Hírmorzsák 2015-10-29 (10:45)

Kobe új rekordot állított fel ma hajnalban, saját elmondása szerint ez számára a legkülönlegesebb. A Cavsnél már megvolt az első csapatmegbeszélés, hogy rendbe tegyék a fejeket. Jodie Meeks Jones-törést szenvedett. Bogut agyrázkódás miatt határozatlan ideig nem játszik. Stauskasnak a háta, Lambnek a bokája fáj. Monroe utoljára beszélt a nyárról - mindenkit meghallgatott és úgy érzi, jó döntést hozott. Csak 2018/19-re lesz kész a Bucks új csarnoka. Lesz szponzori hirdetés a 2016-os és 2017-es All-Star mezeken. Flip Saundersre egyperces néma gyászszünettel emlékeztek a Lakers-Timberwolves meccs előtt (videó). Justise Winslow bemutatkozása ütős lett (videó). Bemutatták az új "Pride" mezeket a Nuggetsnél. 

A Cleveland Cavaliersnél nem kellett sokat várni az első csapatmegbeszélésre. Chris Haynes (Northeast Ohio Media Group) értesülései szerint több játékosnak is problémája volt az együttes hozzáállásával az idény előtt, ezért október 17-én tartottak már egy meetinget - akkor a Cavs 0-5-tel állt az előszezonban, és bár ez sokat nem jelent, voltak, akik aggódtak, hogy nem mindenki fogja fel, milyen fontos év előtt állnak. LeBron James is megszólalt természetesen, aki elmondta, hogy mivel ő a csapat vezére, jól látja, ha valaki kicsit lazsál vagy nem veszi olyan komolyan a dolgokat, márpedig neki csak a végső győzelmek az elfogadhatóak, semmi más. Sasha Kaun annyit tett ehhez hozzá, hogy csak biztosak akarak abban lenni, hogy mindenki elvégzi a dolgát, és a megfelelő célok vezérelnek mindenkit.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant 20. idényét kezdte meg ma hajnalban, a Minnesota Timberwolves elleni összecsapással, amellyel rekordot állított fel, hiszen ilyen hosszú ideig még senki nem játszott egyetlen franchise-nál - John Stocktonnal együtt tartotta eddig a csúcsot 19-cel, de legalább 20 idényt is csak Kevin Garnett, Kevin Willis, Robert Parish és Kareem Abdul-Jabbar játszottak az NBA-ben. Kobe azt mondta Baxter Holmesnak (ESPN), hogy számára talán ez a csúcs a legkülönlegesebb, ugyanis mindig arról álmodozott gyerekkorában, hogy egy franchise-nál tölti majd a karrierjét, és konkrétan hogy az aranysárga-lilák játékosa lesz.

Élete több mint felét töltötte a Lakers mezében, és nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy egy ilyen klub választotta ki anno a drafton. 20 év minden hivatásban nagyon hosszú idő, és főleg ebben a korszakban, amikor annyi változás van az összes csapatnál - megint elmondta, hogy borzasztóan szerencsés. Byron Scott vezetőedző szerint hihetetlen, hogy már a 20. évét kezdi Kobe a csapatnál, szerinte egyáltalán nem biztos, hogy látunk még egyszer ilyet az NBA-ben. Scott felidézte, hogy az első beszélgetésükkor megkérdezte Bryantet, mi a célja a ligában, amire azt válaszolta a fiatal dobóhátvéd, hogy a legjobb játékos akar lenni - a tréner szerint mindig is nagyon motivált volt egykori csapattársa, ez pedig egyáltalán nem változott, egyszerűen csak idősebb lett.

Sérüléslista természetesen ma is van. Mint ismert, a nyitónapon a Golden State Warriors centere, Andrew Bogut megsérült - felszakadt a szeme fölött a bőr egy összefejelést követően, később pedig agyrázkódást állapítottak meg nála. Egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza, határozatlan időre esett ki a játékból - napról napra vizsgálják majd állapotát, addig pedig egészen biztosan nem tér vissza a pályára, amíg tünetmentes nem lesz. Úgy volt, hogy ma hajnalban Nik Stauskas pályára léphet a Philadelphia Sixers színeiben, ám a kanadai dobóhátvéd hátfájdalmai miatt mégsem játszott a Boston Celtics elleni találkozón - elvileg nem súlyos a dolog, a csapat csak a meccs előtt döntötte el, hogy nem vetik be.

A Charlotte Hornetsnél is volt hiányzó, Jeremy Lamb ugyanis hiába volt nevezve a Miami Heat elleni találkozóra, nem játszott. A dobóhátvéd jobb bokájával vannak gondok, a csapat pedig nem akarja siettetni visszatérését. Lamb ma megpróbál majd teljes értékű edzést végezni, úgyhogy elképzelhető, hogy holnap, az Atlanta Hawks elleni már őt is bevetheti Steve Clifford vezetőedző. A Detroit Pistonsnál nagyobb viszont a baj, a ma hajnali, Utah Jazz elleni találkozó második negyedében ugyanis Jones-törést szenvedett Jodie Meeks. Egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza, ez a következő napok vizsgálatai alapján dől el, de jó eséllyel hónapokat kell kihagynia.

A Milwaukee Bucks magasembere, Greg Monroe a ma hajnali, New York Knicks elleni találkozót megelőzően Stefan Bondynak (New York Daily News) elárulta, hogy a Knicks érdeklődött iránta és minden együttest meg is hallgatott, amely megkereste. Senkitől nem vette természetesre, hogy érdeklődött iránta, ezért minden csapatot megtisztelt annyival, hogy meghallgatta, mit tudnak ajánlani neki. Az alapján döntött végül, hogy melyik gárda tudta neki felvázolni, amit ő is szeretett volna. Arra is kitért, hogy a továbbiakban nem nagyon akar már erről beszélni, boldog a Bucksnál és úgy érzi, jó döntést hozott. David Faulk, ügynöke annyit tett ehhez hozzá, hogy Monroe döntése annak szólt leginkább, amit a Milwaukee az elmúlt években mutatott, felépített.

Ha már a Milwaukee Bucks, akkor itt lehet megemlíteni, hogy az új stadionuk egy évvel később, csak a 2018/19-es idény kezdetére fog megépülni, semmi realitása nincs annak, hogy már 2017-re készen legyen az új aréna - ezt a klub szóvivője nyilatkozta le a Pro Basketball Talknak. A liga korábban azzal fenyegette a franchise-t, hogy elköltöztetik a városból, ha nem lesz kész az új létesítmény 2017-ig, ám az NBA.com információi szerint Adam Silveréknek teljesen megfelel az új átadási időpont is - nem kérdés, hogy megépül az új csarnok, a szükséges pénzeket megszavazták már hozzá, így nem kell attól tartani, hogy a mostani épületben marad a Bucks.

A KIA és a Turner Sports közötti megállapodás értelmében a 2016-os és a 2017-es All-Star gálán egy KIA logo lesz a játékosok mezein, a mellkas bal felső részén - ez az első alkalom, hogy szponzori hirdetés kerül egyébként a mezre.

Ma hajnalban egyperces néma gyászszünettel emlékeztek meg a múlt hétvégén elhunyt Flip Saundersre a Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves összecsapáson:

A Miami Heat újonca, Justise Winslow parádésan mutatkozott be a profik között:

A Denver Nuggetsnél pedig bemutatták az új "Pride" mezt, amely fehérarany színű lett. A mezt a coloradói alakulat összesen 6 mérkőzésen fogja idén viselni, kétszer egy-egy hárommeccses hazai sorozat alatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus