Hírmorzsák 2015-10-14 (21:30)

Odom-hírek: négy szerve sem működik megfelelően, több stroke-ja is volt, 50-50, hogy túléli-e, a visszatérést tervezte, 15 kilót fogyott és beszélt a Knicksszel is a nyár folyamán. Rondo nincs jóban George Karllal, de ez csak poén? Bogut szerint röhejes, hogy olyan csapatok kritizálják őket, akik még a döntőben sem jártak. Kanter jobb bokája megsérült. Rose elkezdhetett edzeni, de még nem a kosárpályán. Byron Scott azt szeretné, ha a Lakers több triplát dobna rá (18-25-t meccsenként), és azt is felvetette, hogy kellene 4 pontos vonal is. Mirza Begic a Pelicansnél, Tu Halloway a Dallasnál.

Mint arról a délután folyamán részletesen beszámoltunk, a Sacramento Kingsnél már most sincs minden rendben, Rajon Rondo szerint ugyanis nem túl jó a kapcsolata George Karllal. Jason Jones (Sacramento Bee) ezzel szemben úgy tudja, hogy nincs semmi gond az irányító és a tréner között, Rondo július óta ezzel viccelődik - ezzel a verzióval az a gond, hogy mindenki most hallotta ezt először Rondótól.

Természetesen a nap Lamar Odomról szólt nagyrészt, hiszen mint azt délelőtt már megírtuk, kórházba kellett szállítani, mert életveszélyes állapotba került. A TMZ jelentett róla többször is - értesüléseik szerint például kokaint és ópiumszármazékokat is találtak a szervezetében a kivizsgálások során. Egyelőre továbbra is eszméletlen, lélegeztető gépeken van, a szívével is gond van, mindkét veséje károsodott, az MRI alapján pedig több stroke-ja is volt - hogy van-e maradandó agykárosodása, azt egyelőre nem tudni, mert nem tudják elvégezni a megfelelő teszteket, mivel négy belső szerve sem működik megfelelően. Az orvosok szerint 50-50, hogy túléli-e.

A Dennis Hof's Love Ranch South-tól úgy tudja a TMZ, hogy egészen addig teljesen normálisan viselkedett az ex-kosaras, amíg fel nem hívta őt valaki a Keeping up with the Kardashians műsor legújabb adásáról, ezt követően ugyanis kiakadt, a szemtanúk szerint nem tetszett neki, ahogy lefestették az adott epizódban. Odom egyébként a nyár óta Fareed Samad erőnléti edzővel dolgozott, a hírek szerint jó formában volt, napi kétszer edzett, leadott több mint 15 kilót, szeretett volna visszatérni, és beszélt a New York Knicksszel is egy esetleges szerződésről - egy csapatközeli forrás szerint nem ajánlottak neki kontraktust. Vanessa Bryant is megszólalt, kijelentette, hogy nem halt meg Odom, úgyhogy jó lenne, ha befejeznék a halálhírének terjesztését.

Nemcsak Stephen Curry reagált a Golden State Warriorst érintő állandó kritikákra, hanem Andrew Bogut is, akit a SiriusXM NBA Radio adásában kérdeztek a dologról. Szerinte ha a San Antonio Spurs mond valamit, akkor az rendben van, de amikor olyan klubok mondják, hogy szerencséjük volt, hogy bajnoki címet tudtak szerezni, akik még csak döntőben sem voltak az utóbbi időben, az röhejes. Bogut szerint motivációnak fogják használni ezt természetesen, PO-légkör veszi majd őket körül az egész idény során, de az ausztrál szerint fontos, hogy néha kicsit hátradőljenek és nevessenek egyet ezeken az ostoba embereken.

Volt még egy sérülés ma hajnalban, az Oklahoma City Thunder magasembere, Enes Kanter ugyanis a jobb bokája miatt nem tudta végigjátszani a Dallas Mavericks elleni összecsapást - róla egyelőre nem tudni semmi pontosabbat, hogy milyen súlyos lehet a probléma. Közben a Chicago Bullsnál Derrick Rose elkezdhetett kontakt nélkül edzeni - Fred Hoiberg vezetőedző szerint az irányító biciklizhet már, de még kell pár nap, mire újra pályán is edzhet, és védőmaszkot fog viselni eleinte.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott Bill Oramnek (Orange County News) tőle meglepő nyilatkozatot adott, amíg ugyanis az előző idényben nagyon a hárompontosok ellen volt, most azt szeretné, ha többet, mérkőzésenként 18-25 triplát dobnának rá. Scott azonban emellett azt is elmondta, hogy nemhogy a hármasok mellett van, de szerinte jó lenne, ha a liga bevezetne egy újabb vonalat 3-4 lábbal (nagyjából 1 méter) a tripla mögött, ez lenne a 4 pontos vonal.

Két igazolás történt ma. Az egyiket a New Orleans Pelicans hajtotta végre, akik nem meglepő módon továbbra is centereket hívnak az edzőtáborba, hogy legyen kivel edzeni egyáltalán - ők a szlovén Mirza Begicnek adnak lehetőséget a következő pár hétben, aki 2011-ben az Euroliga legjobb blokkolója volt. Tu Halloway venezuelai csapata, a Guaros de Lara pedig twitteren jelentette be, hogy a játékos csatlakozott a Dallas Mavericks edzőtáborához, így elhagyja az együttest.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus