Hírmorzsák 2015-10-19 (10:30)

Deron Williams kihagyja a teljes előszezont, játéka a szezonnyitón is kérdéses. Kobe ma este sem játszik. Randle beszólt Draymond Greennek (videó). Odom túléli, de hosszú hónapokba telik majd rehabja, Khloe Kardashian végig mellette lesz. Rondo szerint nincs rossz hatással az öltözői hangulatra, ezt csak a média találta ki róla. Brad Stevens szerint Isaiah Thomas még az egyébként nagyon magas eredeti elvárásait is túlszárnyalta eddig. Hoiberg szerint Portisnak helye lesz a Bulls aktív rotációjában. A Cavs nem vonta vissza Tristan Thompsontól az 5 éves, 80 milliós ajánlatát. Wall egy rákellenes jótékonysági rendezvény miatt hagyta ki a Wizards szombati meccsét. N'dour bal lábában fáradásos törés van, határozatlan ideig nem játszik.

Tim MacMahon (ESPN Dallas) jelentette, hogy a Dallas Mavericks új irányítója, Deron Williams a teljes előszezont kihagyja vádlihúzódása miatt, - péntek este játssza utolsó felkészülési meccsét Rick Carlisle együttese - sőt, az sem biztos, hogy a szezonnyitóra készen fog állni D-Will. MacMahon értesülései szerint Williams egyelőre egyetlen egyszer sem végzett teljes értékű edzésmunkát a texasiaknál. Szintén a Mavshez tartozik, hogy Maurice N'dour határozatlan ideig nem játszhat, mert fáradásos törésre utaló jeleket észleltek bal lábában - N'dour egyébként nagyon jó előszezont futott a Dallasszal, miután a nyári ligában a New York Knicksnél is kiválóan teljesített.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant múlt héten szenvedett bal vádlisérülést a Sacramento Kings elleni találkozón. Bár akkor minden érintett elmondta, hogy nincs nagy gond, meg nagyjából semmi baja nincs Kobe-nak, Bryant azóta kihagyta az aranysárga-lilák szombati, Golden State Warriors elleni összecsapását, Eric Pincus (Los Angeles Times) pedig úgy tudja, hogy Kobe nem játszik majd ma este, a Portland TrailBlazers ellen sem - nem jó jel, bár könnyen előfordulhat, hogy csak nem akarják kockáztatni játékát és egy esetleges újabb sérülést.

Maradjunk egy kicsit a Lakersnél: Julius Randle elkezdett barátokat szerezni a ligában. Mint ismert, Trevor Booker vele akaszkodott össze, mielőtt Roy Hibbert Randle segítségére sietett volna, Booker meg meglegyintette volna a centert. Az erőcsatár aztán az előbb már említett Warriors elleni derbin simán ment el egy betörésnél Draymond Green mellett, aki le is faultolta Randle-t. Erre a Lakers játékosa elkezdte mondogatni, hogy "He can't guard me", magyarul hogy Green nem tud ellene védekezni... Bár Randle valószínűleg inkább magát próbálta felpörgetni, Green nem arról híres, hogy az ilyen dolgokat csak úgy elfelejti, lehet még ennek a történetnek folytatása.

A Washington Wizards irányítója, John Wall kihagyta csapata szombat esti előszezon meccsét, hogy a rákos betegeknek, illetve a betegség kiszűrésére rendezett jótékonysági rendezvényen vegyen részt egykori barátja, Damiyah Telemaque-Nelson tiszteletére. Wall már így is támogatja a tavaly decemberben, pár héttel a hatodik születésnapja előtt elhunyt kislány barátait és szüleit, több 10.000 dollárt adományozott már a Non-Hodgkin limfóma minél hatékonyabb kiszűrésének érdekében, és régóta reklámozta a szombati Light the Night Walk nevű eseményt, aztán a hét elején Randy Wittman vezetőedző megkérdezte tőle, hogy el akar-e menni a rendezvényre, így jelenhetett meg azon a Wizards sorsolása ellenére is.

A Cleveland Cavaliersnél is zajlik az élet, pontosabban épp, hogy nem. Chris Haynes (Northeast Ohio Media Group) jelentette, hogy tévesek voltak azok az információk, miszerint a csapat visszavonta 5 éves, 80 millió dolláros ajánlatát Tristan Thompsontól - bár Haynes hozzátette, hogy lehet, hogy nem pontosan 80 millióról szól már a papír, de nagyjából ebben a magasságban kell keresni. Ő is elmondta viszont, hogy nincs kommunikáció a két fél között, egyik oldal sem siet megoldani a mostani helyzetet, aminek LeBron James örül a legkevésbé. A sztár már lenyilatkozta korábban, hogy Thompson ügye zavaró tényező, márpedig erre lenne a legkevésbé szükségük most, hogy a bajnoki címet akarják megnyerni és erre akarnak felkészülni.

A Sacramento Kings irányítója, Rajon Rondo Jason Jonesnak (Sacramento Bee) elmondta, szerinte nem kell cáfolnia, hogy rossz hatással lenne az öltözői hangulatra, ezt ugyanis csak a média találta ki. A játékmester szerint az újságok és a televízió a pozitív dolgokkal közel sem törődnek annyit, például ha a sacramentói közösségért tesznek valamit, jótékonysági rendezvényeken vesznek részt, az nem annyira érdekes, ha azonban valaki vét egy hibát, az azonnal megjelenik az ESPN-en. Ilyen a világ Rondo szerint, de csak a saját dolgára kell koncentrálnia. A médiának is megvan a feladata, és a rossz hírek jobban érdeklik az embereket, ez van.

A Chicago Bullsnál Bobby Portis nagyon jól teljesít az előszezon folyamán, Fred Hoiberg vezetőedző pedig Nick Friedellnek (ESPN Chicago) elárulta, nem könnyű jelenleg olyan forgatókönyvet elképzelni, amiben az újonc erőcsatár nem kap állandó perceket a rotációban a szezon elején. Hoiberg szerint Portis energiája az, ami miatt ennyire jól játszik most, szerinte ugyanis ha valaki minden egyes labdabirtoklásnál ilyen erőbedobással kosarazik, akkor csak jó dolgok történhetnek az illetővel, márpedig játékosánál most ez a helyzet.

A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens is megszólalt, ő Chris Forsbergnek (ESPN Boston) Isaiah Thomast dicsérte. A tréner szerint Thomas óriási hatással van csapatukra - azzal, amilyen könnyedén el tud jutni a festékbe a hátvéd, mindig felpörgeti őket. A támadóoldalon mutatott hatékonyságát nézve az előző idény második felében, illetve az első négy előszezon meccsen is nagyon magas szinten játszott, nagyon jól illik az együttesbe. Azt gondolta már korábban is, hogy nagyon pozitív hatással lehet a gárdára a megszerzése, de bármilyen magasan is voltak az elvárásai, még ezeket is túlszárnyalta eddig Thomas.

A végére pedig egy jó hír Lamar Odomról: a TMZ információi szerint túl fogja élni a négynapos "kalandját" a bordélyban, amelybe majdnem belehalt a múlt héten, de hónapokig fog tartani a felépülése. Az orvosok a családnak és a barátoknak azt mondták, hogy egyelőre még mindig nem tudni, milyen maradandó károsodás érte Odom szervezetét, de lesz olyan dolog, amit nem tudnak majd helyrehozni. A TMZ úgy tudja, hogy a teljes rehabja alatt ott lesz mellette felesége, Khloe Kardashian, aki azóta sem tántorított mellőle, mióta megérkezett a kórházba - mindketten beadták egyébként a válási papírokat, de a bíró 2-4 hónapig még nem írja alá ezeket, így technikailag még házasok annak ellenére is, hogy már nem élnek együtt, Khloe pedig már James Hardennel randizik. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus