Hírmorzsák 2015-10-20 (10:30)

Duncan még csak keresi a helyét az új Spursben, Ginobili viszont évek óta nem látott jó formában van fizikailag. Odomot átszállították Los Angelesbe, Khloe Kardashian ideiglenesen dobta miatta Hardent. Chris Webber egyetemi professzor lesz a Wake Foresten. John Hensont diszkriminálták - bőrszíne vagy kocsija miatt? Újabb szó- és videócsata a Clippers és a Warriors között (videó). Jimmy Butler még az autója visszapillantóját is letörte, annyira nem érdekli a múlt. Whiteside sérülése miatt nincs összeszokva a Heat. LeBron biztosan játszik a szezonnyitón. További sérülések: Bargnani, Webster, Lamb. Igazolások, elküldések: Magic (Sibert, Appling), Heat (Weber, Hawkins), Warriors (Xavier Henry).

A csapattal kapcsolatos sok kérdőjel mellett egy jó hírrel kezdjük a San Antonio Spursért szorítóknak: Tim Duncan Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News) elárulta, Manu Ginobili nagyszerű formában érkezett az edzőtáborba, évek óta nem látta ilyen jó állapotban - egyébként ezt legutóbb bizonyította is az argentin. Duncan egyébként Michael C. Wrightnak (ESPN) azt is elmondta, hogy még csak keresi a helyét a hierarchia-rangsorban Kawhi Leonard térnyerését és LaMarcus Aldridge érkezését követően. A legenda úgy fogalmazott, hogy változott a szerepe, és erre próbál jelenleg rájönni, hogy pontosan mi is az. Azt is hozzátette viszont, hogy élvezi a játékot a régi társaival és az újakkal is.

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, David Blatt Dave McMenamin (ESPN) kérdésére azt válaszolta, hogy LeBron James egészen biztosan játszani fog a Chicago Bulls elleni szezonnyitón - mint ismert, a Cavs ikonja injekciót kapott nemrég a hátába. Ha már a sérülések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy bár a Brooklyn Nets magasembere, Andrea Bargnani két hete azt nyilatkozta, hogy nem komoly combhajlító-húzódása, azóta sem lépett pályára, és csapata utolsó előszezon meccsét is kénytelen lesz kihagyni, így tehát az összes felkészülési meccsről hiányozni fog. A Charlotte Hornetsnél Jeremy Lamb jobb bokája ment ki ma hajnalban, a Chicago Bulls elleni összecsapáson - egyelőre nem tudni, milyen súlyos a dolog. Bargnanihoz hasonlóan a Washington Wizards swingmanje, Martell Webster is kihagyta a teljes előszezont, neki a jobb csípője továbbra is fáj, úgyhogy egy második szakvéleményt is kérni fog a nebraskai orvosoktól.

A Miami Heat centere, Hassan Whiteside is kihagyta az előszezon nagy részét, mindössze egyetlen meccsen játszhatott a csapat előre elgondolt Goran Dragic, Dwyane Wade, Luol Deng, Chris Bosh, Whiteside kezdőötöse együtt, ez pedig Ira Winderman (Sun-Sentinel) információi szerint egyelőre komoly hatással van a csapaton belüli kémiára, nem túl folyamatos a játékuk jelenleg. Chris Bosh úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban, hogy egyelőre nem nagyon tudják, hogy ha például szoros meccs végjátéka jön, milyen figurákat alkalmazzanak. Az erőcsatár azt is hozzátette, hogy egyetlen megoldás volt erre: próbálgatniuk kellett több dolgot is, hibázniuk kellett, aztán ha ez megtörtént, újra kellett tervezniük, hogy megtalálják a megfelelő felállást és játékot.

Ma is van természetesen hír Lamar Odomról, akit hajnalban Las Vegasból átszállítottak Los Angelesbe, így az Angyalok Városában elkezdheti a speciális kezeléseket. Közben a TMZ úgy értesült, hogy Khloe Kardashian szünetelteti kicsit James Hardennel kezdődő románcát - mint ismert, Odomnak még mindig ő a felesége hivatalosan, és a többhónapos rehab alatt végig férje mellett akar lenni, a hírek szerint pedig a napnál is világosabb a körülöttük lévőknek, hogy Khloe még mindig szereti Odomot. 

Az Orlando Magicnél volt egy kisebb keretszűkítés, miután Keith Applinget és Jordan Sibertet is kitették keretükből - a floridai együttes állománya így jelenleg 17 fős. A hírek szerint ha a két hátvéd átmegy waiveren, mindketten a Magic D-Ligás csapatánál, az Erie Bayhawksnál fognak aláírni. A másik floridai klub, a Miami Heat kitette Corey Hawkinst, de leigazolta Briante Webert - volt már róla szó korábban is, de a VCU egyetem védekező specialistája szeptemberben megbukott a fizikai teszteken. A Golden State Warriors egyelőre csak gyarapszik, tegnap este igazolták le Xavier Henryt is, akivel együtt már 19-en vannak - a 2010-es draft 12. választottjának tavaly november elszakadt az Achillese, most megpróbálja magát visszaküzdeni a ligába.

A végén pedig jöjjenek a könnyedebb témák. Az egykori NBA sztár, Chris Webber professzor lesz a Wake Forest egyetemen. C-Webb gyakorlati tanár lesz az intézmény dokumentumfilmekkel foglalkozó kurzusában - a sportról, a rasszokról és a közösségről fogja tanítani a hallgatókat.

A Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler nem mindig volt sztár, de mindig csak előre tekintett, ezt pedig az élet minden területén betartja most is: Brian Smith (Chicago Magazine) azt írta róla, hogy olyan szinten nem szeret Butler állandóan a múltban élni, visszanézni rá, hogy még a visszapillantó tükrét is letörte a kocsijáról. Szabályosnak biztos nem szabályos, de legalább szimbolikus.

Nem éppen könnyed történet, de nem is kapcsolódik a kosárlabdához, hogy a Milwaukee Bucks magasembere, John Henson rasszista előítéletek áldozata lett. Henson egy órát akart megnézni a Milwaukee belvárosában lévő Schwanke-Kasten Jewelers nevű ékszerüzletben, de mikor meglátták az eladók, azonnal bezárták a boltot, megmondták neki, hogy távozzon, aztán amikor ezt nem tette meg, kihívták a rendőrséget is. A rendőrök az utca túloldaláról figyelték öt percig, majd megkérdezték tőle, mit szeretne, illetve honnan van a kocsija - amit egyébként promóciós céllal kapott az egyik Chevrolet-forgalmazótól.

Mikor aztán nagy nehezen utánanéztek, ki is az illető, illetve rendben vannak-e a papírjai, közölték a jó hírt az eladókkal, akik úgy tettek, mintha mi sem történt volna, folytatták munkájukat. Henson instagramon nagyon kiakadt ezen, szerinte ennyire még nem alázták meg, a rasszizmussal így még sosem találkozott korábban, és felszólított mindenkit, hogy ha lehet, ne ebben a boltban költse el a pénzét. Az üzlet tulajdonosa, Thomas Dixon azt mondta, hogy 18 hónap alatt 3-szor rabolták ki őket, és az egyik gyanusított kocsija ugyanattól a forgalmazótól van, mint Henson autója - szerinte tehát a kocsi miatt kezdtek el tartani Hensontól az alkalmazottak, nem a játékos bőrszíne miatt.

A legvégére pedig a Los Angeles Clippers és a Golden State Warriors legújabb szócsatája maradt, ők még mindig nem szeretik egymást. Egyrészt a Clippers vezetőedzője, Doc Rivers elmondta, meglepődött, hogy a Warriors milyen érzékeny arra, amit ő mond róluk, hiszen ők a bajnokok, nyugodtan hagyhatnák is ennyiben a dolgot. A Golden State ideiglenes vezetőedzője, Luke Walton annyit mondott erről, hogy Rivers próbálja fejben megborítani az oaklandi együttest, más oka nem lehet, hogy még mindig ez a téma. Másrészt azonban nyílt egy újabb front is - a Clippers hivatalos twitterfiókja tette ki, hogy "ezzel a csapattal játszunk ma este":

Mire a bajnok válaszolt is: ¯\_(ツ)_/¯

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus