Hírmorzsák 2015-10-21 (20:45)

Melo szerint jobbak lesznek, mint várják tőlük, de motivációként használják a velük kapcsolatos jóslatokat. Tyson Chandlernek nem tetszett, hogy másodjára is megvált tőle a Dallas, de már senkiben nem bízik a ligában. Carlisle megérti Chandler érzései, reményei szerint visszavonultatják a center mezszámát a Mavsnél. Isiah Thomas soha többet nem lesz a Knicks alkalmazottja. Schröder szeretné megkapni a lehetőséget, hogy kezdő lehessen - ha nem így lesz, váltani akar. Sefolosha 50 millió dollárra perli New York városát és nyolc rendőrtisztet. Lamar Odom és Khloe Kardashian mégsem válnak. Blake Griffinnek sem megy minden zsákolás (videó). Tony Parker is megünnepelte a Vissza a Jövőbe napot. Roster-mozgások: Spurs (Fredette, Sykes, N'doye, Thomas), Bucks (Gutierrez, Powell, Landry).

A New York Knicks sztárját, Carmelo Anthonyt kérdezte Marc Berman (New York Post) arról, hogy mit szól ahhoz, hogy az országos média lehúzta a csapatot és a kilátásaikat a most induló idényre. Melo szerint sokkal jobbak lesznek annál, amit várnak tőlük. Ha valaki 27 győzelmet jósol nekik, azon jót nevet, de ezt motivációként fogják használni, és kicsit élvezik is, hogy ennyire lenézik őket. Anthony azt is elmondta, nem érdeklik az egyéni sikerei, vagy hogy ki hova teszi őt az MVP versenyben. Tudja magáról, hogy mit tud, és csak ez érdekli - hogy más szerint mire képes és mire nem, az hidegen hagyja. Tudja, hogy senkit nem érdekel, ha egyénileg jó szezont fut, de a csapat gyenge lesz - hiába átlagolna 30 pontot egy 30 győzelmet elérő együttesnél, az még attól csalódást keltő idény lenne.

További jó hírek a New York Knicksért szorítóknak: James Dolan továbbra is nagyon jóban van Isiah Thomasszal, de a franchise egykori elnöke és vezetőedzője soha nem tér vissza már az együtteshez. Dolan úgy fogalmazott Bryant Gumbelnek (HBO Real Sports), hogy nem tud elképzelni olyan forgatókönyvet, hogy ő még egyszer alkalmazza Thomast, mert az emberek nem is adnának neki esélyt, hogy bizonyítson. Thomas annyit mondott, hogy az edzősködést ő is kizárja a New Yorknál, vezetőségi pozícióról azonban ő nem beszélt ilyen kontextusban.

A Phoenix Suns új centere, Tyson Chandler az AZ Centralnak elmesélte, hogy amikor bajnoki címet nyert a Dallas Mavericksszel, azt hitte, sokáig az együttesnél marad. Soha nem hallott még korábban olyanról, hogy egy bajnokcsapatot ennyire szétrobbantsanak, mint 2011-ben a Dallast, aztán amikor a New York Knickstől visszacserélték egy évvel ezelőtt, ő is ott volt a sajtótájékoztatón, hallotta, hogy azt mondták, még egyszer nem követik el ugyanazt a hibát, ezúttal most már hosszútávon számolnak vele, bla-bla-bla... Hét hónappal később ugyanaz lett a szituáció, de megtanulta már, hogy ebben a ligában senkinek sem szabad hinni, ezért NBA az NBA.

Volt vezetőedzője, a Dallast jelenleg is irányító Rick Carlisle azt mondta a Sportsday egyik munkatársának, hogy az egyik legnagyszerűbb ember Chandler, akit valaha ismert, és minden joga meg van ahhoz volt játékosának, hogy úgy érezzen, ahogy. Egyszerűen nagyot kellett kockáztatniuk a fiatalítás érdekében, nem jött össze, ő pedig közben aláírt máshova. Szerinte az egész franchise nagyon tiszteli a centert, és reménykedik abban, hogy egy nap vissza fogják vonultatni Chandler mezszámát a Mavsnél, mert szerinte megérdemli. Carlisle úgy érzi, franchise-changer, azaz a csapatait, illetve azok eredményeit (pozitív irányban) nagyban befolyásoló játékos a center, ezt bizonyította náluk és New Yorkban is, és szerinte Phoenixben is ez lesz a helyzet.

Az Atlanta Hawks csereirányítója, Dennis Schröder a Bild német napilapnak azt nyilatkozta, hogy szeretne kezdő lenni, márpedig ha ez nem történik meg és esélyt sem kap rá, akkor más lehetőségek után kell néznie. A Hawkst nagyszerű csapatnak tartja, tetszik neki a város, minden nagyon jó egyébként jelenleg. Jeff Teague All-Star volt, és egyébként is nagyon sokat segített neki a beilleszkedésben és a fejlődésben, úgyhogy türelmes, eljön majd az az idő, amikor lehetősége lesz megmutatni, mit is tud igazából. Schröder egyébként 2017-ben lesz korlátozott szabadügynök, és akkor jár le Teague kontraktusa is.

Ha már a Hawks: Thabo Sefolosha döntött, 50 millió dollárra perli New York városát és nyolc rendőrtisztet, amiért áprilisban eltörték a lábát. Mint ismert, a svájci swingmant a bíróság nemrég felmentette az összes vádpont alól, most pedig elkövetkezett a visszavágás ideje. Korábban a Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts elmondta, minden leheteséges eszközzel támogatni fogják Sefoloshát, ha úgy dönt, hogy perel. A lábtörés miatt egyébként ki kellett hagynia a PO-ot, jó ideig "munkaképtelen" volt, ez is a vádiratban szerepel többek között.

Maradjunk még egy kicsit a kosárlabdán kívül: a TMZ Sports értesülései szerint Lamar Odom és Khloe Kardashian mégsem válnak - utóbbi ügyvédje a bíró elé vitt egy mindkettejük által aláírt dokumentumot, amelyben kérvényezték, hogy szüntessék be "az eljárást". Mindketten szeretnének még egy esélyt adni házasságuknak, így James Hardennek új pár után kell néznie.

Több rosterátalakítás is volt a mai napon. A San Antonio Spurs búcsúzott Kiefer Sykes, Youssou N'doye és DeShaun Thomas mellett Jimmer Fredette-től is - utóbbi iránt Sam Amico (AmicoHoops.net) információi szerint a Utah Jazz, az Atlanta Hawks, a Phoenix Suns és a New York Knicks is érdeklődik. A 2014-es bajnok kerete így 16 fős, Reggie Williams és Rasual Butler küzdenek az utolsó helyért. A Milwaukee Bucksnál kialakult a 15 fős alapszakasz-keret, miután szabadlistára tették Jorge Gutierrezt, Josh Powellt és Marcus Landryt. A kitett emberekhez tartozik, hogy a Netstől menesztett Ryan Boatrightot Amico forrásai szerint a Suns, a Charlotte Hornets és a Portland TrailBlazers akarja leigazolni.

A Los Angeles Clippers erőcsatára, Blake Griffin nagy zsákolásairól ismert, de neki sem jön össze minden:

A legvégére pedig a San Antonio Spurs irányítója, Tony Parker maradt, aki a Vissza a Jövőbe napot ünnepelte sokakkal együtt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus