Hírmorzsák 2015-10-10 (23:00)

Parker 2021-ig a Spursnél akar játszani. Kobe-t a 93. helyen rangsorolta az ESPN, szerinte ez őrültség, a lap egyik vezetője szerint viszont még bizalmat is szavaztak neki. Sefoloshát felmentették minden vádpont alól. Lehet, hogy Love már a szezonnyitón is játszhat. McCollum lesz a Blazers csereirányítója. Greg Smith-et leigazolta a Pelicans.

A San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker egy Yahoo Sportsnak adott telefoninterjúban elmondta, a csapat tudja, hogy 38 éves koráig akar játszani, az pedig pont azt jelentené, hogy 20 évet tölt az együttesnél, ez a célja. Most jön a 15. idénye, és ha szerencsés, egészséges tud maradni, akkor a 20 idényt le tudja húzni, utána pedig készen áll majd rá, hogy visszavonuljon. Azt is elmondta Parker, hogy az előző volt az első szezonja, amikor végig kisebb-nagyobb sérüléssel küszködött, de ha Derrick Rose-ra, Paul George-ra vagy Wesley Matthewsra tekint, szerencsésnek érzi magát, hogy az ő testalkatával ilyen sokáig játszani tudott.

A Los Angeles Lakers ikonját, Kobe Bryantet a 93. helyen rangsorolta az ESPN szezonelőzetesében, amire Bryant csak annyit felelt a szurkolóinak, hogy legyenek szívesek ne kérdezzék őt ilyen őrültségekről. Az ESPN egyik vezetője, Royce Webb azt nyilatkozta erről, hogy a magasabb szintű statisztikák még ilyen pozíciót sem mutatnak a dobóhátvédnek, például a plusz-mínusz mutató és a várható játékideje alapján csak a 163. lenne, mindössze két plusz győzelmet jelentene az aranysárga-liláknak. A listát összeállítók Webb szerint még bizalmat is helyeztek Bryantbe ezzel a 93. hellyel.

Az Atlanta Hawks swingmanjét, Thabo Sefoloshát felmentették minden vádpont alól - mint ismert, áprilisban egy manhattani szórakozóhely előtt tartóztatták le, és el is tört a lába a rendőri intézkedés miatt. A vádak szerint Sefolosha ellenállt a letartóztatásnak és akadályozta a hatóságok dolgok. Saját és mások vallomása alapján csak egy hajléktalannak akart pénzt adni, amikor egy rendőr hátulról, figyelmeztetés nélkül meglökte őt - a bíróság szerint ez is történt

A Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love Sean Deveney-nek (Sporting News) elmondta, hogy jól érzi magát, de nem tudja még, hogy játszhat-e a szezonnyitón, beszélni fog erről az orvosokkal. Szépen nyeri vissza az erejét, a mozgását, de több kontaktra lesz szüksége - egyelőre egyébként 3-a-3 ellen már edzhet, de 5-az-5-re még nem adtak neki zöld utat az orvosok. Hat hónapot mondtak visszatérési időnek a műtétje után, de ez csak egy becslés, mindenkinél más a tényleges gyógyulás hossza. Úgy érzi, hogy az előre eltervezett ütemterv előtt van, de az orvosoknak meg kell még vizsgálniuk - ő annyit tud tenni, hogy mindent megtesz a pályán, aztán remélhetőleg mielőbb a társai segítségére lehet majd.

A Portland TrailBlazersnél úgy tűnik, hogy CJ McCollum lesz a csereirányító - a hátvéd a csütörtöki előszezon meccsen játszott először egyest az NBA-ben, Terry Stotts vezetőedző pedig azt nyilatkozta, hogy ha Damian Lillard nem lesz a pályán, akkor az a terv, hogy McCollum fog irányítani. Az egyébként dobóhátvédként játszó kosaras azt mondta, hogy mivel még nem kezdődött el az idény, ezért valamiről írni kell, de szerinte nem olyan nagy dolog ez, hiszen ugyanúgy kosárlabdáról beszélünk - egyetemen egyébként játszott már egyesként. Stotts szerint Lillard nagyjából 36 percet fog átlagolni, így 12 perc marad McCollumnak ezen a poszton.

A New Orleans Pelicans leigazolta Greg Smith-et - a center nem garantált szerződést kapott, de a csapatnak nagy szüksége volt valakire a palánk alá, miután Ömer Asik és Alexis Ajinca is több hétre kiesett a játékból sérüléseik miatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus