Hírmorzsák 2015-10-13 (10:30)

Stephenson szerint Charlotte-ban rosszul használták, nem tudott sztár lenni labda nélkül. Lambet már régóta meg akarta szerezni a Hornets, sok lehetőséget fog kapni. Porzingisnek meghúzott a bal combja, talán pénteken visszatérhet. Norris Cole bokasérülést szenvedett. Aaron Gordon és Dudley újra edzésben. Bargnani szeretne a Nets utolsó 3 előszezon meccsén játszani, Kobe valószínűleg végignyomja az edzőmeccseket. West szerint Kerr Gregg Popovich stílusára épít, a kulcs az volt, hogy több embert vont a játékba. Wallnak 100 dollárjába fáj minden meccs, amin több mint 2 eladott labdája lesz. JR Smith vattacukorral a kispadon... Mitchellt kitette keretéből a Golden State, Kazemi már a Rocketsnél.

A Los Angeles Clippers egyik új játékosa, Lance Stephenson Dan Woike-nak (Orange County News) elárulta, nagyon várja már, hogy elkezdődjön a szezon végre új csapatával. 2014 nyarán a Charlotte Hornets igazolta le, de a csapat továbbra is Kemba Walker köré építkezett - erről annyit mondott Stephenson, hogy csak a sarokban állt, úgyhogy esélye se volt, hogy Charlotte-ban sztár lehessen, egy sztár ugyanis általában elég sokszor kap labdát. Úgy érzi, hogy a Hornetsnél rosszul használták, mert nem az a játéka, amit ők szerettek volna tőle. Stephenson szerint a Clippersnél jóval jobb a helyzet, sokkal többször van nála a játékszer - folyamatosan mozognak és adják az elzárásokat egymásnak, így mindenkihez eljut a labda.

Ha már Charlotte: Ken Berger (CBS Sports) értesülései szerint Jeremy Lambnek rengeteg lehetősége lesz az együttesnél, főleg miután Michael Kidd-Gilchrist az egész idényre kidőlt egy vállsérülés miatt. Egy ligaforrás azt mondta Bergernek, hogy nagyon tetszik a Hornetsnek Lamb játéka, és MKG kiválásával ő az egyetlen magas, atletikus kettesük, hiszen Nicolas Batum újra kiscsatár lesz. Minden esélye meglesz, hogy kibontakozzon és nagyon jó legyen a most következő szezon során. A hírek szerint a Charlotte már jóval korábban szerette volna megszerezni Lambet - idén nyáron sikerült ez nekik -, illetve néhány vezető szerint az OKC-nél kevés lehetőséget kapott, ezért volt olyan kicsi az önbizalma.

A New York Knicks lett újoncának, Kristaps Porzingisnek szombaton megsérült a bal felsőcombja - az MRI alapján nem súlyos a dolog, a csapat reményei szerint pénteken visszatérhet. Al Iannazzone (Newsday) információi szerint június óta ez volt a harmadik olyan alkalom, amelyben az 1/4-en húzott magasember kontakt nélkül sérült meg. Volt még egy sérülés, "természetesen" a New Orleans Pelicansnél, Norris Cole bal bokája ugyanis a hétfői edzésen kificamodott. Egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a dolog, de a sokadik ember esik már ki a Pelicanstől úgy, hogy még el sem kezdődött az idény.

Volt két visszatérő is tegnap. Brian K. Schmith (Orlando Sentinel) jelentése szerint Aaron Gordon ütközésekkel együtt edzett tegnap - először, mióta nyáron eltörte az állkapcsát. A Washington Wizardsnál pedig a nyáron csere útján szerzett Jared Dudley-t köszönhették a tréningen, ő hátműtétje után edzett először a csapattal.

Az izomsérüléssel küszködő Andrea Bargnani egyelőre még csak a Brooklyn Nets tréningjének felén tudott részt venni tegnap, viszont az olasz magasember Rod Boone-nak (Newsday) azt mondta, a célja az, hogy a többi edzésen teljes értékű munkát végezzen, és reményei szerint a csapat hátralévő három előszezon meccsén is pályára tud lépni majd. A hátralévő előszezon összecsapásokhoz kapcsolódik, hogy a Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott szerint jó esély van rá, hogy Kobe Bryant a maradék négy találkozón is pályára lép. Scott szerint Kobe minden mérkőzésen játszani akar, amiről egyelőre nem döntöttek, egy hete mondta Bryantnek, hogy a back-to-backekből ki kellene választania, hogy melyeken akar játszani és melyeken nem fog.

A Golden State Warriors egyik döntéshozója, Jerry West Ethan Sherwood Strauss-szal (ESPN) beszélgetett Steve Kerr-ről. West szerint azok a trénerek, akik voltak játékosok is a ligában, olyan stílust képviselnek, amilyet játékosként, illetve amilyen edzők irányították őket. Mark Jackson elzárás-leválásban volt kitűnő például, és erre építette fel a csapat taktikáját is. Kerr két legendás edző kezei alatt is játszott, és West úgy érzi, egyértelműen Popovich nyomdokain jár, az ő stílusát kedveli, még ha Chicagóban is ért el szép sikereket. A folyamatos mozgást erőlteti, hogy mindent megtegyenek azért, hogy a védelem hibázzon, ezt pedig ki is tudják használni - West szerint ez Kerr filozófiája. 

Úgy érezte korábban, hogy a legnagyobb nehézség az lesz számukra, hogy Steph Curryre és Klay Thompsonra minden ellenfél rá fog szállni, viszont pont ezért volt nagy húzás Kerr szerződtetése, mert az ő rendszere több embert von be a játékba. A "logo" azt is hozzátette, hogy szerinte a tréner nagyon okos, már akkor is tudta, hogy pontosan mit akar, amikor szerződtették - ez utóbbiért egyébként West természetesen dicsérte Joe Lacob tulajdonost és Bob Myers GM-et is. Azt akarta, hogy jobban járjon a labda, hogy több embert vonjanak be a támadójátékba, hogy többen jussanak labdához, és ezt láthattuk is az előző idény során. 

A Warriors egyébként tegnap kirakta keretéből Tony Mitchellt, aki így szabadlistára került, a Golden State-nél pedig 19 fős a keret. A Houston Rocketsnél tegnap este volt egy rosterváltozás, Arsalan Kazemit lehívták waiverről. Az iráni származású játékost nemrég tette ki keretéből az Atlanta Hawks, a texasiak kerete pedig vele együtt 20 fős.

Egy kicsit könnyedebb téma: a Washington Wizards irányítója, John Wall szeretné javítani dobáskiválasztását és az eladott labdáinak számát is csökkenteni akarja. Ez utóbbira nem sajnál pénzt áldozni sem, Howard Eisley-val, az egyik segédedzővel ugyanis fogadást kötött, hogy 100 dollárt fizet neki minden egyes meccs után, amelyen több mint két eladott labdája lesz.

A végére pedig JR Smith, aki visszatért... egy kis vattacukorral a kispadra a Memphis Grizzlies elleni, ma hajnali előszezon találkozón:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus