Hírmorzsák 2015-10-08 (20:30)

Kobe úgy érzi, mindent megtett a nyáron, hogy felkészüljön a szezonra, egészséges akar maradni, de nem tudja, mit várjon a csapattól. Matt Barnes a Fisher-esetről: "ilyen az élet", "voltunk barátok is". Jimmy Butler nem érti, miért akarnak állandóan problémát találni közte és Derrick Rose között, cáfolta a reggeli pletykákat, és szerinte a liga egyik, ha nem a legjobb hátvédpárosát alkothatják. Asik 3 hétig nem játszik vádlihúzódás miatt. Silver szerint a közeljövőben nem lesz európai franchise az NBA-ben.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant Sam Amickkel (USA Today) beszélgetett több témáról is. Kobe annyit mondott, hogy nem aggódik, mert az a maximum, amit tehetett, hogy a lehető legjobban felkészült a nyár folyamán, ezt pedig meg is csinálta - innentől kezdve akármi történik vele, arra már nincs befolyása. Szeretne egészséges maradni az egész idényben és hatékonyan játszani, segíteni a fiatalokat. Úgy érzi, hogy az ő helyzete nem hasonlítható a 37 éves Michael Jordanéhez - minden idők legnagyobbja 2 évet kihagyott, mielőtt 38 évesen visszatért, ő pedig sérülésből próbál visszatérni, sem a csapat, sem a játékrendszer nem ugyanaz.

Azt is elmondta, fogalma sincs, mire számíthat ettől a csapattól. A PO a cél természetesen, mindig ezt szeretnék elérni, de például a bajnoki címhez nagyon sok minden kellene, sok mindent tisztázniuk kellene védekezésben, támadásban egyaránt, azt is, hogyan illeszkedik egymáshoz az egyes játékosok stílusa. Náluk rengeteg a kérdés, úgyhogy nem nagyon tudja, mit kaphat ettől a kerettől.

Két reggeli témával kapcsolatban is megszólaltak az érintettek. Az egyik a Memphis Grizzlies kiscsatára, Matt Barnes volt, aki a hírek szerint a hétvégén fizikailag is kérdőre vonta a New York Knicks vezetőedzőjét, Derek Fishert, amiért a feleségével randizgat. Barnes azt nyilatkozta Ronald Tillerynek (Commercial Appeal), hogy ilyen az élet, ő azért van a Memphisnél, hogy a kosárlabdára koncentráljon. Azt is hozzátette, hogy nem foglalkozik a liga vizsgálatával, csak a gyerekei a fontosak számára, az ő boldogságuk, egészségük, biztonságuk. Barnes Fisherrel kapcsolatban annyit mondott, hogy egykor barátok voltak.

A másik a Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler volt, aki KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta, fogalma sincs arról, miért akarnak az emberek állandóan valami problémát találni közte és Derrick Rose között, egyszerűen hagyni kellene őket játszani. Imádja Rose-t csapattársaként is, és szerinte az egyik, ha nem a legjobb hátvédpáros lehetnek az egész ligában. Többször is elmondta már, de most megismételte: nem érdekli, kinek a csapata a Bulls, az ő feladata az, hogy nyerjenek, ha pedig ez bekövetkezik, senkivel nem lesz probléma. Azt is elmondta, hogy az edzők és a játékostársai kérték, hogy legyen jobb vocal leader, senkinek a helyét nem akarja ezzel átvenni, vagy senki alá nem akar tenni ezzel.

A New Orleans Pelicansnél hullanak a centerek, John Reid (Times Picayune) jelentése szerint ugyanis Ömer Asikot is nélkülözniük kell 3 hétig, mivel meghúzódott a jobb vádlija a tegnapi edzésen. Mint arról már írtunk, a csapat másik középjátékosa, Alexis Ajinca a múlt hét végén sérült meg, jobb combhajlítója miatt 4-6 hétig nem lesz bevethető, úgyhogy az alapszakasz kezdete kemény lesz a Pelicans számára - bár a török talán felépül addigra.

A liga komisszárja, Adam Silver az ESPN-nek elmondta, korai arról beszélni, hogy európai franchise-a lesz a ligának - az öreg kontinensről több klub is Amerikában játszott és játszik felkészülési meccseket, a Boston Celtics pedig jelenleg is európai túráján tartózkodik. Silver szerint a közeljövőben szerinte nem lesz terjeszkedés Európa felé, de valamikor a jövőben még persze megtörténhet - gyakorlatilag tehát ezzel nem nagyon lehet számolni belátható időn belül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus