Hírmorzsák 2015-10-28 (10:30)

Noah jobb térde, Muscala jobb bokája sérült meg, Bogutnak pedig a szeme fölött szakadt fel a bőr egy összefejelésnél. Jack, Parsons és Henderson nem játszik ma, Jrue Holiday lehet, Aminu és Harkless valószínűleg igen. Scott szerint Kobe ma pályára lép a Minnesota ellen, az még mindig nem biztos, hogy Russell kezdő lesz-e. Billy King tudja, hogy a Netsnél még sok a munka. Chandler a Sunstól akar visszavonulni. Gortat minden blokkja után 200 dollárt adományoz idén. Wall elkezd végre egészségesen étkezni. Schröder és Teague között jó a kapcsolat. Hardaway Jr.-nak tetszik, hogy a Hawksnál komoly elvárások vannak. John Stockton egy egyetemi női csapat segédedzője lesz. LeBron szerint a szezonnyitó olyan, mint az első nap a suliban (videó). Gyűrűceremónia a Warriorsnél (videó). Curry első negyedben dobott 24 pontja (videó).

Három sérülés történt ma hajnalban. A Chicago Bulls centere, Joakim Noah jobb térdével voltak gondok - Richard Jefferson térdével ütközött az ő térde, de nem a műtött -, ezért egy idő után már vissza sem állhatott a Cleveland Cavaliers elleni összecsapáson (0 pontja mellett volt 9 pattanója és 4 gólpassza is). A Golden State Warriors középjátékosa, Andrew Bogut a jobb szeme fölött sérült meg, három öltéssel kellett összeölteni, illetve agyrázkódás gyanúja miatt ő sem térhetett vissza a New Orleans Pelicans elleni találkozóra. Az Atlanta Hawksnál pedig Mike Muscala jobb bokája ment ki, neki is véget ért ezt követően a meccs. Egyelőre egyikőjüknél sem tudni, pontosan mennyire súlyos a dolog.

A Bullsban a francia középjátékos hiányozhat is ma a Brooklyn Nets elleni találkozón, de Bobby Portis személyében megvan a helyettese. Nemúgy az ellenfélnél, ahol Jarrett Jack combhajlító-húzódása miatt nem fog pályára lépni, úgyhogy Shane Larkinnak kell majd kezdeni egyes poszton. A Pelicansnél nem játszott ma hajnalban Jrue Holiday, de a hírek szerint ma, a Portland TrailBlazers ellen legalább a bemelegítésnél ott lesz, aztán dől el, hogy játszik-e vagy sem. A Portlandnél sem lesz mindenki - Gerald Henderson biztosan, Cliff Alexander pedig valószínűleg nem játszik, Al-Farouq Aminu és Mo Harkless viszont valószínűleg igen.

A Dallas Mavericksnél JaVale McGee mellett Chandler Parsons sem lesz bevethető a Phoenix Suns ellen, neki még mindig a nyáron műtött jobb térde okozza a problémákat. A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott viszont bejelentette, hogy hacsak valami meglepő dolog nem történik, Kobe Bryant játszik ma este a Minnesota Timberwolves ellen - azt még nem tudni, hogy D'Angelo Russell kezd-e.

Ha már szóba került a Brooklyn Nets, akkor folytassuk GM-jükkel, Billy Kinggel, aki Andy Vasqueznek (NorthJersey.com) elmondta, tudják ők is, hogy nincs éppen kész a keretük, az a céljuk, hogy folyamatosan fejlődjenek. Szereztek néhány fiatal játékost, most szeretnék látni, hogyan muzsikál ez az állomány együtt, de időre lesz szükségük, hogy kialakuljon a játékuk. Játszani fognak a fiatalok is, fognak is hibázni, de ezzel a gondolattal együtt kell élniük, mert csak így léphetnek előrébb. King szerint van esély rá, hogy csapatként javulni fognak, mert sokan tapasztalatlanok, ez pedig idővel változni fog, az idősebb játékosoktól viszont szükség van a jó teljesítményre, hogy a többiek be tudjanak illeszkedni.

A Phoenix Suns centere, Tyson Chandler Paul Corónak (Arizona Republic) elmondta, szeretne az arizonai együttestől visszavonulni. Chandler azt nyilatkozta, hogy Dallasban is ez volt a terve és most Phoenixben is ez, nem nagyon akar már költözni, mert a családjának, a gyerekeinek túl sok stresszt jelent, hogy mindig új városba kell menniük. Szeretne a Sunsszal együtt fejlődni, segíteni az előrelépésüket, főleg hogy nagyon tehetséges fiatalokkal van tele az állomány. Úgy érzi, hogy nagy hatással lehet a csapat játékára, ez is a célja.

A Washington Wizards centere, Marcin Gortat saját maga jelentette be, hogy ebben az idényben minden egyes blokkja után 200 dollárt adományoz egy helyi jótékonysági szervezetnek. Szintén a Washingtonhoz tartozik, hogy John Wall is profi életre vált, saját bevallása szerint ugyanis most fogja letenni az esti nasikat, gumicukrokat és az ehhez hasonló egészségtelen kajákat, próbál alkalmazkodni a fővárosiak felgyorsult játékstílusához azzal, hogy megváltoztatja az étrendjét.

Voltak opciólehívások is az este, illetve a hajnal folyamán. Az Atlanta Hawks Tim Hardaway Jr. és Dennis Schröder 2016/17-es csapatopcióját hívta le, míg a Memphis Grizzlies ugyanezt megtette Jordan Adams esetében, a Los Angeles Clippers pedig CJ Wilcox-szal - a Hawks játékosainak a negyedik szezonja lesz az, a másik két delikvensnek pedig a harmadik.

Maradjunk még Schrödernél és Hardawaynél. A német irányító nemrég a Bildnek azt nyilatkozta, hogy belátható időn belül szeretné megkapni az esélyt, hogy kezdő legyen, és ha nem, akkor el kell kezdenie más lehetőségek után nézni. Lang Greene (Basketball Insiders) úgy tudja, hogy ettől függetlenül nincs gond Schröder és Jeff Teague között, jó a két játékos kapcsolata az öltözőn belül is. Hardaway pedig Rod Beardnek (Detroit News) elmondta, teljesen más Atlantában, mint a Knicksnél - nyáron került át egy csere keretein belül. A Hawksnál mindenki csak a saját dolgával foglalkozik, olyan ritmusban él, ahogy neki jó. Mivel tavaly előkelő helyen végeztek és a rájátszásban is sokáig jutottak, magasan vannak az elvárások, ez is tetszik a hátvédnek.

A végére maradtak az érdekességek. Minden idők egyik legjobb irányítója, John Stockton a Montana State egyetem lány csapatának segédedzője lett - a lánya most végzős az intézményben.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James arról beszélt, hogy a szezonnyitó olyan, mint amikor először megy iskolába valaki a tanév során:

A Golden State Warriorsnél megvolt a gyűrűceremónia:

Ez pedig Stephen Curry 24 pontja... amit csak az első negyedben dobott:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus