Hírmorzsák 2015-10-07 (21:45)

Hibbert szerint Randle a liga arca lesz idővel, Kobe szerint pedig a másodéves csatár egy Zach Randolph testébe oltott Lamar Odom. Byron Scott nem tudja elképzelni Bryantet más csapatnál, csak a Lakersnél. Cousins szerint csak rajta múlik, hogy megnyeri-e az MVP-díjat. Caron Butler Javaris Crittenton és Gilbert Arenas fegyver-botrányáról beszélt - 1100 dolláron ment a vita. Sam Mitchell tervei szerint LaVine kezd kettes poszton. Cuban új ötlettel állt elő a régen nem draftolt játékosokkal kapcsolatban. LeBron vezetni akarja a Cavst, nem a hátán cipelni, és azt érzése szerint nem is kell már megtennie. Tristan Thompson ügye még hónapokig húzódhat. A Memphis magasembert cserélt az edzőtáborra.

A Los Angeles Lakers ma reggeli, Utah Jazz elleni vereségét követően Roy Hibbert és Kobe Bryant nyilatkoztak a gárda egyik fiatal tehetségéről, Julius Randle-ről - a csatár 26 perc alatt 16 pontig jutott. A center szerint Randle "egy állat", ő a Lakers jövője, és ő lesz a liga arca is idővel. Kobe annyit tett ehhez hozzá, hogy szerinte Randle Lamar Odom csak Zach Randolph testébe oltva.

Byron Scott vezetőedzőt is megkérdezték a találkozót követően, de őt Bryantről és arról, el tudja-e képzelni más mezben, mint a Lakersé. Scott azt válaszolta, hogy nem, csakúgy, mint Magic Johnsont, vagy a két washingtoni évét leszámítva Michael Jordant sem, akit mindenki a Chicago Bullsszal azonosít. Ha Kobe-ra gondolnak az emberek, szerinte mindig a Lakers fog eszükbe jutni és az, hogy a valaha volt egyik legjobb játékos volt, aki aranysárga-lila mezt öltött.

A Sacramento Kings centerét, DeMarcus Cousinst kérdezték az újságírók, hogy elérhető-e számára az MVP-díj, amire annyit válaszolt, hogy szerinte nemcsakhogy elérhető, de csak rajta múlik, hogy megszerzi-e. A játékos úgy gondolja, hogy jóval egyszerűbb most a csapaton belüli kémiát felépíteniük, mert olyan társakat kapott, akik tudják, hogyan kell hatékonyan, eredményesen játszani, míg a fiatalok még a saját játékukat is keresik, nemhogy a másikkal megpróbáljanak összecsiszolódni. Cousins azt is elmondta, hogy nagyszerű érzés lenne, ha megtapasztalhatná, milyen a PO-ban kosarazni, ehhez ugyanis még nem volt szerencséje.

Ha már a Kings, akkor itt kell megemlíteni a nap történetét: Caron Butler új könyvében, a Tuff Juice-ban kitért a 2009-es, Washington Wizardsnál történt fegyver-incidensre. Mint ismert, Javaris Crittenton és Gilbert Arenas úgy összevesztek egy repülőút során egy kártyajátékon, hogy Agent Zero töltött fegyverekkel jelent meg a fővárosiak öltözőjében, de ugyanezt megtette Crittenton is - Butler elmondása szerint utóbbi rá is fogta fegyverét Arenasra. Az ok 1100 dollár volt - Arenas vesztett, de nem akarta kifizetni -, Arenas viszont az eltiltással 7.5 milliót bukott. Butler szerint Arenas rá is jött, hogy túl messzire ment, mikor fegyvert fogtak rá, Crittentont pedig azóta le is tartóztatták gyilkosságért és 23 éves börtönbüntetését tölti.

A Minnesota Timberwolves ideiglenes vezetőedzője, Sam Mitchell a Sirius XM NBA Radiónak azt nyilatkozta, hogy jelenlegi tervei szerint Zach LaVine fog kezdeni, nem Kevin Martin, a veterán dobóhátvédnek pedig még az edzőtábor kezdete előtt elmondta döntését. Mitchell azt is hozzátette, hogy "ez ceruzával lett leírva, nem tollal", tehát változhat még a dolog természetesen az idény kezdete előtt.

A Dallas Maverick tulajdonosa, Mark Cuban egy új ötlettel állt elő. Cuban a Hoops Rumoursnak írt e-mailjében azt vetette fel, hogy ha valakit az előző három drafton nem húztak ki, akkor oda igazolhat, ahova akar, de lenne egy külön, ún. "pótdraft" azon játékosok számára, akik korábban nem keltek el. Ezzel az edzőtábor-rosterek feltöltését szeretné szabályozni a Mavs tulaja, és jó móka is lenne szerinte a "rendes" draft, valamint a nyári liga után pár héttel.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James a mai dobóedzés előtt elmondta, készen áll arra, hogy vezesse csapatát, de a hátán cipelnie már nem kell, ha mindenki rendelkezésre áll. Ha Kyrie Irving, Tristan Thompson és Iman Shumpert is bevethetőek lesznek, készen állnak majd mindenre - nem neki kell mindent csinálnia majd. Kelet erősödött, és bár tudja, hogy nem kell túl sok minden miatt izgulni az idény elején, számára a csapaton belüli kémia a legfontosabb, márpedig Irving és Shumpert még egy ideig nem lesznek, és Kevin Love állapota is kérdéses lesz a szezon kezdetén. Ennek nem igazán örül, de a teljes felépülésük a legfontosabb most.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Brian Windhorst (ESPN) szerint Tristan Thompson ügye az alapszakaszig szinte biztosan nem fog megoldódni, hónapokig fog húzódni az erőcsatár és a csapat közötti tárgyalás a játékos új szerződéséről, és Windhorst szerint egy harmadik fél közbelépése is szükséges lesz ahhoz, hogy a jelenlegi szituációból valamerre elinduljanak. Az újságíró szerint nagyban hasonlít az eset Anderson Varejaóéhoz, aki 2007-ben a Charlotte Bobcats offer-sheetjét írta alá, hogy a patthelyzetet feloldja.

A Memphis Grizzlies újabb változtatást lépett meg, kitették ugyanis Michael Holyfieldet, és inkább egy másik magasembert, Alex Stephesont tesztelik a továbbiakban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus