Hírmorzsák 2015-10-24 (10:45)

Popovich lesz a Team USA szövetségi kapitánya 2017-től. A Kingsnél a kisebbségi tulajdonosok aggódnak Ranadive döntései miatt. Odomnak 12 stroke-ja volt, ennek komoly hatása volt a motorikus képességeire. Gerald Greent 25.000 dollárra büntette a liga, mert "lövöldözött" (videó). Antetokounmpót mind az öt pozícióban használni fogja a Bucks. Manu Ginobili no-look passza Duncannek (videó). Kijöttek James Harden új cipői az adidasnál. Kevin Garnett önfeláldozóan mentett, vagy Michael Jacksont utánozta a Smooth Criminalből (videó)? Kobe valószínűleg játszik a szezonnyitón, LeBronnál ez egyáltalán nem biztos. Matt Barnes szerint Doc Rivers az első pillanattól kezdve el akarta őt cserélni a Clipperstől. Roster-átalakítások az egész ligában.

A tegnap délután híre volt, hogy megvan Mike Krzyzewski utódja a Team USA szövetségi kapitányi posztján, aki nem más, mint Gregg Popovich - nem volt meglepő azért ez, tekintve hogy korábban is lehetett már tudni, ő a legnagyobb esélyes. Popovich a 2017-2020-as intervallumban irányítja majd az amerikai válogatottat - 2019-ben Kínában lesz a világbajnokság, a 2020-as olimpiát pedig Tokióban rendezik majd. Jerry Colangelo maradt jelenlegi vezetői posztján, míg Krzyzewski speciális tanácsadóként marad azért a válogatott mellett a továbbiakban is.

Közben a Sacramento Kingsnél tovább fokozódik a feszültség, Zach Lowe (Grantland) értesülései szerint ugyanis a kisebbségi tulajdonosok komoly beszélgetéseket folytattak arról, hogyan vezeti a többségi tulajdonos, Vivek Ranadive a franchise-t, aggódnak a Kingsért. Legutóbb természetesen a George Karl - DeMarcus Cousins balhénál került ez felszínre, de semmit nem tehetnek Ranadive ellen, ha csak az indiai tulaj el nem adja nekik tulajdonrészét, vagy annak legalább akkora hányadát, hogy ne ő legyen a legfőbb döntéshozó a franchise-nél.

Szintén nem a pozitív hírek sorába tartozik, hogy az orvosok lefuttattak pár vizsgálatot Lamar Odom agyán, ami azt mutatta, hogy 12 stroke-ja volt az ex-kosarasnak. Létfontosságú szervekre ezek nem voltak hatással, a sima gyaloglás és a beszéd sem megy viszont neki úgy, mint korábban. Egyelőre nem tudni, hogy ezek maradandóan károsodott részek lennének, most több hónapnyi rehab következik Odom számára, viszont a veséi leálltak, dialízissel kezelik, és valószínűleg transzplantációra lesz szüksége.

A Miami Heat swingmanjét, Gerald Greent 25.000 dollárra büntette a liga ezért.

A Milwaukee Bucksnál egyértelműen Giannis Antetokounmpóra szánják a Jolly Joker szerepét - négyesben fog kezdeni, aztán ha Jabari Parker teljes értékű harcos lesz, hármas poszton fog játszani. A görög játékos Charles F. Gardnernek (Milwaukee Journal Sentinel) elárulta, nagyon sok mindenről beszélnek vele kapcsolatban, de ez jó dolog. Nehéz megtanulni két poszton is játszani, de bármi történhet a keretben, ő erőcsatárként és kiscsatárként is megállja a helyét, a sokoldalúság pedig nagyon hasznos. Jason Kidd vezetőedző hozzátette, hogy játékosa még mindig csak 20 esztendős, de mind az öt poszton bevetik majd. Sosem panaszkodik Antetokounmpo, csak játszik. Kidd szerint a görög megmutatta, hogy jobban dobja a triplát és összességében nemcsak ebben, hanem másban is sokkal magabiztosabb a pályán.

A Memphis Grizzlies kiscsatára, Matt Barnes Shaun Powellnek (nba.com) elárulta, nagyon várja már, hogy a Los Angeles Clippers és Doc Rivers ellen játszhasson - a Clippersnél akarta befejezni karrierjét, de Rivers érkezése után tudta, hogy erre semmi esélye sincs. Barnes szerint az elnök-vezetőedző alig várta, hogy megszabadulhasson tőle, már az első pillanatban el akarta cserélni, amikor odakerült, soha nem volt jó viszonyuk. Így aztán Barnes nem is lepődött meg, mikor a Charlotte Hornetshez került a nyáron - ez volt az off-szezon első cseréje, a kiscsatár szerint ez alá is támasztja, amiket eddig mondott.

A Los Angeles Lakersnél még mindig várnak Kobe Bryant visszatérésére, de Byron Scott vezetőedző Baxter Holmesnak (ESPN) azt nyilatkozta, semmi kétsége sincs afelől, hogy az ikon játszani fog az október 28-ai szezonnyitón. Scott szerint beszélt a játékossal, aki szintén a szerda esti nyitányra készül, ahhoz pedig valami óriási dolognak kell történnie, hogy Kobe-t megakadályozhassák, hogy pályára lépjen az alapszakasz első találkozóján.

Bryanttel ellentétben a Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James még nem mondta biztosra, hogy ott lesz a Chicago Bulls elleni összecsapáson, amely az egyik nyitómeccs lesz az egész ligát tekintve magyar idő szerint 28-án hajnalban. LeBron egyelőre még nem kapott zöld utat az orvosoktól az edzésre sem - mint ismert, pár hete kapott egy gyulladásgátló injekciót a hátába. James szerint ha minden jól alakul, ott lehet a Bulls elleni meccsen a pályán, de ez nem biztos. David Griffin GM is azt nyilatkozta, hogy úgy számolnak, LeBron játszani fog, de ha nem, akkor sem dől össze a világ.

Mivel itt az előszezon vége, így természetesen kezdenek kialakulni a végleges keretek. A New York Knicks Darion Atkinsnek, Thanasis Antetokounmpónak, Wesley Saundersnek, Travis Trice II-nek és DaJuan Summersnek köszönte meg a lehetőséget, így náluk már csak 15-en vannak. A Houston Rocketsnél Chris Walkertől, Jeremy Tylertől, Will Cummingstól és Denzel Livingstontól búcsúztak, de még mindig 16-an vannak, egy valakitől még meg kell válniuk. A New Orleans Pelicans Sean Kilpatricket és Chris Douglas-Robertset tette ki a keretéből, de 17 fős még így is állományuk. Az Atlanta Hawks Terran Petteway-től vált meg, de ők is 17-es kerettel dolgoznak még.

Az Orlando Magicnél Greg Stiemsma és Nnanna Egwu elküldésével már csak 14 fős a rosterA Los Angeles Lakerstől Jonathon Holmes került szabadlistára, de ők is 16-an vannak még - mint ismert, Metta World Peace és Jabari Brown küzdenek az utolsó pozícióért. Az Oklahoma City Thundertől Dez Wells, Talib Zanna, Michael Qualls és Julyan Stone került waiverre, viszont leigazolták Michael Cobbinst és Mustapha Farrakhant, így 17-en vannak még. Szintén a Thunderhez tartozik, hogy lehívták Steven Adams, Andre Roberson és Mitch McGary 2016/17-es csapatopcióit. A Portland TrailBlazerstől Omari Johnsont és Phil Pressey-t küldték el, náluk is kész van ezzel a 15 fős állomány.

A Chicago Bulls Jordan Crawfordtól és Marcus Simmonstól vált meg, így náluk is kész a keret. A San Antonio Spursnél Reggie Williamstől köszönnek el, de tegnap leigazolták Julian Washburnt, így még mindig 16-an vannak - a hírek szerint Rasual Butleré az utolsó rosterhely ettől függetlenül. A Cleveland Cavaliers Austin Daye-nek, DJ Stephensnek, Dionte Christmasnek és Jack Cooley-nak intett búcsút - ezzel megvan a 15 fős keret, Jared Cunningham (egyelőre) maradt. A Detroit Pistonsnál Cartier Martinnak, Jordan Bachynskinek és Adonis Thomasnak köszönték meg eddigi munkájukat - közülük Martinnak garantált szerződése volt, de muszáj volt kitenni valakit az autóvárosi alakulat, túl sok garantált kontraktust gyűjtöttek be. Még így is 16 fős keretük, úgyhogy még egy garantált szerződést ki kell pakolniuk.

A Sacramento Kings kitette David Stocktont, így Eric Moreland bennmaradt a 15 fős keretben. A Dallas Mavericks megvált Jarrid Famoustől, de közben leigazolták Tu Holloway-t, így náluk nem csökkent az állomány létszáma. A bajnok Golden State Warriorsnél Chris Udofia, Xavier Henry, Chris Babb és Jarrell Eddie került ki - Ian Clark nem garantált szerződéssel maradt a 15 fős állományban. A Charlotte Hornetsnél is négy embert küldtek el: Sam Thompson, Jason Washburn, Elliot Williams és Damien Wilkins került waiverre.

A végére pedig a könnyedebb dolgok. Az új James Harden-cipők, a Crazy Light Boost 2015 az adidastól:

Kevin Garnett önfeláldozó időkérése:

Amely a Smooth Criminal egyik táncjelenete akart lenni?

A San Antonio Spursnél pedig még mindig megy az összjáték:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus