Hírmorzsák 2015-10-24 (22:00)

LeBron háta egyre jobb állapotban van, valószínűleg játszik a szezonnyitón, Kobe mellett azonban Clarkson is kérdéses a Lakersnél. Kerr nem tér vissza egyelőre, Waltonnal a kispadon kezdi az idényt a bajnok. Jerry West szerint Michael Jordan megfelelő lenne az új NBA logónak. Shaq Steph Curryt dicsérte. Flip Saunders ebben az idényben biztosan nem tér vissza sem elnökként, sem edzőként a Timberwolveshoz. Fredette szerint mindenki hülye a ligában, köré kellene felépíteni a támadójátékot. Roster-átalakítások az egész ligában (2. rész).

Egy jó hír a Cleveland Cavaliersért szorítóknak: LeBron James háta egyre jobb állapotban van Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint, így jelentősen javultak az esélyei, hogy ott lesz majd a Chicago Bulls elleni szezonnyitón, jelen állás szerint pályára fog lépni. A Los Angeles Lakersnél Kobe Bryant mellett Jordan Clarkson játéka is kérdésessé vált a Minnesota Timberwolves ellen, utóbbinak a jobb vállával vannak gondok. Az MRI nem mutatott ki semmilyen nagyobb problémát, de egyelőre nem tudni, játszhat-e Clarkson 28-án. Egy ember már biztosan nem lesz kezdésre: Bob Myers GM bejelentette, hogy a Golden State Warriorst irányító Steve Kerr nem tér vissza a New Orleans Pelicans ellen, Luke Walton marad az ideiglenes vezetőedző az alapszakasz kezdetére is.

A liga egyik ikonja, Jerry West nyilatkozott egy másikról, Michael Jordanről. A Golden State jelenlegi tanácsadója a napokban azt mondta, nem lenne ellenére, ha megváltoztatnák a liga logóját, márpedig szerinte Jordan megfelelő alany lenne egy új logóhoz. West nem nagyon örül, hogy nem egy Lakers-játékost mondhat, de Jordan volt a legnagyobb kosaras, akit valaha látott játszani, márpedig ő nagyon kemény ítéleteket szokott mondani, mert azokat kedveli igazán, akik támadásban és védekezésben is kiemelkedők egyszerre. Jordan a maga idejében a legjobb védő volt és a legjobb támadó is, emellett pedig a csapatait győzelemre vezette.

Shaquille O'Nealnek mindenkiről megvan a véleménye, ezt már többször is tapasztalhattuk, és nem mindig a legpozitívabb, vagy az, amit a nagy többség gondol egy-egy játékosról, nem mindenkinek szól azonban be ő sem. Shaq nemrég Steph Curryről elmondta, hogy szereti nézni a játékát, mert olyas valami, amit sosem látott még korábban - soha korábban nem tapasztalta még, hogy egy ilyen alacsony hátvéd ilyen szinten dominálja a meccseket, vegye egy-egy találkozó teljes alakulását a kezébe. Pár hete látta a Golden State Warriors irányítóját New Yorkban, és megsérteni nem akarja, de olyan volt, mint egy kisgyerek, se karizma, se mellkasa nem volt Shaq megítélése szerint, és még ilyen szintű játékra képes.

Nem ennyire pozitív hír, hogy a Minnesota Timberwolves tulajdonosa, Glen Taylor azt nyilatkozta a Star-Tribune egyik munkatársának, hogy ha vissza is tér Flip Saunders az együtteshez, azt biztosan nem a 2016/17-es idényben teszi. A szakember betegsége olyan komoly és olyan hosszú ideig volt már eddig is kórházban, hogy a felépülése miatt biztosan nem lesz sem vezetőedző, sem elnök ebben a szezonban.

A San Antonio Spurs is kitette keretéből nemrég Jimmer Fredette-et, ami könnyen az NBA-karrierje végét is jelentheti, a Yahoo Sports értesülései szerint legalábbis akkor biztosan, ha nem változtat hozzáállásán és azon az elképzelésen, hogy az egyetemi szerepét be tudja tölteni bárhol is, amennyiben valaki lehetőséget ad neki rá. Az újság ugyanis beszélt egy, a ligában dolgozó segédedzővel, aki azt nyilatkozta, hogy Fredette szerint mindenki hülye az NBA-ben - azt gondolja a hátvéd, hogy egy csapatnak fel kéne forgatnia a teljes támadójátékát és engednie kellene, hogy ő rádobhasson mindent, amit csak akar, márpedig a liga nem így működik.

Több együttesnél is tovább szűkült természetesen a keret, hiszen sok csapatnál mentek még le 15 főig a létszámok. A New Orleans Pelicans Jeff Adrientől, Bo McCallebbtől és Bryce Dejean-Jonestól vett búcsút, így ők már csak 14-en vannak. Az Oklahoma City Thunder csak formalitásnak igazolta le Michael Cobbinst és Mustapha Farrakhant, mindkettejüket kirakták a keretből, így 15 fős az állományuk - a két játékos a D-Ligás csapatban, az Oklahoma City Blue-nál folytatja. A Minnesota Timberwolvesnál Nick Wigginstől, Lorenzo Browntól és Kleon Penntől szabadultak meg, így ők is 15-en vannak.

Az Indiana Pacersnél Kadeem Jack és CJ Fair vált létszámfelettivé, de 16-an vannak még mindig. A Toronto Raptors Shannon Scott-tól, Axel Toupane-től, Michale Kysertől és Ronald Robertstől vált meg, 15-en maradtak így a kanadaiaknál. Az Atlanta Hawksnál Earl Barron és DeQuan Jones került szabadlistára, így Lamar Pattersonnak sikerült maradnia az alapszakaszra is, az Atlantánál most vannak 15-en. A Dallas Mavericks Tu Holloway, Brandon Ashley és Jamil Wilson mellett Samuel Dalembert-től is elköszönt, így 16-an vannak Rick Carlisle-ék - Dalembert szerződése egyébként garantált volt. A Los Angeles Clippers Chuck Hayest küldte el, 15-en vannak így.

A Detroit Pistons megegyezett a Brooklyn Netstől kitett Ryan Boatrighttal, így ideiglenesen 17-en vannak a keretükben, de a hátvédet valószínűleg ki is teszik hamarosan waiverre, utána pedig aláír a D-Ligás együttesükhöz. A Miami Heatnél Keith Benson, Tre Kelley, Briante Weber és Greg Whittington került waiverre, 15-en vannak már csak. A Phoenix Suns Henry Simsnek köszönte meg az eddigieket, Cory Jefferson maradni fog a csapatnál. A San Antonio Spursnél Reggie Williams és Julian Washburn hivatalosan is szabadlistára kerültek, így 15 fős a 2014-es bajnok kerete.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus