Hírmorzsák 2015-10-30 (10:45)

Melo hisz a mostani Knicksben, beszélt térdsérüléséről is. Cuban: "le se sz*rom a Clipperst", szerinte ez a Clippers is ugyanolyan, mint az elmúlt 30 évben bármelyik - Rivers kiröhögte a meccs után. Wade aggódik, hogy nincs elég zongoracipelő a Heat kezdőjében, nehogy mindenki maga akarja majd megoldani a támadásokat. Austin Rivers 25.000, Paul George 10.000 dolláros büntetést kapott a ligától. A Pacers drukkerei Derek Fisherrel cukkolták Matt Barnest (videó). Cuban és Ballmer a Kiss Camen (videó). Skiles szerint nagy meccseket kell nyerniük, csak így jöhetnek rá, kikre tudnak hosszútávon is építeni. Clifford szeretne a Hornetsnél maradni hosszútávon is.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony a Milwaukee Bucks elleni győztes mérkőzés után Michael Lee-nek (Yahoo Sports) nyilatkozott. A kiscsatár szerint ha valakinek hosszú ideig van gondja a térdével, mindig elkezd kételkedni önmagában, lesz-e még olyan gyors, mint korábban, ugrik-e még akkorát, ráadásul minél több időt hagy ki valaki, annál több ilyen gondolat merül fel. Anthony azt is hozzátette, hisz a mostani Knicksben, csapattársaiban, mert tudja, mire képesek, hogy milyen sokat dolgoztak a nyáron, és hogy mennyire szeretnék, ha végre nem egy gyenge csapatként tekintenének rájuk. Tudja, hogy hosszú folyamat ez, de szeretnék a franchise-t visszajuttatni oda, ahova való: a csúcsra.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban a ma hajnali Los Angeles Clippers - Dallas mérkőzés előtt rendezett egy kis "mészárlást" a médiában. Cuban Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) elmondta, hogy lecserélhetik a játékosokat vagy akár a tulajdonost, de a Clippers ugyanaz marad mindig is, ami az elmúlt 30 évben. Dan Woike-nak (Orange County News) hozzátette, hogy "le se sz*rom a Clipperst". Cuban Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) azt is elmondta, hogy nem beszélt DeAndre Jordannel a nyári eset óta, egyszerűen nem volt miért. A Los Angeles-iek által megnyert meccset követően Doc Rivers, a Clippers elnöke és vezetőedzője válaszolt Jovan Buhának (FOX Sports), mégpedig azt, hogy nagyon fáj ez neki, nem is tudja, most mit csináljon, majd kiröhögte Cubant.

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade Barry Jacksonnak (Miami Herald) elárulta, nagy kihívás lesz összecsiszolni a gárda kezdőötösét. Egyelőre fogalmuk sincs róla, hogyan lesznek elosztva a dobások, kinek milyen hatással lesz az önbizalmára az, hogy nem vállalhat annyit, mint korábban. Egy dologtól fél nagyon, mégpedig attól, hogy a kezdőben nagyon sok támadó szellemű játékosuk van, nincs túl sok zongoracipelő. Jó dolog, hogy az állományra ránézve azt mondhatja az ember, sok a jó scorer a keretben, nem kell mindig ugyanazokra támaszkodniuk, de ebből baj is lehet, ha nem áldozza fel mindenki az egyéni érdekeit a csapatért. Szerinte ha túl sok a pontszerző egy csapatnál, akkor előfordul, hogy néhányan egymaguk szeretnék megoldani a mérkőzések megnyerését.

Két büntetés történt ma hajnalban. Egyrészt a Clippers irányítóját, Austin Riverst 25.000 dollárra büntette a liga, miután a Sacramento Kings elleni összecsapáson kidobott egy székpárnát a lelátóra, az pedig eltalált egy nézőt a negyedik sorban. Másrészt az Indiana Pacers sztárja, Paul George kapott 10.000 dolláros megrovást, miután kritizálta a játékvezetést a Toronto Raptors elleni találkozót követően. George úgy fogalmazott, hogy néhány nagyon rossz fújás is volt szerinte a mérkőzésen, az ilyen szoros meccsek végjátékában engedni kellene szerinte, hogy játszanak a játékosok. Ott volt például szerinte Kyle Lowry, aki egyrészt védekezésben bármit megtehetett, támadásban pedig azonnal megkapta a faultot, ha már hozzáértek - ez nagyon idegesítette őket.

Ha már Indiana, akkor ma hajnalról is megemlíthetünk egy eseményt. A Memphis Grizzlies elleni mérkőzés harmadik negyedében még a Pacers vezetett, így jól érezhették magukat a szurkolók, Matt Barnest meg is találták egy kis "De-rek Fi-sher, tü-tü-tütütü" beszólással - mint ismert, a Knicks vezetőedzője jelenleg Barnes volt feleségével randizik, nemrég volt is egy kis nézeteltérés kettejük között, mikor Barnes "hazalátogatott".

A Charlotte Hornets vezetőedzője, Steve Clifford szerződésének utolsó évébe lép, de Adrian Wojnarowskinak (Yahoo Sports) elárulta, szeretne hosszútávon az együttesnél maradni. A tréner azt mondta, reméli, hogy sikerül megegyeznie a csapattal, mert nagyon szeret Charlotte-ban dolgozni, a tulajdonos, Michael Jordan pedig nagyon jó volt hozzá mindig is. Szereti a játékosait, az embereket is, és szerinte nagyszerű a szurkolói bázisuk. Úgy érzi, hogy ha folyamatosan bajnokesélyes vagy legalább PO-csapat lesznek, akkor hasonló környezetet tudnak majd teremteni a csarnokban, mint anno a Knicksnél - a New Yorknál került a ligába Clifford.

Az Orlando Magicet nyár óta irányító Scott Skiles Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) elmondta, hogy mivel nagyon kevés győzelmet szereztek az elmúlt években, így ebben az idényben arra is fényt kell deríteniük, kik azok a fiatalok, akik köré ténylegesen építkezhetnek a továbbiakban, márpedig ha idén sem nyernek elég meccset, akkor ezt nagyon nehéz lesz megállapítani. Nagyon sokra tartanak mindenkit, kedvelik az összes játékosukat, úgy érzik, hogy egy nagyon tehetséges fiatal magjuk van, ezt már többször is elmondta. Amíg azonban nem nyernek szoros végjátékokat, illetve nem tudnak idegenben is mérkőzéseket hozni, addig nem tudják meg, kit milyen fából faragtak igazán.

A végére térjünk vissza kicsit Mark Cubanre és a Clippers - Mavericks mérkőzésre, a Mavs tulaja ugyanis a Los Angeles tulajdonosával, Steve Ballmerrel került fel a Kiss Camre:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus