombinációja lehet majd a lett magasember, olyan sok mindenre képes, azt is elképzelhetőnek tartja viszont, hogy 3-4-5 évig ez nem jön ki belőle. Fel kell nőnie Porzingisnek, érnie kell, fejlődnie, erősödnie és hozzászoknia az NBA szintű versengéshez. Rambis szerint a játékos már érzi a kosárlabdát, tudja, mit kell csinálnia, önzetlen is, jó döntéseket hoz, szóval nem a nulláról kellett megtanítani játszani. Azt is hozzátette a segédedző, hogy a szakmai stáb egyelőre nem döntötte el, hogy Porzingis kezdő lesz-e vagy csak csere.

A Memphis Grizzlies máris megvált egyik játékosától, Daniel Nwaelelétől köszöntek el tegnap este.

Sérültlista persze most is van: ma este foghíjas lesz a Chicago Bulls - Milwaukee Bucks előszezon összecsapás. A Bucksnál hiányozni fog Jabari Parker, aki saját elmondása szerint addig várni akar, amíg otthon nem játszanak, hazai közönség előtt akar bemutatkozni. A Bullsnál Fred Hoiberg vezetőedző elmondta, hogy Derrick Rose jövő héten hétfőn kezdi el az edzéseket, pár nappal később pedig már a csapattal is együtt tréningezhet majd a pályán. Rose és a hátműtéten áteső Mike Dunleavy természetesen szintén nem lesznek a Milwaukee ellen, de Pau Gasol, Kirk Hinrich és Taj Gibson sem lépnek majd pályára a Chicagónál.

Az Orlando Magic kiscsatára, Tobias Harris a sarokból már átlag fölötti tripladobó lett az előző idényben, de a nyáron sokat dolgozott, hogy a triplavonal mögül más területekről is ilyen eredményes tudjon lenni. Harris Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) elárulta, hogy nagy fegyvernek tartja a hárompontosokat, nagyon sokat fog ez segíteni abban, hogy jobb legyen a spacing a Magicnél, több helye legyen a centereknek és a betörő játékosoknak. Ezen dolgozott egész nyáron és folytatni is akarja a munkát az idény közben is.

A Cleveland Cavaliers új orosz centere, Sasha Kaun Jason Lloyddal (Akron Beacon Journal) beszélgetett, és elmondása szerint európai karrierjének már tényleg vége van. Amikor a nyár folyamán ezt kijelentette, így is gondolta, mivel hét év elég volt neki az öreg kontinensen. A felesége kansasi, és hatalmas áldozatott hozott, hogy ennyi ideig Európában éltek. Kaun azt is elmondta, hogy három éve is szeretett volna már a Clevelandhez csatlakozni, de akkor csak a ligaminimumot ajánlották neki.

Maradjunk az ohiói együttesnél: egy ún. Wine and Gold Scrimmage-et, azaz egy csapaton belüli meccset rendeztek, amelyet megtekinthettek az érdeklődők is. A mérkőzés előtt a csapat dobóhátvédje, JR Smith 30.000 dollárt nyert egy félpályás hármasával, de nem magának, hanem az amerikai hadsereg egyik tagjának:

A végére pedig a játékvezető a ma hajnali Portland TrailBlazers - Sacramento Kings mérkőzésről, össze kell még szokni a média képviselőivel:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus