Hírmorzsák 2015-10-27 (20:45)

Idén nyáron a Bulls változott a legkevesebbet, a Knicks a legtöbbet, 10 éves viszonylatban a Spurs a "legállandóbb". Rose és LeBron is játszanak ma este. Holnap Wilson Chandler, Jabari Parker, Antetokounmpo és Mayo sem lesznek bevethetőek, Parker lehet, hogy november végéig nem lép pályára. Hoiberggel nagyon jól kijönnek a játékosok a Bullsnál. Harrison Barnesszal és Ezelivel sem egyezik meg idő előtt a Warriors. DeMarre Carroll szerint a Raptors jól védekező csapat lehet idén, mindenük megvan hozzá. Flip Saunders emlékére egy felvarrást visel majd a Minnesota az egész idény során. Bemutatták a Heat három új alternate mezét, az egyiket a hadseregnek "ajánlották". Swaggy P szerint ő Isten ajándéka a női nem számára. Manny Pacquiao első mezőnykosara egy profi ligában (videó).

A RealGM összeszedte a nyár és az elmúlt 10 off-szezon játékosmozgásait, illetve azok számát csapatonként. Idén a Chicago Bulls változtatta messze a legkevesebbet a játékosoknál, hiszen csak 2 helyen alakultak át a 15 fős keretben, a Golden State Warriors és az Orlando Magic van "mögöttük" 4-4 váltással. A legtöbbet a New York Knicks (11), a Dallas Mavericks (10), valamint a Portland TrailBlazers (10) változtatta. Nem meglepő, de a 10 éves viszonylatban a San Antonio Spurs messze a legállandóbb együttes (4.5 változás/év), a Utah Jazz (5.4) és a Bulls (5.6) van mögöttük. A teljes táblázatot ezen a linken eléritek!

Sérültlistával kell kezdenünk, ha már kezdődik az idény. Ma este Derrick Rose és LeBron James is ott lesznek a pályán a Chicago Bulls - Cleveland Cavaliers mérkőzésen. Holnap a Milwaukee Bucks viszont tartalékosan fog felállni, Giannis Antetokounmpo (eltiltás) mellett ugyanis Jabari Parker és OJ Mayo (combhajlító) is hiányozni fognak a wisconsini együttestől. Parker egyébként lehet, hogy november végéig nem lesz, Gery Woelfel (Milwaukee Journal Sentinel) értesülései szerint ezt sem zárta ki a csapat. Chris Dempsey (Denver Post) jelentette, hogy a Denver Nuggets csatára, Wilson Chandler kihagyja a Houston Rockets elleni szezonnyitót holnap, mert a jobb csípőjével vannak gondok - tegnap egy specialista is megnézte, hogy pontosabb infóik legyenek.

Az említett Chicagónál egyébként úgy tűnik eddig, hogy Fred Hoiberg jó választás volt, nyugodtabb a légkör az együttesnél és inkább együtt van a társaság, mint Tom Thibodeau idejében. Jimmy Butler korábban lenyilatkozta, hogy az új tréner fontosnak tartja, hogy milyen állapotban vannak. Taj Gibson is elmondta, hogy vannak olyan napok, amikor csak beszélgetnek, az edző pedig odafigyel rájuk, ezt nagy dolognak tartja. Néha egyesek le vannak lombozva, és Gibson szerint nagyon jó, hogy olyan edzőjük van, aki ilyenkor azt mondta, hogy "nyugi, ez van, én is voltam ilyen helyzetben".

A Golden State Warriorsnél közben eldőlt, hogy Harrison Barnes nem köt idő előtt hosszabbítást, ezt Bob Myers GM jelentette be, Festus Ezelivel pedig Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint nem is tárgyaltak erről, úgyhogy mindkét játékos korlátozott szabadügynök lesz jövő nyáron. Diamon Leungnak (Bay Area News Group) azt mondta azonban Myers, hogy Ezelivel még beszélnek az esetleges új kontraktusáról, úgyhogy azon a fronton nem tudni, lesz-e változás.

A Toronto Raptors kiscsatára, DeMarre Carroll Mike Ganterrel (Toronto Sun) beszélgetett. A kiscsatár elmondása szerint sokan egyszerűen képtelenek jól védekezni, mert egyszerűen nincs meg bennük az akarat ehhez. Szerinte azonban a Raptorsnál olyan játékosok vannak, akik nagyon jók lehetnek hátul. Ilyen például Kyle Lowry, akit nagyon alulértékelt védőnek tart, de az is sokat segített, hogy a klub megszerezte Bismack Biyombót és Cory Joseph-et is. Szerinte olyan társaság jött most össze a kanadaiaknál, amely képes egymás energiából erőt meríteni.

A Brooklyn Nets bejelentette, hogy megegyeztek a YES Networkkel a helyi TV-s szerződésről, amely a 2017/18-as idénytől lép majd érvénybe. Részleteket ugyan nem hoztak nyilvánosságra, de a hírek szerint jócskán a 2020-as évekbe nyúlik a kontraktus, és jelentősen több pénzt kapnak majd, mint a mostani évi 40 millió dollár.

A Minnesota Timberwolves bejelentette, hogy ebben az idényben egy külön felvarrást fognak viselni a mezeken a november 2-ai, első hazai meccsüktől kezdve, természetesen a múlt hétvégén elhunyt Flip Saunders tiszteletére.

A Miami Heat új meze a hadsereg dizájnjában készült, illetve bemutatták a három alternate mez mindegyikét:

A Los Angeles Lakers játékosa, Swaggy P Halloween-jelmeze alapján Isten ajándéka ő a női nem számára:

Az utóbbi évtized egyik legjobb bokszolója, Manny Pacquiao első mezőnykosarát dobta a Fülöp-szigeteki bajnokságban, a PBA-ban:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus