Hírmorzsák 2015-10-09 (11:00)

Dwight Howard úgy játszott a főcsoportdöntőben, hogy az első meccsen elszakadt a bal MCL-je és a meniscusa is. Kobe-nak nem lesz túl sok lehetősége, ha folytatni akarja, de nem tud megegyezni a Lakersszel? Booker egymeccses eltiltást kapott. Matt Barnes fia árulta el édesapjának, hogy "Derek Fisher a házban", Gilbert Arenasnak is megvolt a hozzáfűznivalója az esethez. LeBron szerint nem ajánlatos ellene viselni a róla elnevezett cipőket. Parsons szerint nélküle nem sikerült volna DeAndre Jordant a Mavshez csábítani az első körben sem, nem hazudtak a centernek. Humphries stretch 4-es akar lenni. Bennett ma hajnali posztere (videó).

A Houston Rockets centere, Dwight Howard Mike Meltsernek (SportsRadio610) azt nyilatkozta, hogy úgy játszott a Golden State Warriors elleni főcsoportdöntőben, hogy elszakadt az egyik MCL-térdszalagja és a meniscusa is. Az első meccsen egyébként a bal térde megsérült Howardnak, nagyon fájt is neki, de a hivatalos álláspont szerint semmilyen strukturális problémája, tehát szakadása vagy törése nem volt - 14.4 pontot és 14.4 pattanót átlagolt a későbbi bajnok elleni szériában. Tekintve hogy a center az előző idény első felében 41 találkozót hagyott ki térde miatt, nem túl biztató ez az új információ.

Baxter Holmes (ESPN) értesülései szerint ha Kobe Bryant úgy dönt, hogy folytatni akarja pályafutását a most következő szezon után is és nem tud megegyezni a Los Angeles Lakersszel, nem sok lehetősége marad majd - a New York Knicks és talán a Los Angeles Clippers érdeklődik majd iránta. Holmes forrása szerint az a gond Kobe-val, és abban különbözik mindenki mástól a ligában, hogy nem nagyon vannak barátai. Csak a Lakerst ismeri és mindenki máson átgázol, aki az útjában van, pár korábbi edzője sincs túl jó véleménnyel róla állítólag. A forrás szerint nincs senki, aki azt mondaná jelenleg, hogy jó ötlet őt megszerezni a csapatba.

Közvetve a Lakershez tartozik, hogy a nemrégiben lejátszott, Utah Jazz elleni előszezon meccsen Trevor Booker megütötte Roy Hibbertet, ezért pedig egymeccses eltiltást kapott a ligától, amit az alapszakasz legelején kell letöltenie - október 28-án, a Detroit Pistons ellen nem léphet majd pályára az erőcsatár. Mint ismert, Booker és Julius Randle összeakaszkodtak, majd Hibbert odament rendet teremteni, mellkassal meglökte Bookert, aki erre válaszul ütött - a Jazz játékosa beszélt szerdán a ligával, ezt követően született meg a döntés.

Az utóbbi két nap bulvárhíréhez, a Matt Barnes - Derek Fisher afférhoz tartozik egy újabb szemelvény, Barnes ugyanis Ramona Shelburne-nek (ESPN) elmesélte a saját verzióját. Elmondása szerint a fiával beszélgetett a neten, mikor kérdezte tőle, hogy miért van még fent, hiszen már este 10 óra van. Aztán látta, hogy valami nincs rendben, mert az általában nagyon aktív srác kicsit egykedvűnek tűnt, mire a fia megmondta neki, hogy "anyu barátja, Derek van itt". Ezért ment át Barnes a feleségéhez, akitől egyébként nem 95 mérföldre volt, csak 15 percre, ugyanis Los Angelesben tartózkodott. Átment megnézni a gyerekeit, mert úgy tűnt, nem érzik jól magukat.

Gilbert Arenas is reagált az esetre instagramján, szerinte Derek Fisher ezzel a kéréssel fordult Gloria Govanhez, Barnes feleségéhez, mikor a Memphis Grizzlies kiscsatára beugrott hozzájuk.

A Cleveland Cavaliers ikonja, LeBron James az ellenfeleknek üzent. A kiscsatár a GQ-nak adott interjújában elmondta, hogy gyerekkorában, mikor azt látta, hogy valaki Michael Jordan cipőit viseli és MJ ellen játszik, mindig azt gondolta, hogy a Chicago Bulls legendája már ekkor mentális fölényben volt ellenfelével szemben. LeBron szerint ellene sem ajánlatos viselni a Bron-cipőket, mert ha meglátja valakin, a lehető legtöbbet fogja kiadni magából, hogy "megbüntesse" ezért, fejben egészen biztosan ő lesz fölényben.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint Dionte Christmast a mai nap folyamán leigazolják - még az orvosi vizsgálatokat végzik a dobóhátvéden, ha azok rendben lesznek, akkor meg is kötik vele a szerződést. Mivel az ohiói alakulat kerete 20 fős, valakit ki kell tenniük - Michael Dunigantől fognak megválni.

A Dallas Mavericks kiscsatárával, Chandler Parsonsszal Shams Charania (RealGM) beszélgetett a nyárról és DeAndre Jordanről. A játékos azt nyilatkozta, hogy minden kisebb részletbe belementek a centerrel való tárgyaláskor: kiválasztották az öltözőszekrényét, hogy hol fog ülni a csapatbuszon, hogy a 6-os lesz a mezszáma, hogy Dallas mely részein nézne házat magának, hogy milyenek az éttermek. Parsons szerint kiérdemelte a jogot, hogy a Mavs jövőjéről szabadon beszélhessen, és szerinte esély se lett volna arra, hogy Jordan őket választja első körben, ha nem ő vezényli a meggyőzésére összehozott találkozót.

Parsons szerint egyáltalán nem hazudott a centernek, mindent, amit szeretett volna Jordan és elhangzott a megbeszélésen, meg is adtak volna neki: azt, hogy több labdája legyen a meccseken, a lehetőséget, hogy MVP-díjért szállhasson harcba, a vezérszerepet, és hogy a következő lépcsőfokra léphessen karrierjében. Még mindig a barátjának tekinti a Clippers kosarasát, de amikor találkoztak az amerikai válogatott miniedzőtáborában Las Vegasban, csak annyit tudott tőle kérdezni, hogy "ezt tényleg komolyan gondoltad?".

A Washington Wizards magasembere, Kris Humphries Jorge Castillónak (Washington Post) elárulta, próbál alkalmazkodni a csapat taktikájához és stretch 4-es akar lenni - első 11 szezonjában 2/26 volt a triplavonal mögül. Az erőcsatár elmondása szerint sokkal jobb fizikai formában kell lennie, mint bármikor korábban, mert a támadópattanózásnál is többet kell futni a triplavonaltól, aztán ha sikerül összeszedni, megint mehet a hármashoz - szerinte ez teljesen más, mint amit eddig kellett csinálnia. Humphries elárulta, hogy soha nem gyakorolta a hármast korábban sem, talán középiskolában, de ott sokkal közelebb van a vonal, de most alkalmazkodnia kell a Wizardshoz.

A végére pedig a nap postere maradt Anthony Bennett-től, aki Robert Upshaw-t köszöntötte a ligában:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus