Hírmorzsák 2015-10-12 (22:30)

Nené csak kispados lesz, Gortat cseréje, small-ballozik a Wizards. Randle-nek nem passzolni kell védőlepattanók után, hanem megindulni a labdával előre. Rose látása még mindig zavaros, talán a héten elkezdhet edzeni. Matthews rehabja jól halad, Sefolosha pedig szerdán talán vissza is térhet. Larry Sanderst megpróbálta leigazolni egy nyugati csapat? Új NBA-reklám - "This is why we play" (videó).

Jorge Castillo (Washington Post) értesülései szerint Nené valószínűleg csak a padon fog kezdeni a Washington Wizardsnál, ő lesz Marcin Gortat cseréje, ugyanis a fővárosi alakulat az előző rájátszás után lépésre szánta el magát, négy periméterjátékossal és egy magassal akarnak játszani.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott azt nyilatkozta Baxter Holmesnak (ESPN), hogy azt szeretnék, ha Julius Randle a védőlepattanók megszerzése után maga indulna meg gyorsan, nem keresné azonnal a társakat és a passz lehetőségét. Randle-nek nem lesz idegen a szerep, elmondása szerint kiskora óta így játszik, gyakorlatilag ez ő, mindig is ez volt - megpróbál a lehető legtöbbféleképpen hatással lenni a játékra, minél több mindent el akar végezni a pályán.

A Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose csatlakozott ugyan az együtteshez ma, de még nem tudott edzeni. Szeptember 29-én szenvedett arccsonttörést a sztár, ezt követően 2 hetes visszatérési időt jósoltak neki, de nem enyhültek úgy Rose fájdalmai, ahogyan azzal számoltak, ráadásul Fred Hoiberg vezetőedző elmondása szerint még kicsit zavaros is a játékmester látása. Hoiberg azt is hozzátette, hogy javult Rose állapota egy héttel ezelőtthöz képest, és reményeik szerint a héten elkezdheti az edzéseket.

A Dallas Mavericksnél viszont Wesley Matthews jól halad a rehabbal, először vett részt a tréningen ütközésekkel együtt, és Rick Carlisle vezetőedző elmondása szerint a gyakorlatok nagy részét elvégezte az Achilles-szakadásából visszatérőben lévő dobóhátvéd. Azt nem tudni pontosan, mikor léphet majd pályára, de ez egy jó jel a texasi együttesért szorítóknak.

Az Atlanta Hawksnál is közel a felépüléshez egy kosaras, Mike Budenholzer vezetőedző ugyanis az Atlanta Journal Constitutionnek azt nyilatkozta, hogy meg kell nézniük, hogy a következő pár napban hogyan reagál a terhelésre, de reményeik szerint a héten visszatérhet Thabo Sefolosha. Még mindig nincs 100%-os állapotban a svájci swingman lábtörését követően, de Budenholzer állítása szerint ha minden rendben lesz, szerdán legalább pár perc erejéig megpróbálják pályára küldeni.

Egy kisebb érdekesség, bár nem tudni, mennyi alapja van, de Gery Woelfel (Milwaukee Journal Sentinel) információi szerint egy nyugati konferenciában lévő csapat gondolkodott azon, hogy Larry Sanderst megpróbálják leigazolni. Azt nem tudni, hogy az egykori centernek mennyi ingerenciája van arra, hogy visszatérjen a ligába, februári kivásárlása után és a nyár elején is azt mondta, hogy nem valószínű, hogy még egyszer az NBA-ben látjuk.

A liga új, "This is why we play" reklámja:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus