Hírmorzsák 2015-10-07 (10:45)

Harden szerint ő a legjobb játékos a ligában, és tavaly is ő érdemelte volna az MVP címet, de idén még jobb lesz. D'Angelo Russell farizma megsérült ma reggel. Markieff Morris iránt érdeklődik a Pistons. Monty Williams nagyon szoros kapcsolatba került Duranttel. Eldőlt: Kidd-Gilchristet műteni kell. Aaron Gordon 7-10 napon belül visszatérhet. Vince Carternek azért nem minden zsákolás sikerül (videó). Michele Roberts 1.2 milliót keresett első évében. Mozgov "álruhát" öltött egy kis metróaluljáróban rendezett poén kedvéért (videó). Sampson Carter a Memphisnél.

A Houston Rockets sztárja, James Harden adott interjút Fran Blineburynek (nba.com), akinek elmondta, hogy ha valaki azt gondolná, nem képes jobb teljesítményre a tavalyinál, akkor csak várjon, majd ő megmutatja. Harden szerint ő a legjobb játékos a ligában és hisz is ebben - úgy érzi, már az előző szezonban is az volt, ő volt az MVP, teljesen biztos ebben mindent figyelembe véve.

Minden elismerése a Golden State Warriorsé, nagyszerű csapatuk, szakmai stábjuk volt, de a díj azé, aki a legfontosabb a saját együttese számára. Másodikak lettek nyugaton, amire senki nem számított akkor sem, amikor még mindenki egészséges volt. Az egyik legtöbb sérültjük nekik volt, ennek ellenére megnyerték a divíziót, ahonnan minden gárda PO-ba jutott. Sok faktort figyelembe lehet venni, például ő dobta a legtöbb pontot és játszotta a legtöbb percet a ligában. Nem akar Steph Currytől semmit sem elvenni, de úgy érzi, hogy ő jobban megérdemelte volna az MVP díjat.

A Los Angeles Lakers irányítója, D'Angelo Russell már az első negyedben lesérült a Utah Jazz elleni ma reggeli mérkőzésen - Rudy Gobert betörése elé állt oda, de túl nagy falatnak bizonyult számára a francia. Russell farizma zúzódott meg, de az első diagnózis szerint azért nincs olyan nagy gond - ettől függetlenül természetesen további vizsgálatokat fognak elvégezni rajta.

Vince Ellis (Detroit Free Press) értesülései szerint a Detroit Pistons figyeli a Phoenix Sunsnál fennálló helyzetet, és adott esetben szeretnének cserélni Markieff Morrisért, akinek testvérét a nyár elején szerezték meg. Mint ismert, Markieff nagyon kiakadt emiatt, a Suns edzőtáborába viszont úgy érkezett már meg, hogy maradni akar az arizonaiaknál, úgyhogy egyelőre nem tudni, mennyire elérhető az erőcsatár, ezért is figyeli a történéseket az autóvárosi alakulat.

Az Oklahoma City Thundernél Monty Williams segédedzővé kinevezése telitalálatnak tűnik, ugyanis a hírek szerint azonnal szoros kapcsolatot épített ki a nyáron szabadügynökké váló Kevin Duranttel. Ken Berger (CBS Sports) információi szerint amikor a sztár Williamsszel beszélget, olyan, mintha egy kissrác figyelne az édesapjára, csüng a szavain, mindig mindenre odafigyel, amit mond. Úgy tűnik, hogy Durant a támadójáték váltásával is elégedett - a héten azt nyilatkozta, hogy új edző, új támadási rendszer, egy teljesen új korszak jött el ezzel náluk.

A Charlotte Hornets bejelentette, hogy tényleg meg kell műteni Michael Kidd-Gilchrist jobb vállát, miután a játékos tegnap a csapatorvosokkal is egyeztetett - mint arról már beszámoltunk, ez féléves kihagyást jelent számára, tehát gyakorlatilag a teljes alapszakaszt ki kell hagynia.

Ha már hosszútávú sérülés, akkor itt említsük meg, hogy az Orlando Magic másodéves csatára, Aaron Gordon 7-10 napon belül visszatérhet. Gordon pazar nyári ligás teljesítményt nyújtott júliusban, de a szintén nem kis darab testvérével játszott, amikor eltört az állkapcsa nem sokkal az SL után. Gordon már fut, jó formában van, és az edzőtáborban is ott van a csapattal, de kontakttal együtt még nem edzhet, így az 5-5 elleni gyakorlásokat is kihagyja.

A Memphis Grizzlies tegnap igazolt egyet - mint azt írtuk a reggeli morzsában, Daniel Nwaelelétől elköszöntek, ám leszerződtették a helyére Sampson Cartert, így most megint 20 fős a Memphis kerete. A 25 éves csatár öt évet töltött a Massachusetts egyetemen, ahol ez idő alatt 7.1 pontot és 4.2 pattanót átlagolt. Tavaly nem kelt el a drafton, majd az előző idényt Szlovákiában, Portugáliában és a Dominikai Köztársaságban töltötte.

Ha már a Memphis, akkor itt lehet megemlíteni, hogy bár Vince Carterről nemrég kikerült egy kép a netre, hogy ugrani még tud, ezt biztosan nem a Houston Rockets elleni ma hajnali előszezon találkozón bizonyította:

Pénzügyekkel kapcsolatos érdekesség, hogy a Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts tavaly 1.2 millió dollárt keresett - nem meglepetés, de nem fizet rosszul egy NBA vezetői pozíció. Azt ugyan nem tudni, hogy Adam Silver commish mennyit tesz zsebre, viszont David Sternről úgy hírlett, hogy regnálása utolsó éveiben évi több mint 20 millió dollárt keresett.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers centere, Tyimofej Mozgov és a CSZKA Moszkva erőcsatára, Alekszej Voroncevics maradtak - a két orosz játékos egy moszkvai metróba ment le "álruhában", kihívtak pár ott kosarazó srácot:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus