Hírmorzsák 2015-10-11 (22:00)

Wall a liga legjobb irányítója akar lenni, szerinte Durant nélkül is van esélyük a bajnoki címre. Melo szerint azért játszik jól az előszezonban, mert egészséges. World Peace szerint az NBA már kisfiúk ligája, nem férfiaké. Sam Mitchell szerint LaVine túl sokat gondolkodik. Nurkic és Gary Harris 2016/17-es csapatopcióit lehívta a Nuggets. Lehet, hogy Napier nem tud megragadni a Magicnél sem. A liga története egy egyperces "térképvideóban" (videó).

A Washington Wizards irányítója, John Wall Jorge Castillónak (Washington Post) elmondta, hogy a liga legjobb egyese akar lenni. Nagyon sok tehetséges játékos van az NBA-ben, de pont ezért örül neki, hogy egyre magasabban jegyzik, mert ez azt jelenti, hogy folyamatosan fejlődik, de még feljebb akar jutni, nem akar megelégedni azzal a helyzettel, ami most van. Úgy érzi, hogy ha ő fejlődik, akkor csapatát is egyre komolyabb célokig tudja vezérelni, hiszen mind tudják, hogy a bajnoki címet akarják. Kevin Duranttel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy nem akarja az eddigi hat évét a sutba dobni, megpróbál önerőből oda jutni, ahova szeretne. Mindenki azt gondolja, hogy nem nyerhetnek, amíg nincs náluk Durant, szerinte pedig van esélyük a bajnoki címre, mert ott van náluk John Wall.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony elég jó formában kezdte az előszezont, első két meccsén 18/25-ös mezőnymutatót hozott. Melo Al Iannazzone-nak (Newsday) elmondta, hogy a legfontosabb az, hogy teljesen egészséges legyen, mert ha így van, akkor az embernek sokkal könnyebben jönnek össze a dolgai. Most tiszta számára a kép, mert úgy játszhat, hogy nem kell állandóan kisebb-nagyobb sérülésekkel vagy egy esetleges műtéttel foglalkoznia, csak a csapatra koncentrálhat.

A Los Angeles Lakers veterán kiscsatára, Metta World Peace a Los Angeles Times egyik munkatársának elmondta, amikor ő 1999-ben a ligába érkezett, keményebb volt fizikálisan az NBA, most már inkább kisfiúk sportja, mint férfiaké. MWP szerint az AAU meccseken sokszor volt tapasztalható korábban is, hogy a szülők nagyon féltették a gyerekeiket, mindenért sírtak az edzőnek meg a játékvezetőknek is, hogy ez is fault, az is fault. Néha úgy érezte, hogy jobb lenne, ha ezek a szülők otthon maradnának, de most már nem csak az amatőr mérkőzéseken van ez, hanem az NBA-ben is, egy csomóan gyerekek még a ligában. Minden csapat tele van szerinte puhány játékosokkal, senki nem igazán kemény már manapság, de ehhez hozzá kell szokni és ennek megfelelően kell alakítani a saját játékát és stílusát is, ez van.

A Minnesota Timberwolves ideiglenes vezetőedzője, Sam Mitchell rövidebben fogalmazta meg a ma hajnali, Chicago Bulls elleni vereség után, hogy mi a gond Zach LaVine-nel, aki 3/19-cel dob, mióta két mérkőzéssel ezelőtt bekerült a kezdőcsapatba - Mitchell szerint a fiatal hátvéd egyszerűen túl sokat gondolkodik.

A Denver Nuggets lehívta Gary Harris és Jusuf Nurkic harmadik évre szóló, 2016/17-es csapatopcióit - mindkét játékost a 2014-es draft estéjén szerezték a Chicago Bullstól Doug McDermottért cserébe.

Az Orlando Magic a nyáron egy cserével szerezte meg Shabazz Napier-t, de közel sem biztos, hogy az irányító maradni fog az alapszakaszra is - ő és Keith Appling küzdenek a harmadik számú egyes pozíciójáért. Mivel elég sokan vannak a Magicnél, akik képesek irányítani és helyzetet teremteni maguknak és másoknak is, így könnyen lehet, hogy egy magasemberrel többet tartanak meg és elengedik Applinget és őt is. Scott Skiles vezetőedző is azt nyilatkozta John Dentonnak (Magic.com), hogy Napier kicsi, ami nem azt jelenti, hogy ne játszana keményen, de a legtöbben nagyobb darabok nála. Skiles szerint mivel ez a testalkatbeli hátránya mindig meglesz az irányítónak, így a dobással kell kompenzálnia.

A végére pedig az NBA története egy bő egyperces videóban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus