Hírmorzsák 2015-10-29 (21:15)

Love lesz a támadójáték középpontja a Cavsnél, otthonosabban is érzi magát, mint az előző idényben. JR Smith technikaiját visszavonta a liga. Cousins egyszerűen utálja a Clipperst. Noah kezdeményezte, hogy leüljön a cserepadra, Hoibergnek nagyon tetszik a francia hozzáállása. Bargnani ma hajnali homálya és Lionel Hollins reakciója (videó). Garnett trash talkja Randle-nek (videó). Terrence Jones és Motiejunas sem hosszabbít idő előtt a Houstonnal. Mudiay fejlesztése a Nuggets első számú idei feladata. Nate Robinsont kitette a Pelicans, Toney Douglast akarják leigazolni. Monroe szerint Caron Butlernek nagy befolyása volt arra, hogy ő végül a Bucksot választotta. A Clippers háromszor annyi háttérinfót gyűjtött Stephensonról, mint általában szokás. Különleges zoknikat viselnek majd a Suns-játékosok Steve Nash Ring of Honor estéje miatt a holnapi meccsen.

A Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James a ma hajnali, Memphis Grizzlies elleni győzelmet követően azt nyilatkozta Dave McMenaminnek (ESPN), hogy úgy használják majd Kevin Love-ot támadásban, ahogyan csak szeretné az erőcsatár. Korábban is elmondta már James, hogy Love lesz a középpontban, kitűnő éve lesz és újra All-Star szintű játékosként fognak rá tekinteni az emberek. LeBron saját elmondása szerint tudja, hogy ő is lehetne az első számú ember, de azt szeretné, ha Love olyan agresszív lenne, mint a Grizzlies elleni találkozón, ha pedig úgy pattanózik, mint ezen a meccsen, akkor a dobások is sokkal inkább menni fognak neki.

Mint ismert, az off-szezonban volt egy csapatmegbeszélés a Cavsnél. Love azt mondta, hogy LeBron csak annyit mondott neki, hogy többre is képes. Mióta megtörtént ez a meeting, az erőcsatár úgy érzi, hogy mindenki többet tesz a sikerért, mindenki próbálja a lehető legjobban végezni a feladatát. Azt is hozzátette, hogy sokkal komfortosabban érzi most magát az együttesnél, mint tette azt az előző idényben.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy JR Smith Chicago Bulls ellen kapott technikaiját visszavonta a liga.

Ha már a Bullsnál járunk, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Fred Hoiberg vezetőedző Zach Lowe-nak (Grantland) elmondta, Joakim Noah volt az, aki kezdeményezte, hogy csereként kezdje a meccseket. A francia center azt mondta neki, hogy mindig is jól játszott Taj Gibsonnal párban, és úgy gondolja, hogy Nikola Mirotic és Pau Gasol kettőse is működik, úgyhogy kipróbálhatnák ezt a felállást. A tréner szerint Noah-ról nagyon sokat elmond, hogy szerződése utolsó évében ő kezdeményezett egy ilyen beszélgetést. Többféle felállás volt egyébként a fejében, nem döntött még, hogy mi lesz az állandó kezdő, de nagyon tetszett neki Noah hozzáállása.

A Houston Rocketsnél eldőlt, hogy sem Terrence Jones, sem Donatas Motiejunas nem fognak idő előtt hosszabbítani. Shams Charania (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy egyik játékos esetében sem jutottak túl messzire a beszélgetések, így mindketten korlátozott szabadügynökök lesznek jövő nyáron - várhatóan mindketten komoly ajánlatokat fognak majd kapni a megnövekedő sapka mellett.

A Rocketset ma hajnalban leiskolázó Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone Mark Kiszlának (Denver Post) elmondta, tudja, hogy első Coloradóban töltött idénye nagyban Emmanuel Mudiay fejlesztéséről fog szólni. A tréner úgy fogalmazott, hogy ha kikapnak, nem fogja azt nyilatkozni, hogy ez mennyire jó hatással van a draft hetedik helyén kihúzott irányító fejlődésére, de szeretné az idény végén azt mondani, hogy minden lehetőséget megadtak Mudiay-nak a tanulásra és arra, hogy sikeres lehessen a második szezonjában, mert ez az egyetlen módja szerinte annak, hogy meggyorsítsák a franchise előrelépését.

A New Orleans Pelicans kirakta keretéből Nate Robinsont, így Alvin Gentryék jelenleg 14 fős kerettel dolgoznak - a nyitónapon még ő volt a New Orleans kezdő irányítója. Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Pelicans Toney Douglast szeretné leigazolni Robinson helyett.

A Milwaukee Bucks új sztárja, Greg Monroe Gery Woelfelnek (Racine Journal Times) elárulta, nagyon sokat köszönhet a Bucks Caron Butlernek, mert nagy szerepe volt abban a veterán kiscsatárnak, hogy ő a Milwaukee-t választotta ezen a nyáron - csapattársak voltak egy idény erejéig a Detroit Pistonsnál, Butler Milwaukee-ban nőtt fel és egy kis ideig volt is a Bucks játékosa. Monroe szerint Butler mondott neki sok érdekes dolgot az itteni élettel kapcsolatban, pozitív dolgokat, ennek pedig szerepe volt döntésében.

A Los Angeles Clippersnél nagyon tartottak Lance Stephensontól, Doc Rivers elnök és vezetőedző ugyanis háromszor annyi háttérinfót próbált összeszedni a swingmanről, mint normál esetben szokás - általában nagyjából 20 telefonhívást eresztenek meg a vezetők, hogy utánanézzenek egy-egy embernek, a Clippers azonban 61 beszélgetést folytatott csak Stephenson hátterének feltérképezésére. Rivers szerint soha életében nem nézett utána ilyen szinten senkinek, de egy meccs után nagyon tetszik neki, amit lát. Szerinte a swingman nagyon sokat árthat az ellenfeleiknek, plusz még egy olyan játékosuk van vele, akinek nyugodtan a kezébe lehet adni a labdát, mert meg tudja oldani egymaga is.

A Clippers irányítója, Chris Paul elárulta, hogy mikor meghúzták a cserét, Stephenson azonnal felhívta telefonon, hogy elmondja, milyen ember is valójában, és nem is olyan, mint amilyennek mondják. Neki az volt a fontos, hogy személyesen megismerje, mert ebben a ligában mindig lesznek, akik kedvelik az adott játékost és olyanok is, akik nem. Ha például bizonyos embereket kérdeznek meg arról, milyen is Chris Paul, akkor róla is hallhat az ember elég érdekes dolgokat, így az irányító szerint mindenki csak a saját tapasztalatából formálhat véleményt.

Maradjunk még a Clippersnél. Ma hajnalban a Sacramento Kingst verték, a találkozót követően kérdezték a kaliforniai együttes centerét, DeMarcus Cousinst, hogy volt-e valami különleges oka, hogy még nagyobb tűzzel játsszon, mint egyébként szokott, erre pedig annyit mondott nemes egyszerűséggel Cousins, hogy utálja a Clipperst, ennyire egyszerű az egész.

A végére megint a könnyedebb dolgok. A Phoenix Sunsnál Ring of Honor este lesz Steve Nash tiszteletére holnap, az arizonai franchise halhatatlanjai közé emelik a kanadai legendát, a meccsre pedig a Stance Hoops különleges zoknikat készített a Suns-játékosok számára:

A Minnesota Timberwolves legendája, Kevin Garnett azonnal üdvözölte a Los Angeles Lakers másodéves játékosát, az első idényében mindössze egy meccsen pályára lépő Julius Randle-t a ligában egy kis trash talkkal:

A Brooklyn Nets új magasembere, Andrea Bargnani bemutatkozott új edzőjének, Lionel Hollinsnak - támadásban egyébként egészen jó meccse volt az olasznak, kivéve ezt:

Az Atlanta Hawksnál pedig látványos volt a nyitónapi bemutató:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus