Hírmorzsák 2015-10-16 (19:45)

Embiid körül újra áll a bál, csak a saját butaságai miatt kellett újra műteni (?). Odom állapota javul, a szíve egyre többször reagál, rövid időre felébredt a kómából. LeBron injekciót kapott a hátába. Tristan Thompson elöl visszavonta 5 éves, 80 millió dolláros ajánlatát a Cavs? Nowitzki ma bemutatkozhat, Whiteside is felépült és játékra kész. Steve Kerr újra a Warriorsnél, de még nem veszi vissza a kispadot. Harden úgy érzi, az egész élete jól alakul eddig, a Rocketstől akar visszavonulni. Nate Robinson leigazolása miatt Begicet tette ki keretéből a Pelicans, a Golden State-nél volt egy Staten - Udofia csere.

Újfent áll a bál a Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid körül, akiről Brian Geltzeiler (Sports Illustrated) írt cikket. Az újságíró értesülései szerint az első műtét után is úgy kellett könyörögni Embiidnek, hogy hordja a járógipszet, amit persze nem tett meg mindig, és elég sokan úgy gondolják az együttesnél, hogy emiatt kellett újra kés alá feküdnie. A tulajdonos, Josh Harris megtiltotta neki, hogy az idei, Las Vegas-i nyári ligára elmenjen, Brett Brown vezetőedzőre és a GM-re, Sam Hinkie-re bízta a feladatot, de egyikük se tudta teljesíteni, mindkettő a másikra várt, aztán persze egymásra mutogattak.

Embiid természetesen elment Las Vegasba, majdnem a teljes 10 napot végigbulizta, és nemcsak hogy nem hordta a számára akkor is előírt járógipszet, de úgy tett, mintha semmi baja nem volna a lábának, dobált és még zsákolgatott is. Sokan azt hitték, emiatt kell újra kés alá feküdni, de annyi biztos, hogy ennek köze volt ahhoz, hogy egy hónappal később műthették meg újra lábfejét, mint azt az eredeti tervek szerint szerette volna a csapat.

Az étrenddel kapcsolatban is hasonló volt a helyzet - a csapat azt akarta, hogy egészségesen étkezzen, a hotelszobájának hűtőszekrényét feltöltötték csak egészséges ételekkel, aztán amikor ment az erre kijelölt személy, hogy egy hét után feltöltse a hűtőt, azt látta, hogy a legtöbb kaja bontatlanul ott volt a hűtőben, a gyümölcsöket és zöldségeket kidobta Embiid a kukába, a szobaszervíz számláján pedig azt látták, hogy minden nap gyorséttermi ételeket rendelt.

Egy pozitívabb hír: úgy tűnik, Lamar Odom jobb állapotban van - igaz, még mindig életveszélyben van, de a szíve reagál már, ami jó jel. Mark Medina (Los Angeles Daily News) jelentette, hogy egyelőre továbbra is kómában van Odom és szükségesek a lélegeztetők és egyéb gépek ahhoz, hogy életben tartsák, de csütörtökön már egy rövid időre felébredt.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James injekciót kapott a hátába ezen a héten, úgyhogy emiatt sem valószínű, hogy az előszezon során pályára lép még. Ez egyébként ugyanaz a gyulladásgátló "löket" volt, amit januárban is kapott a kéthetes pihenője alkalmával, és olyan jó hatással volt az szervezetére, hogy mindig is az volt a terv, hogy kap még egy ilyen injekciót - legalábbis Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) értesülései szerint. Évek óta bajlódik már hátfájásokkal James, de így, hogy most megkapta a kezelést, valószínűleg az idény során egyáltalán nem kell kihagynia emiatt mérkőzést.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy a "CBA-Isten" Larry Coon úgy hallotta, a Cleveland lehet, hogy visszavonta az 5 éves, 80 millió dolláros ajánlatát Tristan Thompsontól, amikor az erőcsatár sem ezt a szerződést, sem a QO-t nem írta alá. Coon forrásai szerint Mark Termini alkudozott Thompson nevében, aki nagyon kemény tárgyaló hírében áll, de úgy néz ki, hogy ezúttal elszámolta magát - azt hitte valószínűleg, hogy LeBron jobban fogja befolyásolni az együttest, ami nem történt meg.

Két fontos játékos is visszatérhet hamarosan. Egyrészt a Dallas Mavericks sztárja, Dirk Nowitzki valószínűleg ma éjszaka pályára lép az Atlanta Hawks ellen. A német elmondása szerint mindig is ez volt a terv, hiszen mindannyian tudták, hogy játszani fog a nyár folyamán. Beszélni fog az edzőkkel és az erőnléti edzőkkel is, aztán ha minden rendben, játszani fog ma. A Miami Heatnél pedig Hassan Whiteside áll készen a játékra, felgyógyult vádlisérülését követően - Erik Spoelstra elmondása szerint már most látszik, mennyire más, mikor ő is a pályán van, teljesen megváltoztatja az együttes játékát.

Monte Poole (CSN Bay Area) jelentette, hogy Steve Kerr is egyre közelebb ahhoz, hogy újra átvegye a Golden State kispadját, csatlakozni fog a csapathoz az idegenbeli túrájukon - ma utaztak el a városból, négy meccsük lesz Oaklandtől távol. Egyelőre nem veszi vissza pozícióját, továbbra is Luke Walton lesz a vezetőedző, de jó hír, hogy a rehabját követően már ott lehet az együttes körül.

A Houston Rockets sztárja, James Harden a Houston Chronicle-nek adott interjújában elmondta, úgy érzi, hogy nagyon jól alakul karrierje és az élete is, minden összejön mostanában neki, és minden úgy alakul, ahogy azt korábban eltervezte. A családja, a barátai és mindenki, aki fontos számára, jól van. Arról is kérdezték, hogy a Rocketsnél akarja-e befejezni pályafutását, amire habozás nélkül rávágta, hogy természetesen Houstonban fog véget érni karrierje.

A New Orleans Pelicansnél megtörtént Nate Robinson leigazolása - a kevesebb mint 48 órával ezelőtt szerződtetett Mirza Begicet tette ki a csapat keretéből ahhoz, hogy a 20 fős maximumba beférjenek. Robinson egyébként egy évre nem garantált szerződést kapott, tehát meneszthető lesz, ha felépülnek az emberek. A Golden State Warriorsnél is volt egy csere, Juwan Statentől ugyanis elköszöntek - valószínűleg a D-Ligás együttesnél, a Santa Cruz Warriorsnál folytatja majd -, helyette Chris Udofia csatlakozott a kerethez - a fiatal játékos első profi idényét az izraeli másodosztályban töltötte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus