Hírmorzsák 2015-10-15 (10:45)

Durant nem fáradt, nem érzi gyengének magát, de unja már a visszatérésével kapcsolatos kérdéseket. Jahlil Okafornak a jobb térdével gondok vannak, lehet, hogy nem kezdi 100%-osan a szezont. Aldridge hátfájás miatt nem játszott ma hajnalban. Norris Cole 6 hetet is kihagyhat bokasérülése miatt, Bo McCalebb lehet a helyettese a Pelicansnél. McCollum nagy szezont vár Lillardtől. Casey szerint Sam Mitchell sokkal jobb edző lesz Minnesotában, mint volt Torontóban, Mitchell szerint is sokat tanult a Raptorsnál töltött korszakából. Austin Rivers már nem akar bizonyítani senkinek semmit, szerinte ettől indult jó irányba karrierje. Ben Gordont kitette keretéből a Warriors. Tim Duncan, a gondoskodó (videó).

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant az újságíróknak elmondta, unja már, hogy mindig arról kérdezik, milyen érzés újra pályán lenni a lábtörése után, úgyhogy eldöntötte, hogy nem válaszol ezekre többet. Azt elmondta viszont Durant, hogy ideges volt kicsit, mert szeretett volna jobban dobni a múltkor. 4/12 volt mezőnyből, de 10/12 is lehetett volna, mert jó helyzetekből tudott vállalni. Párat simán mellé dobott, de voltak olyanok is, amik a gyűrű szájából jöttek ki, úgyhogy úgy érzi, jobb is lehetett volna dobóteljesítménye. Nem ragadhat azonban le ezen, mert ez is a játék része, javítani akar a következő meccseken. Annyit tett ehhez hozzá Durant, hogy nem érzi magát sem fáradtnak, sem gyengének.

A mai sérültrovatba két magasember került. A Philadelphia Sixersnél Jahlil Okafor lassan egy hete bajlódik jobb térdével, szerdán is egyedül edzett a csapat edzőközpontjában, és egyáltalán nem tréningezett a pályán a többiekkel. Egyáltalán nem biztos, hogy pénteken, a Washington Wizards ellen pályára léphet, és az is könnyen elképzelhető, hogy nem kezdi 100%-osan az idényt, a kondija ugyanis elmarad a vártaktól a kihagyás miatt. A San Antonio Spursnél pedig LaMarcus Aldridge hátával vannak gondok - azt nem tudni, milyen súlyosak, de ma hajnalban nem játszott az erőcsatár az Atlanta Hawks ellen.

A Portland TrailBlazers hátvédje, CJ McCollum Jesse Blancarte-nak (Basketball Insiders) elmondta, nagy szezont vár csapattársától, Damian Lillardtől. McCollum szerint Lillard nagyjából ugyanazt fogja csinálni, mint eddig: nagyszerű vezér lesz, az egész támadójátékot ő fogja megkomponálni, agresszív lesz támadóoldalon és a végjátékokban halálos. Azt is mondta társának, hogy olyan lesz ez az idény számára, mint a Weber State-n az egyetemen, csak most kicsit több segítsége lesz. A meccseken és a médiában is rá irányul majd a legtöbb figyelem, nagy lesz rajta a nyomás, de McCollum úgy érzi, Lillard készen áll erre, támadásban pedig megvannak a fegyverei, hogy újra All-Star legyen.

A Los Angeles Clippers hátvédje, Austin Rivers azt nyilatkozta Jonathan Abramsnek (Grantland), hogy akkor indult jó irányba pályafutása, mikor a csapathoz került, mert önmaga lett. Nem gondolkodik annyit, mint korábban, nem próbál meg bizonyítani mindenkinek, mert már nem kell bizonyítania senkinek semmit. Ha önmagát adja a pályán, akkor tudja igazán megmutatni, mire képes játékosként. Mérges is saját magára az első két éve miatt, mert óriási nyomást helyezett magára, amire semmi oka nem volt, ezt most már tudja.

A Toronto Raptors vezetőedzője, Dwane Casey Jerry Zgodával (Star Tribune) beszélgetett, akinek elmondta, szerinte Sam Mitchell sokkal jobb vezető lesz a Minnesota Timberwolvesnál, mint volt korábban a Raptorsnél - érdekesség, hogy Casey pedig korábban pont a Minnesotát irányította. Casey úgy gondolja, hogy nagyon nagy a különbség egy edző első és második csapata között, nagyon sokat tanulnak a trénerek a hibáikból, többet, mint a sikerekből. Szerinte nincs olyan edző, aki úgy érzi, hogy jogosan menesztették, ő is így érezte a Timberwolvesnál, mivel versenyben voltak a PO-ért. Hibázott Minnesotában, de mindenki hibázik - a lényeg, hogy tanuljanak belőle, és biztos abban, hogy Mitchell így tett.

Mitchell egyetértett vele, szerinte a múlt hibái miatt jobb edző most, mint volt a kanadaiaknál. Úgy fogalmazott, hogy mindenki próbál fejlődni, ő is türelmesebb akar lenni. Tudja, hogy Rómát sem egy nap alatt építették, így bajnokcsapatot sem fognak ennyi idő alatt összerakni. Jobban átlátja a hullámvölgyeket is, tisztában van vele, mennyire kiegyensúlyozott és nehéz ez a liga. Mindenki a lehető legrövidebb idő alatt akar nyerni, de ez egyszerűen nem megy, sok időbe telik, mire ezt elérik, és mindaddig a játékosoknál is el kell érni, hogy nagyban gondolkodjanak, csak a végső cél lebegjen a szemük előtt.

A Golden State Warriors lépett, kitették keretükből Ben Gordont, így az eldőlt, hogy a 32 éves dobóhátvéd nem marad a bajnoknál - az utóbbi évei után meglepetés is lett volna, ha marad. A Warriorsnél így 18-an maradtak, közülük 13 játékos szerződése teljesen garantált. A New Orleans Pelicansnél közben nemcsak center, de irányító posztra is igazolni kell, hiszen a januárig perclimiten játszó Jrue Holiday mellett kidőlt Norris Cole is - ő bokasérülése miatt akár hat hetet is kihagyhat -, így Dell Dempsék tárgyalnak Bo McCalebb-bel. Mivel a 30 éves játékmester lenne a 21. játékosuk, valakit ki kell tenniük a keretből, mielőtt leszerződnének vele, ami a hírek szerint ma fog megtörténni.

A végére pedig Tim Duncan maradt, aki ott segít, ahol tud, most például Manu Ginobilit takargatta be egy időkérésnél, mielőtt leesett volna az argentin törölközője:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus