Hírmorzsák 2015-10-08 (10:30)

Jimmy Butlernek nem tetszik Rose munkamorálja? Steph Curry válaszolt Hardennek az MVP-témával kapcsolatban. Randle szerint Kobe szinte zseni, Bryant elégedett a fiatalok hozzáállásával. Derek Fisher Matt Barnes feleségével kezdett, pár kisebb sérülés és egy kihagyott edzés lett a jutalma. Popovich pihentette LMA-t az egyik edzésen - "Üdv a Spursnél". Ginobili, Parker, Duncan, Diaw és Popovich sem lesznek ma a Kings ellen. Bargnani és Whiteside továbbra sem edzenek, Love viszont szombattól teljes értékű munkát végezhet, hétfőn visszatérhet. Walton szerint Livingstonnak több triplát kellene dobnia. Craig Sager jól van, korábban engedték haza a kórházból. A TNT promója a Cavsszel és a bajnoki címmel a célkeresztben (videó).

Óvatosan kell kezelni, mert Joe Cowley (Chicago Sun-Times) jelentette, aki nem a legmegbízhatóbb forrás, de értesülései szerint Jimmy Butler nem elégedett Derrick Rose munkamoráljával. A két játékos a magánéletben nagyon jól kijön egymással, barátok, de Butler szerint Rose-nak az edzéseken sokkal jobb oda kellene tennie magát, mert ő a franchise arca, és jelenleg nem mutat jó példát a többieknek. Butler volt az, aki nyáron együtt edzett Doug McDermott-tal, és ő az, aki a pluszmunkára sarkallja a fiatalokat az edzőteremben - megpróbál A szupersztár lenni az együttesnél. Butler edzésmunkája egyébként a hírek szerint különleges, Fred Hoiberg vezetőedző azt nyilatkozta nemrég, hogy a swingman olyan szinten motivált és szeretne vezér lenni, mint Kevin Garnett és Michael Jordan fénykorukban.

A Golden State Warriors sztárja, Stephen Curry válaszolt James Harden azon felvetésére, miszerint ő érdemelte volna meg az előző alapszakasz után az MVP címet. Curry Monte Poole-nak (CSN Bay Area) elmondta, semmit nem változtat az előző évvel kapcsolatban az, hogy Harden mit mond. Mindenki máshogy motiválja magát - ő is tele van önbizalommal, és tudja, hogy Harden is, de ez máshogy jön ki az embereken. Próbál nem túl sokat beszélni, főleg azokról dolgokról, amik a múltban történtek. Valahogy motiválnia kell magát az embernek, és Curry biztos benne, hogy Harden nagy dolgokat szeretne véghezvinni, de ő is ugyanígy van ezzel.

A Los Angeles Lakers nem biztos, hogy jó szezont fut majd, de hasznos lehet még ez az idény a jövő szempontjából, Kobe Bryant ugyanis olyan fiatalokkal van körbevéve, akik szomjazzák a tudását. D'Angelo Russell Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elmondta, hogy ha Bryant beszél valamiről, mindig odafigyel, egész nap tudná hallgatni Kobe-t. Julius Randle azt mondta a Lakers legendájáról, hogy a határán van annak, hogy zseninek lehessen nevezni - megosztja összes tapasztalatát velük a pályán és azon kívül is, ez pedig óriási segítség számukra. Bryant is dicsérte a fiatalokat, szerinte ugyanis hiába van generációs különbség köztük, a kosárlabda közös nyelvük, Randle-ék pedig mindig tanulni akarnak. Őszintén elmondja azokat a dolgokat, amiket átélt, és az a fontos, hogy a többiek megtalálják a saját útjukat.

Az este bulvárhíre Matt Barneshoz és Derek Fisherhez kapcsolódik, a New York Knicks vezetőedzője ugyanis már hónapok óta Barnes feleségével randizgat - a házaspár már jó ideje nem él együtt, Fisher pedig szintén válokeresetet adott be márciusban, ő sincs már együtt feleségével. Barnes a Memphis Grizzlies-zel Santa Barbarán edzőtáborozik, és Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) egyik forrása szerint mikor szombaton megtudta, hogy Fisher a feleségével van a házában, teljesen megőrült, kocsiba ült, hogy 95 mérföldet levezessen, és kicsit kérdőre vonja egykori csapattársát - a Lakersnél játszottak együtt.

Van is pár karcolás a tréneren az egyik hozzá közelálló forrás szerint, de ennyiben hagyja a dolgot Fisher, nem fogja Barnest feljelenteni - a Knicks hétfői edzését viszont kihagyta, a csapat tájékoztatása alapján személyes okok miatt, ő pedig az újságíróknak annyit mondott, hogy ami személyes, arról nem is fog a médiában beszélni. Ha feljelenti Fisher Barnest, ha nem, a liga mindenesetre vizsgálatot indított az ügyben, úgyhogy ebből a kiscsatárnak még lehet baja.

Hajnalban a San Antonio Spurs is bemutatkozik, de természetesen foghíjasan - Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Manu Ginobili, Tim Duncan, Tony Parker és Boris Diaw is pihenőt kap a találkozóra, sőt, a vezetőedző, Gregg Popovich sem lesz ott a Sacramento Kings elleni mérkőzésen személyes, nem részletezett okok miatt - Ettora Messina irányítja majd a csapatot. A hét kétmondatos utasítása is Popovich nevéhez fűződik, a keddi edzésen ugyanis pihentetni akarták LaMarcus Aldridge-et, mert kicsit fáj a lába. LMA Portlandben már hozzászokott, hogy kisebb-nagyobb sérülésekkel együtt is játszani kell, ezért az erőcsatár nem akarta kihagyni a tréninget, erre annyit mondott neki a vezetőedző, hogy "Üdv a Spursnél. Na menj pihenni.".

Térjünk vissza kicsit New Yorkba: Andrea Bargnani tegnap zsinórban a harmadik edzését hagyta ki sérülés miatt - mint ismert, a bal combhajlítója húzódott meg -, így valószínűleg ma este sem játszik a Detroit Pistons ellen. Ha már a sérüléseknél tartunk, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Miami Heat centere, Hassan Whiteside továbbra sem edz jobb vádlijának húzódása miatt, és egyelőre nem tudni, mikor kezdhet el tréningezni - vasárnap azt ígérte, hogy az alapszakasz kezdetére készen fog állni. Jobb hír, hogy a Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love szombaton már teljes értékű munkát végezhet, hétfő óta 3-a-3 elleni játékban is részt vehet, jövő hétfőn pedig akár vissza is térhet a Memphis Grizzlies elleni előszezon találkozón.

Szóba került a Pistons, folytassuk a rosterváltozásokkal: az autóvárosiak kitették keretükből Eric Griffint, míg a Milwaukee Bucks Charlie Westbrooknak és Jon Horfordnak köszönte meg a munkát - a Pistonsnál 19-en vannak, de még mindig 17-en garantált szerződéssel, a wisconsini együttesnél pedig 18 főt számlál a keret így.

A Golden State Warriors ideiglenes vezetőedzője, Luke Walton az Inside Bay Area munkatársának elmondta, szeretnék, ha Shaun Livingston több hármast dobna. Walton szerint ehhez Livingstonnak előbb fejben is meg kell változtatni hozzáállását, mert eddig mindig a betörést választotta. A tréner szerint a hármasok elvállalása is fontos lenne, mert annyiszor duplázzák a játékosaikat, hogy üres helyzetek adódnak a többeiknek, ezt pontokra kell váltani. Walton szerint sokat gyakorolt Livingston, be tudja dobni a triplát, és van egy fogadásuk, hogy ha üresből nem dob a hátvéd, akkor fekvőtámaszt kell nyomnia.

A Craig Sagerért aggódóknak jó hír: a liga leghíresebb pályaszéli riportere jól van, 100 napos kórházi kezelése olyan jól haladt, hogy a 82. napon haza is engedték. Sager augusztusban nyilatkozott még állapotáról - mint ismert, tavaly áprilisban leukémiát diagnosztizáltak nála, de hiába a kezelések, idén júliusban kiújult a rákja, ami után újabb beavatkozást kellett végrehajtani rajta. Egyelőre nem tudni, visszatérhet-e a ligába, és ha igen, mikor, de jó jel, hogy úgy tűnik, az egészsége rendben van - szó volt egyébként arról nemrég, hogy a nyitónapon is ott lesz már a pálya mellett.

A végére pedig jöjjön a TNT új NBA-promo reklámja LeBron Jamesszel és a Cleveland Cavaliersszel, akik számára a küldetés egyértelmű: megnyerni a bajnoki címet ebben az idényben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus