Hírmorzsák 2015-10-25 (09:30)

Rose szerint semmi gond nincs közte és Butler között. LeBron elégedett Dan Gilbert pénzköltési hajlandóságával. Tristan Thompson úgy volt vele, hogy ha nem egyezik meg a Cavsszel az alapszakasz kezdete előtt, akkor sincs gond, az üzlet az üzlet. Kemba Walker Jeremy Lint dicsérte. Randle-nek sokat segít World Peace, a fiatal játékos reméli, hogy MWP marad az alapszakaszra is. Nick Young szerint Los Angeles és New York a két legjobb parti hely, Miamibe meghalni megy az ember. Covington két hétre kiesett térdsérülés miatt. Bogut ott lesz a szezonnyitón a Warriorsnél. Jimmy Butler egy fürdőruha-modellel játszott "felelsz vagy mersz" H-O-R-S-E-t (videó). Roster-alakítások a ligában - Perry Jonest kirakta a Celtics.

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose a CSN Chicagónak elmondta, szerinte butaság volt az a feltételezés, hogy közte és Jimmy Butler között feszültség van vagy bármikor is volt. Imádja Butlert játékosként és emberként is, tudva, hogy honnan jött, milyen akadályokat kellett leküzdenie, hogy idáig jusson. Szerencsésnek érzi magát, hogy egy olyan kosaras mellett játszhat, akinek a határ a csillagos ég, hiszen még mindig nem tudja senki, meddig fejlődhet Butler. Nemcsak annak örül, hogy ebben a csapatban játszhat, hanem annak is, hogy egy ilyen csapattársa van.

A Cleveland Cavaliersnél örülhetnek, mert LeBron James elégedett - a gárda ikonja Joe Vardonnak (Northeast Ohio Media Group) elmondta, Tristan Thompson új szerződése jó jel arra, hogy Dan Gilbert tulajdonos bármit megtesz, hogy meglegyen a végső siker. Nem akarja magukat a New York Yankees baseball csapatához hasonlítani, mert sehol nincsenek még tőlük, de a Yankeesnél is minden évben a legmagasabb a payroll az egész MLB-ben. Nem mindig nyernek ugyan, de azt a filozófiát vallják, hogy ha a legtöbb jó játékost ők szedik össze, akkor övék lehet a végén a diadal. Ha egy tulajdonosi kör hisz ebben, akkor a pénz nem lehet akadály James szerint.

Az említett Tristan Thompson Chris Fedornak (Northeast Ohio Media Group) elárulta, örül, hogy visszatérhetett a csapathoz, de fel volt rá készülve, hogy az alapszakaszban sem fog pályára lépni egy ideig. Imádja a kosárlabdát, ez a szenvedélye, de ebben a ligában ennek van egy üzleti oldala is, márpedig ő úgy állt hozzá, hogy az üzlet az üzlet - ha sikerül megegyezniük a szezon kezdete előtt, akkor az jó, de ha nem, akkor ez van. Már nem újonc többé, hanem egy tapasztalt veterán, a pénzügyi dolgokat pedig nem lehet könnyedén kezelni, nagyon fontos dolog.

A Charlotte Hornets irányítója, Kemba Walker új csapattársáról, Jeremy Linről adott egy nyilatkozatot Scott Fowlernek (Charlotte Observer). Walker szerint Lin nagyon sok terhet levesz a válláról, nem kell például mindig hátramennie a labdáért, illetve Lin sokat segít neki a játék gyorsításában, a tempó növelésében is. Walker szerint Lin nagy előnye az, hogy nagyon önzetlen, viszont ettől függetlenül a pontszerzés is megy neki, így nehéz ellene védekezni.

A Los Angeles Lakersnél még mindig nem dőlt el, hogy ki marad és ki megy a Jabari Brown, Metta World Peace kettősből, de utóbbi mentori szerepe sokat segíthet abban, hogy végül rá essen a választás, ő maradjon a keretben. Julius Randle Mark Medinánek (Los Angeles Daily News) elmondta, hogy jobb csapatuk van MWP-vel, és dicsérte a 35 éves kiscsatárt azért, mert sokat segít neki a támadó és védő rotációk megértésében, a lábmunkája javításában, a mentális felkészülésben és abban, hogyan játsszon akkor, mikor nincs a kezében a labda. Randle hozzátette, hogy nem a játékosok kezében van a döntés, de Metta tudása és tapasztalata sokat jelent az egész gárdának, élvezet vele együtt játszani.

Ha már a Lakers: Nick Young nem éppen a kosárlabdával kapcsolatos nyilatkozatot adott Jason Feifernek (Maxim) - elmondása szerint Los Angeles a legjobb város a buli szempontjából. Nem kell reggel 6-ig keresgélni, hogy megtalálja az ember, amit akar, és ha valaki pár pohár ital után le akarja venni a felsőjét, mert úgy érzi jól magát, akkor simán megteheti. Swaggy P szerint New York áll a második helyen, nagyon közel LA-hez, Miamibe pedig akkor megy az ember, ha meg akar halni, mert ez is fog történni. Ha valaki el akarja adni a lelkét az ördögnek, oda kell menni. 

A Philadelphia Sixers kiscsatára, Robert Covington megsérült a Boston Celtics elleni utolsó előszezon meccsen. Az MRI vizsgálat alapján Covington térde megzúzódott és az MCL térdszalagjával is gondok vannak, úgyhogy kéthetes kihagyásra kényszerül az idény elején. A sérültrovathoz tartozik, hogy a Golden State Warriors centere, Andrew Bogut tegnap már megkötések nélkül edzhetett, a tréning után pedig Ron Kroichiknek (San Francisco Cronicle) elárulta, játszani fog az szezonnyitón, ott lesz tehát a bajnoknál a pályán is.

Természetesen a roster-átalakításoké volt a főszerep ma hajnalban is. A Memphis Grizzlies Sampson Cartert, Yaokhouba Diawarát, Alex Stepheson és az ex-szolnoki Lazeric Jonest küldte el, de még mindig 16 főt számlál keretük. A Houston Rockets Arsalan Kazemitől és Joshua Smith-től szabadult meg, így már csak 14-en vannak a texasiak. A Cleveland Cavaliers kirakta Quinn Cookot, úgyhogy most 15 fős a Cavs kerete - mint ismert, Jared Cunningham maradni fog nem garantált szerződése ellenére is.

A Washington Wizardsnál megvolt a nagytakarítás, Josh Harrelsont, Ish Smith-t, Jaleel Robertset, Toure Murryt és Jaron Johnsont is szabadlistára tették, így 15-en vannak a fővárosiak. A Boston Celticsnél Corey Walden és Perry Jones III vált létszámfelettivé - utóbbi szerződése garantált volt, de így már csak 15 fős a Boston állománya. A Denver Nuggets Nick Johnsonnak, Oleksiy Pecherovnak és Devin Sweetney-nek köszönte meg az eddigi munkát - előbbi kirakása annyit jelent, hogy a Ty Lawson csere összes játékosát menesztette már a coloradói alakulat.

A végére pedig a Chicago Bulls sztárja, Jimmy Butler maradt, aki a fürdőruha-modell Erin Heathertonnal játszott egy kis "felelsz vagy mersz" H-O-R-S-E-t:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus