Hírmorzsák 2015-10-06 (21:45)

Marbury kirohanást intézett Jordan és a cipői ellen. Stephenson fogja majd a LeBron, Durant, Leonard-féle nagyobb darab periméter-játékosokat, de néha az irányítókra is ráteszik majd. Beal nem akar távoli ketteseket vállalni, a legjobban védekező ötösbe is szeretne bekerülni. Gentilét megpróbálja átvinni a Rockets már jövő nyáron az NBA-be. Parsons még az előszezon vége előtt vissza akar térni. Markel Brown maximum az alapszakaszban fog játszani. Afflalo kihagyja a Knicks holnapi meccsét. Danny Ferryé volt az egyik legirigyeltebb GM-szerződés.

Stephon Marbury rendezett egy kis kirohanást Michael Jordan ellen a twitteren - az időzítés érdekes, hiszen a Starbury-cipők nem sokára újra kaphatóak lesznek. Marbury elmondása szerint elege van abból, hogy Jordan-cipők miatt bármit megtennének a gyerekek, és abból is, hogy ez ellen nem tesz semmit Jordan, akit kapzsinak tart. Utálja, amikor a srácok azért sírnak, mert nem engdedhetnek meg maguknak egy Jordan-cipőt, ezt egy anyukának például nagyon nehéz feldolgozni - mint ismert, a Starbury-cipők 15 dollárba kerülnek. Marbury azt is hozzátette, hogy Jordan is ugyanolyan ember, mint bárki más, csak jobban kosárlabdázik.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers azt nyilatkozta Zach Lowe-nak (Grantland), hogy Lance Stephenson az első számú opciójuk védekezésben a Kevin Durant, LeBron James és Kawhi Leonard-féle nagyobb darab periméter-játékosokra. A hírek szerint a Clippers az irányítókat is Stephensonnal fogatná néhány esetben, hogy Chris Paulnak több ideje legyen pihenni védekezésben - a kérdés az, hogy a Charlotte Hornetstől szerzett swingman mennyire fogja visszavetni a csapatot támadásban, spacing szempontjából ugyanis borzalmas, hiszen külső dobása gyakorlatilag megszűnt.

Ha már szóba került LeBron: tegnap 6-os mezszámot viselt a csapat egymás közötti nyílt meccsén, de a találkozót követően elmondta, csak edzésekre használja a 6-ost, egyébként 23-asban fog játszani továbbra is - 6-os volt a száma a Heatnél és az előző két olimpián.

A Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal Jorge Castillónak (Washington Post) elmondta, nyáron azt tűzte ki céljául, hogy minél kevesebb távoli kettest dobjon - emellett a legjobban védekező ötösbe szeretne bekerülni. Beal szerint nehéz lesz nem elvállalni azokat az üres helyzeteket, amiket eddig eldobott, Randy Wittman is ott fogja kiabálni, hogy dobjon, de szeretné annyira száműzni játékából ezeket a középtávoli tempókat, amennyire csak lehet. Saját elmondása szerint videózás és a statisztikák tanulmányozása után döntött úgy, hogy lemond ezekről a dobásokról, inkább a gyűrű környéki befejezéseket gyakorolta, illetve hogy hogyan tud saját magának dobóhelyzetet kialakítani a triplavonalon túl.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Houston Rockets abban bízik, hogy jövő nyáron át tudják vinni az NBA-be Alessandro Gentilét - az olasz válogatott kosaras játékjoga a texasiaknál van. A 2014-es draft 53. helyén kiválasztott swingman jelenleg az Olimpia Milano játékosa, 2011 óta játszik hazája kirakatcsapatánál, és a 2014-es Serie A döntő MVP-jének választották.

A mai sérült-rovatot a Dallas Mavericks kiscsatárával, Chandler Parsonsszal kezdjük, aki Dwain Price-nak (Star Telegram) elárulta, legalább 1-2 előszezon meccsen pályára akar lépni, hogy kicsit formába lendüljön az alapszakasz előtt. A Brooklyn Nets dobóhátvédje, Markel Brown már biztosan kihagyja a teljes előszezont, mivel meghúzódott a hasfalának bal oldala. A New York Knicks új kettese, Arron Afflalo holnap nem játszik, ennyi biztos, illetve Derek Fisher vezetőedző szerint Jose Calderon, Carmelo Anthony és Robin Lopez biztosan kezdenek majd.

Egy kis érdekesség: Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy más GM-ek irigykedve nézték Danny Ferry szerződését az Atlanta Hawksszal. A "sólymok" egykori szakvezetője 2012-ben 6 éves, évi 2 millió dolláros kontraktust kötött a csapattal, a hat év pedig szinte soha nem látott hosszúságú volt, csak a Pat Riley vagy Gregg Popovich szintű embereknek volt hasonló hosszúságú megbizatása. Ferry szerződése garanciákat is tartalmazott arra vonatkozóan, hogy a Hawks vesz egy D-Ligás csapatot, illetve felépítenek egy új edzőközpontot, jelentenie pedig közvetlenül csak a többségi tulajdonosnak, Bruce Levensonnak kellett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus