Hírmorzsák 2015-10-22 (10:30)

Tyreke Evans 6-8 hétre esett ki - Anthony Davis és Gentry is nyilatkoztak a helyzetről. Kobe-nak kétszer kell legalább edzenie a szezonnyitó előtt, ha játszani akar, Scott bizakodik. Tristan Thompson 5 évre 82 millióért hosszabbított a Cavsszel, a bajnoki cím a célja a csapattal, és kicsit simogatta a Cavs-drukkerek lelkét is. Caldwell-Pope bal lábfeje megsérült. Rose cipői a "Never Break" szlogen alatt fognak futni az adidasnál. Porzingis kezd a Knicksnél négyes poszton. Cuban elmesélte, hogyan történt szerinte Tyson Chandler újabb elengedése. Jerry West szerint a Warriors szurkolói a legjobbak, akiket valaha látott, sokkal jobbak, mint a Lakers drukkerei. Bemutatták a három új Cavs alternate-mezt, a tulajdonos, Dan Gilbert pedig három fake mezt is még pluszban. MWP és Jabari Brown hajt az utolsó pozícióért a Lakers keretében.

 

Mint arról a hajnal folyamán már részletesen beszámoltunk, véget ért Tristan Thompson holdoutja, képviselői megegyeztek a Cleveland Cavaliersszel, 5 évre 82 millió dollárt kap az erőcsatár az ohiói együttestől. Thompson az uninterruptedon keresztül mondta el, hogy nehezen tudja leírni szavakkal, mennyire izgatott és boldog most. Nagyszerű nyáron van túl, sokat dolgozott a játékán, és most végre visszatérhet a csapatához, a társaihoz, a családjához és a Q-ba (Quicken Loans Arenába), ahol a liga legjobb szurkolói vannak. Nagyon várja már a szezonnyitót, mert mind tudják, hogy van még egy befejezetlen ügyük - a bajnoki cím megszerzése -, és készen állnak az idényre.

A hajnal másik híre, hogy a New Orleans Pelicans most már hivatalosan is a szegény ember szerepébe lépett, amelyet még az ág is húz, ugyanis Tyreke Evans atroszkópos térdműtétjét követően 6-8 hetes kihagyásra kényszerül, jelentette John Reid (Times-Picayune). Ez azt jelenti tehát, hogy legkorábban valamikor december elején térhet vissza, de az is lehet, hogy csak karácsonykor. Hatalmas vérveszteség ez a Pelicans számára, hiszen nem elég, hogy jelenleg Ömer Asik és Alexis Ajinca is maródiak centerposzton (közülük Asik hamarosan visszatérhet legalább), irányítóban Jrue Holiday januárig 15 perces limiten van, Norris Cole pedig bokasérülése miatt nem tudni, mikor játszhat megint.

Nyilatkozott is Anthony Davis erről Michael Wallace-nak (ESPN). Az erőcsatár szerint nehéz ezt megemészteni, mert nagyjából januárig nem lesznek teljes értékűek. Nagyon magasan voltak az elvárásaik, úgy érkeztek az edzőtáborba, hogy mindenki egészséges, aztán folyamatosan dőltek ki az emberek. Davis hozzátette, hogy ez a kosárlabda, a többieknek muszáj fellépniük, többet teljesíteniük, amíg vissza nem térnek a sérültek, és addig megpróbál alkalmazkodni azokhoz, akikkel játszania kell. A csapat vezéreként a role playerekkel is ugyanúgy kell tudnia játszani, mint a kezdőkkel, és meg is fogja ezt próbálni - meg akarja találni azokat a játékosokat, akik segíthetnek a győzelmek megszerzésében.

Alvin Gentry vezetőedző is elmondta, nem tudtak még úgy edzeni sem, hogy mindenki egészséges lett volna, de ez van. Tetszik neki a csapat mélysége, de muszáj addig is küzdeniük, amíg mindenki bevethető lesz. A tréner szerint nem az új stílusnak köszönhető, hogy többen is kidőltek az együttesből, elmondása szerint ugyanis ez volt a legkönnyebb edzőtábor, amit valaha levezényelt.

Ma hajnalban a Detroit Pistonstól Kentavious Caldwell-Pope dőlt ki, a bal lábfejével voltak gondok a Charlotte Hornets elleni vereség alkalmával - már az első negyedben kiszállt a játékból és nem is tért vissza. A csapat még a találkozó folyamán nyilvánosságra hozta, hogy a röntgen negatív lett, nincs törés tehát KCP lábfejében, de hogy mikor térhet vissza, azt egyelőre nem tudni.

A New York Knicksnél inkább tisztul a kép, Derek Fisher vezetőedző ugyanis az ESPN-nek azt nyilatkozta tegnap, hogy Kristaps Porzingis kezd majd az idény elején erőcsatár poszton - hogy meddig marad a kezdőben, az nyilván a teljesítményétől függ majd, de az esélyt megkapja. Porzingis a mai, Boston Celtics elleni utolsó előszezon meccsen is ott lesz Jose Calderon, Arron Afflalo, Carmelo Anthony és Robin Lopez oldalán a kezdőben. Fisher szerint támadásban jó lesz ez az ötös, inkább a kivitelezésre, a pontos játékra törekszenek majd, és Porzingist leszámítva ez egy tapasztalt felállás. Védekezésben mindenkinek tudnia kell, mi a feladata és el is kell végeznie, de ez az öt fő a szoros meccsek végén is jó lehet szerinte, ezt pedig nagyon fontosnak tartja.

A Chicago Bulls irányítója, Derrick Rose az adidas kreatív részlegét folyamatosan ellátja munkával, hiszen visszatérései miatt gyakorlatilag évente lehet rá és a cipőire új szlogent kitalálni. Ez a mostani alkalommal a "Never Break" lett, ami legutóbbi arccsonttörése miatt áthallásos, de ebben az évben ez lesz a mottó.

Arról tegnap este beszámoltunk, hogy Tyson Chandlernek nincs túl jó véleménye a Dallas Mavericksről, illetve arról, hogy másodszor is mennie kellett a csapattól. A Mavs tulaja, Mark Cuban az ESPN Dennis and Friedo nevű műsorában elmesélte, hogy nem gondolta volna ő sem, hogy idáig jutnak. Az előző szezon elején kezdeményezték a tárgyalásokat a hosszabbításról, de Chandler ügynöke nem erőltette a dolgot, erre Cuban mondta ki először, hogy ha nem kell az ajánlat, akkor visszatérnek rá az idény végén. Aztán jött DeAndre Jordan leigazolásának esélye, ők őszinték voltak, Chandlerék pedig ultimátumot adtak, hogy nem várnak senkire. Ez a center döntése volt, de ettől függetlenül Cuban is elmondta, hogy joga van Chandlernek zabosnak lenni, mert tényleg azt ígérte, ezúttal hosszútávon marad a gárdánál.

Természetesen most is volt több roster-mozgás a tegnap este és a hajnal folyamán. A Utah Jazz egyelőre még próbálkozik, ők EJ Singlert leigazolták. A csatár Kyle Singler öccse, az Oregon egyetemen végzett 2013-ban, egy évet lehúzott a D-Ligában, az előző szezont pedig az észt BC Kalve/Cramo együttesénél töltötte (6.9 pont, 3.9 pattanó) - szerződtetésével újra 16 fős a Utah kerete. Az Orlando Magic elköszönt Melvin Ejimtől, így a floridaiak kerete szintén 16 fős. Ahogy arról már múlt héten hallani lehetett, tegnap megtörtént a Minnesota Timberwolvesnál Andrew Wiggins, Gorgui Dieng, Zach LaVine, Shabazz Muhammad és Adreian Payne 2016/17-es csapatopcióinak lehívása.

A Los Angeles Lakersnél egyelőre nincs hivatalos döntés, de ahogy azt a napokban lehetett már hallani, Marcelinho Huertas helye nagyjából biztos, ezt Byron Scott vezetőedző is lenyilatkozta Mark Medinának (Los Angeles Daily News). A 15. helyre két ember pályázik az aranysárga-liláknál: Metta World Peace vagy Jabari Brown lesz a szerencsés. Scott azt is elmondta Medinának, hogy Kobe Bryantnek kétszer kell edzenie legalább, ha szeretne játszani október 28-án, a Minnesota Timberwolves elleni szezonnyitón, de azt is hozzátette, hogy erre elég jó esélyeket lát.

Közben a franchise legendája, Jerry West odaszólt egy kicsit a Lakers-drukkereknek. A logo a CSN Bay Area munkatársának azt mondta, hogy a Golden State Warriors szurkolói hihetetlenek, és őszintén szólva ők a legjobbak, akiket valaha látott életében. Soha nem látott még korábban hasonlót más csarnokokban, és nagyon örül annak, hogy a részese lehet - West a Warriors speciális tanácsadójaként dolgozik már jó ideje. Rákérdeztek, hogy mi van a Lakers-drukkerekkel, amire rávágta, hogy náluk sokkal jobbak, nem hagyják el például sosem a csarnokot a mérkőzés vége előtt. Miután a Lakers a Staples Centerbe költözött, West szerint sokat változott a szurkolói bázis, nagyon sok néző cserélődött meccsről meccsre, míg az Oracle Arenába szinte mindig ugyanazok járnak ki. A Los Angeles-i drukkerek is nagyszerűek szerinte, de a Warriors szurkolói a legjobbak.

A Cleveland Cavaliersnél bemutatták a három új alternate mezt a most következő idényre, Dan Gilbert tulajdonos viszont trollkodott is kicsit, mert még a bemutatás előtt kirakott három másik mezt twitterre, hogy valamelyik ezek közül lesz majd az alternate:

Ezzel szemben ezeket használják majd:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus