Hírmorzsák 2015-10-27 (11:00)

Paul George-nak egyre jobban tetszik a négyes poszt. Barkley szerint a Knicks PO-ba jut idén. Irreálisan sok pénzt raknak az emberek a Lakers végső győzelmére, a Kings a legkedveltebb "over/under" csapat. Sefolosha végleg eldöntötte, hogy perli New Yorkot és a rendőröket. Rick Carlisle közel az 5 éves szerződéshosszabbításhoz a Mavsszel, Halloweenkor Jim Carrey-nek öltözött. McGee még hetekre a visszatéréstől. A Minnesota megpróbálta elhalasztani a Lakers elleni szezonnyitóját Saunders halála miatt. Jerry Colangelo 2020-ban távozik a Team USA-től. Steph Curry az iPhone 6s reklámjában egy félpályás triplával (videó). Ish Smith a Pelicansnél. Csapatopciók (Bucks, Suns, Spurs), rostercsökkentések (Sixers, Pacers, Jazz, Grizzlies)

Úgy tűnik, hogy az Indiana Pacers játékosa, Paul George egyre inkább megbarátkozik a négyes poszttal. A vezetőedző, Frank Vogel Steve Aschburnernek (nba.com) elmondta, hogy George természetesen nem lesz sose prototípus erőcsatár, de több helye lesz arra, hogy a saját játékában kibontakozzon. Maga a játékos bevallotta, hogy eleinte nagyon nehezen értette, mi szükség van erre. Egy súlyos sérülésből próbált visszatérni a saját posztjára, aztán megmondták neki, hogy akkor mehet négyesbe, ez mentálisan kicsit megborította. Minél többet gyakorolt azonban és minél többet beszélt Vogellel, valamint Larry Bird elnökkel, annál inkább átlátta, milyen könnyebbséget jelenthet ez neki.

Charles Barkley-tól megszokhattuk, hogy szeret nagyot mondani, most sem volt ez másképp, a TNT csatorna egyik szezonfelvezetőjében azt mondta ugyanis, hogy a New York Knicks szerinte meglepetést fog okozni, be fognak kerülni a keleti PO-ba. Barkley úgy gondolja, Phil Jackson nagyon jó munkát végzett a nyáron. Kristaps Porzingis persze fiatal még, hiába van benne óriási potenciál, de a Knickset így is rájátszásba várja, mert jóval tehetségesebb játékosok alkotják most keretüket, mint egy évvel ezelőtt, konkrétan olyanok, akik az NBA-be valók, míg az előző szezonban ezzel voltak gondjaik. Barkley a PO-tippjében garantálta a New York rájátszását.

Ha már szezon előtti jóslások, esélyek, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Los Angeles Lakers a kelleténél talán több pénzt fog elvenni az emberektől idén, a Westgate Superbooknál ugyanis az ötödik legtöbb pénzt az ő végső sikerükre teszik fel. A legtöbben a San Antonio Spurs és a Golden State Warriors bajnoki címére fogadnak, aztán a Los Angeles Clippers és a Chicago Bulls áll, mögöttük pedig a Lakers, akikre 300 az 1-hez adnak a SuperBooknál, máshol ez a szám "csak" 50 vagy 60 az 1-hez. Nagyjából 1.4-szer több pénzt raktak már az aranysárga-lilákra, mint a Cleveland Cavaliersre például, akikre viszont csak 2 az 1-hez fizetnek a fogadóirodák.

A Lakerst egyébként 28-29 győzelem környékére rakja a legtöbb fogadóiroda, és a legtöbben azt teszik meg, hogy ennél kevesebb győzelmet fognak szerezni. A Superbooknál a Sacramento Kings volt ilyen szempontból a legérdekesebb, az ő line-juk 30.5 volt pár héttel ezelőtt, majd annyian fogadtak arra, hogy e fölött végez a Kings, hogy három hét alatt 35.5 győzelemre szökött fel az over/under számuk - itt azt kell megfogadni, hogy az alapszakaszban ennél több vagy kevesebb sikert érnek el. 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Thabo Sefolosha 50 millió dollárra perli majd New York városát, a rendőrséget és konkrétan azokat a rendőröket, akik eltörték a lábát áprilisban egy szórakozóhely előtt, utána azonban olyan hírek láttak napvilágot, miszerint a játékos még átgondolja a dolgot. A svájci dobóhátvéd végleges döntést hozott - Hannah Stormnak (ESPN) adott interjújában elmondta, hogy perelni fog, például azért is, mert fogalma sincs, milyen utóhatásai lesznek sérülésének 2, 5 vagy 10 év múlva. Azért is akarja bíróságra vinni az ügyet, mert így lehet felhívni a figyelmet az ehhez hasonló esetekre, és így lehet jogilag is megfelelő módon megpróbálni visszavágni.

Marc Stein (ESPN) jelentette a tegnap este folyamán, hogy a Dallas Mavericks közel áll egy 5 éves szerződéshosszabbításhoz Rick Carlisle vezetőedzővel. Semmi meglepő nincs a dologban, hiszen Carlisle liga szerte elismert tréner, a franchise egyetlen bajnoki címét is irányítása alatt nyerte a csapat, Donnie Nelson GM pedig úgy emlegette áprilisban, mint a saját Jerry Sloanjuk. Szintén a Mavshez tartozik, hogy Tim MacMahon (ESPN Dallas) értesülései szerint JaVale McGee még hetekre van a visszatéréstől, de Carlisle elégedett a felépülésének ütemével - ez viszont azt is jelenti, hogy Salah Mejri lesz eleinte Zaza Pachulia cseréje ötös poszton.

Jerry Zgoda (Minneapolis Star-Tribune) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves megpróbálta elrakatni a Los Angeles Lakers elleni szezonnyitóját Flip Saunders halála miatt, de komoly stádiumba nem értek a beszélgetések a ligával. Tayshaun Prince annyit mondott, hogy természetesen lelkileg nagyon nehéz helyzetben vannak, de mindent meg fognak próbálni, ami tőlük telik.

2020-ban komoly változások lehetnek a Team USA-nél, hiszen az új szövetségi kapitány, Gregg Popovich is addig írt alá a válogatotthoz, míg a menedzseri feladatokat ellátó Jerry Colangelo tegnap David Aldridge-nak (nba.com) bejelentette, hogy ő biztosan befejezi 2020-ban, azt követően nem marad a válogatott kötelékében.

Mivel az opciólehívások határideje is eljött, illetve tegnap volt az utolsó nap, hogy szűkíteni kellett a kereteket maximum 15 főre, így voltak még mozgások. A Milwaukee Bucksnál lehívták Jabari Parker, Giannis Antetokounmpo, Michael Carter-Williams és Tyler Ennis 2016/17-es csapatopcióját is, a Phoenix Sunsnál ugyanezt megtették az Archie Goodwin, Alex Len, TJ Warren trió esetében, a San Antonio Spursnél pedig Kyle Andersonnal kapcsolatban.

Eric Atkinst és Phil Pressey-t is kitette keretéből a Utah Jazz - mindketten tegnap érkeztek a csapathoz, és azért igazolták őket, hogy D-Ligás jogaik a Jazznél legyenek, ott tudjanak játszani a szezon folyamán. A Philadelphia Sixers ugyanilyen elgondolásból igazolta le, majd dobta is ki azonnal Jordan Railey-t, az Indiana Pacers pedig ugyanezt megcsinálta Terran Petteway-jel. A Memphis Grizzlies Ryan Hollinstól vált meg, hogy 15-en maradjanak - JaMychal Green maradt így a keretben. A New Orleans Pelicansnél volt még egy hely, így waiverről behúzták Ish Smith-t, akinek nem garantált, egyéves szerződése van, és némi segítség lehet a mostani irányító gondjaikra. 

A végére pedig a könnyed dolgok. Steph Curry az iPhone 6s reklámjában félpályáról:

A már említett Rick Carlisle végre Jim Carrey-nek öltözött Halloweenkor:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus