Hírmorzsák 2015-10-26 (21:15)

Metta World Peace marad a Lakers 15 fős keretében, segédedző is akar majd lenni a csapatnál, és elárverezi 2003/04-ben nyert Év Védője díját. Luke Walton baráti csipkelődése Alvin Gentry felé. Lance Stephenson üzent a hatereinek. Flip Saunders 6 hétig kómában volt, mielőtt elhunyt, 3 éven belül bajnoki címet várt a Timberwolvestól. Odom rehabja 6 hónapig fog tartani. Ainge még nem érzi, hogy megbízatása a Celticsnél a végéhez közeledne. Hollis-Jefferson házat vett születésnapi ajándékul édesanyjának (videó). Blake Griffin az új KIA reklámban (videó). További roster-szűkítések liga szerte (Mavs, Pacers, Nets, Pistons, Sixers).

 

Eldőlt, hogy a Los Angeles Lakers megtartja Metta World Peace-t, miután ma este kitették keretükből Jabari Brownt, így 15 fős az aranysárga-lilák állománya. Shams Charania (Yahoo Sports) értesülései szerint MWP hosszútávon maradna a klubnál, ugyanis segédedző akar lenni - a fiatal játékosoknak, például Julius Randle-nek most is az egyik mentora. Szintén hozzá tartozik, hogy a 2003/04-es idényben nyert Év Védője trófeáját elárverezi, a befolyó összeget pedig a mentális betegségek elleni küzdelemre fordítja majd - korábban 2010-es bajnoki gyűrűjét is hasonló célok miatt bocsájtotta licitre.

Természetesen nemcsak a Lakersnél voltak rosterszűkítések, hiszen ez az utolsó nap, ameddig ezt meg kell tenni. A Detroit Pistons meghúzta az elkerülhetetlent, Danny Grangert szabadlistára tették - mivel a kiscsatár 2.1 milliós fizetése garantált volt, így ebben az idényben 9.3 millió dollárt fizet az autóvárosi együttes olyan játékosoknak, akik még csak a keretben sincsenek. A Dallas Mavericksnél Maurice N'dournak köszönték meg az eddigieket, 525.000 dolláros idei szerződését szintén állnia kell a texasiaknak - így valószínűleg Dwight Powell és JaVale McGee is maradnak. A Brooklyn Netsnél is már csak 15-en vannak, ők Justin Harpertől és Dahntay Jonestól köszöntek el.

Az Indiana Pacersnél Toney Douglast tették waiverre, így most 15 fős a keret, és valószínűleg Shayne Whittington maradni fog az alapszakaszra is - érdekes döntés ez is, Douglas szerződése ugyanis nem teljes mértékben, de 600.000 dollárig garantált volt. A Philadelphia Sixerstől Jordan McRae-t, JP Tokotót, Scott Wilbekint, Pierre Jacksont és meglepetésre Furkan Aldemirt rakták ki - utóbbi két játékos kontraktusa garantált volt, előbbinek ez 750.000 dollárt, utóbbinak több mint 2.8 milliót jelent játék nélkül, helyettük inkább TJ McConnellt és Christian Woodot tartotta meg a Sixers.

Volt egy kis trash talk a Golden State Warriors és a New Orleans Pelicans között, bár a kedvesebb fajtából. A bajnok ideiglenes vezetőedzője, Luke Walton ugyanis azt üzente a Pelicanst irányító Alvin Gentrynek, hogy Gentry két fia még mindig a Warriorsnek drukkol, és megtalálja majd őket a hazaiak öltözőjében a találkozót követően. Mint ismert, a nyitónapon a két csapat összecsap egymással Oaklandben, Gentry pedig tavaly még a Golden State egyik segédedzője volt.

Ha már beszólások: Lance Stephenson twitteren üzent azoknak, akik szerint már semmit nem ér, az alábbi videót tette ki (azt nem tudni, feltűnt-e neki, hogy azóta eltelt már másfél év):

Sid Hartman (Star Tribune) jelentette, hogy Flip Saunders majdnem hat hétig kómában volt a halála előtt. Egyetlen kezelése volt hátra egyébként, mielőtt rosszabbodott volna állapota, ezt követően kellett bemennie a kórházba. Hartman forrásai szerint Saunders optimista volt saját helyzetével kapcsolatban, állítólag az új éven szeretett volna visszatérni. Úgy gondolta, hogy három évben belül bajnoki címet nyer a Timberwolves, de a vezetőedzői feladatokat fiának, Ryan Saundersnek akarta átadni, aki jelenleg segédedző az együttesnél.

Ha már a szomorú hírek, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Lamar Odom volt edzője, Jim Harrick azt nyilatkozta, hogy Odom rehabja legalább 6 hónapig fog tartani, nem lesz tehát egyszerű menet a felépülése.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Steve Bulpettnek (Boston Herald) elárulta, nem nagyon érzi, hogy a végéhez közeledne munkája a Celticsnél. Tudja, hogy egyszer mindenkinek abba kell hagynia, de egyelőre nem érzi, hogy közeledne megbizatása vége. Elég régóta van már a ligában ahhoz, hogy tudja, bármi megtörténhet, de nem gondolkodott még a váltáson. Mikor visszatért a Bostonhoz GM-ként, a feleségével sokat gondolkodtak azon, hogy vajon meddig fog ez tartani, de nem tudták és most sem tudják. Nem gondolkodik ezen és nem is aggódik emiatt. Élvezi a munkát a jelenlegi kerettel akár a szakmai stábról, akár a háttéremberekről, akár a játékosokról, akár a tulajdonosi körről van szó.

A végére megint a könnyedebb témák. Egyrészt Rondae Hollis-Jefferson, aki testvérével együtt édesanyjának egy házat vett születésnapi ajándéknak:

A Los Angeles Clippers sztárja, Blake Griffin pedig az új KIA reklámban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus