Hírmorzsák 2015-10-12 (10:30)

Harden térdsérülést szenvedett, egyelőre nem tudni, milyen súlyosat. Okafor csak szenved támadásban, Brett Brown szerint több mozgásra lesz szükség körülötte. Melo utálta Vujacicot ellenfélként, most nagy segítségnek gondolja a Knicksnél. Steve Kerr helyzetjelentése - egyelőre nem tudja, mikor térhet vissza. SVG szerint érdekes lesz a Bucksnál összehozni a védekezést és a támadást. Monroe-nak tetszik a Milwaukee önzetlen támadójátéka, de még időre van szüksége, hogy összeszokjon csapattársaival. Drummond és Harrison Barnes a legesélyesebbek, hogy idő előtt hosszabbítsanak velük. Rondo homály büntetője tegnap hajnalról (videó).

Mint arról már reggel beszámoltunk, a Houston Rockets sztárja, James Harden ma hajnalban megsérült, a jobb térde zúzódott meg és nem is tért vissza a meccsbe. Egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a dolog, Kevin McHale vezetőedző is ezt nyilatkozta, mivel elmondása szerint nem látta az esetet, amelynek során Harden megsérült.

A Philadelphia Sixers 1/3-on választott centerének, Jahlil Okafornak nem megy támadásban, az előző két találkozón mindössze 5/18 volt mezőnyből összesen. A játékos Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) azt nyilatkozta, hogy eddigi karrierje során sem az volt rá a jellemző, hogy csak egy dologra koncentrált, így most sem, a teljes játékát fejlesztenie kell. Ez még csak az előszezon, úgyhogy próbál folyamatosan javulni. Amire lehetett egyébként számítani, az be is teljesült, Okafort duplázzák, minden együttes felkínálja a lehetőséget inkább, hogy a Sixers többi tagja verje meg őket.

A Philly vezetőedzője, Brett Brown azt mondta erről, hogy próbálják olyan játékosokkal körbevenni Okafort, akik szét tudják húzni kicsit a pályát neki, be tudják dobni a triplákat, ha az ellenfél ott hagyja őket. Brown hozzátette, hogy valószínűleg ennél többre lesz szükség, több mozgást kell majd kérnie a többiektől, hátsó, gyenge oldali befutásokat például. Rá kell jönnie neki és Okafornak is, hogyan legyen ő az "irányító" a pályán, aztán jöhetnek a kinti dobók, mert Brown szerint ez a lehatékonyabb játékuk: be a labdát a centernek, aztán ha jön a segítség, mehet a játékszer a másik oldalra.

A Golden State Warriors éppen határozatlan idejű eltávon lévő vezetőedzője, Steve Kerr az újságíróknak elmondta, hogy július 28-ai hátműtétjénél megsérült az egyik csigolyák közötti porckorong, és így folyadék szivárgott a hátában, emiatt voltak fejfájásai. Ezt a második műtéttel megoldották, de még mindig vannak tünetei, ezért távozott egy időre az együttestől. Szerette volna tudatni mindenkivel, hogy mi történt, hogyan áll - állítása szerint fel fog épülni, jók a kilátásai, de egyelőre nem tudta megmondani, mikor térhet vissza.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Al Iannazzone-nak (Newsday) elárulta, hogy utálta Sasha Vujacicot, mikor mindketten a nyugati konferenciában játszottak, de ellenfélként. Többször össze is kaptak a szlovén hátvéddel, mert elég alattomos játékos, tipikusan az a fajta, aki folyamatosan rángatja a mezedet, faultol akkor is, mikor nincs már játékban a labda. Folyamatosan szlovénül beszélt hozzá, amit csak most tud, hogy mit is jelent, így visszamenőleg még jobban gyűlöli, viszont úgy érzi Anthony, hogy most nagy pozitívum, hogy a csapatnál van Vujacic. Tapasztalt harcos, aki tudja, hogyan kell játszani és ismeri a rendszert is. 

A Detroit Pistons a Milwaukee Bucksszal játszott nemrég, ennek apropóján nyilatkozott az autóvárosiak elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy az ellenfélről. SVG Ethan Sherwood Straussnak (ESPN) elmondta, nagyon érdekes lesz megfigyelni, hogyan használja majd játékosait Jason Kidd, amikor Jabari Parker is teljesen egészséges lesz, nagyon nehéz összehozni ugyanis Van Gundy szerint, hogy ilyen magas és hosszú végtagokkal rendelkező, valamint gyors játékosai legyenek egy csapatnak védekezésben, és emellett támadásban legyen elég kinti dobójuk, nem egyszerű megtalálni az egyensúlyt. A Bucks egyébként tavaly is jól védekezett, de a spacinggel voltak gondjaik, most is ez az egyik legnagyobb kérdőjel velük kapcsolatban.

A Bucks magasembere, a nyáron szerződtetett Greg Monroe Charles F. Gardnernek (Milwaukee Journal Sentinel) azt nyilatkozta, nagyon tetszik neki a csapat játéka, az, ahogyan járatják a labdát, és megpróbál majd a mérkőzések elején azonnal jó pozíciókat fogni festékben, hogy onnan passzolgathassa ki a játékszert a többieknek. Monroe szerint illeni fog a játéka a Bucks elképzeléseibe, tudja, hogy jó döntést hozott a nyáron, meg sem kérdőjelezi ezt. Időre van persze szüksége, hogy összeszokjon a többiekkel, és együtt valami nagyon komoly eredményt el tudjanak érni.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Detroit Pistons centere, Andre Drummond, illetve a Golden State Warriors kiscsatára, Harrison Barnes a legesélyesebbek arra, hogy még a november 2-ai határidő előtt új szerződést kössön velük csapatuk - így nem lennének jövő nyáron korlátozott szabadügynökök.

A végére pedig a Sacramento Kings új irányítója, Rajon Rondo került, akinek tényleg nem megy a dobás, a Portland TrailBlazers elleni összecsapáson homályt dobott még büntetőből is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus