Hírmorzsák 2015-10-30 (21:00)

Noah nem kérte Hoiberget, hogy csere legyen, csak ő és Gasol is ötös poszton hatékonyak igazán. Meeks lábfejét megműtötték, 3-4 hónapot kell kihagynia. LeBron háta továbbra sincs rendben, de mind a 82 meccsen játszani akar James. Waiters soha nem érezte magát ennyire jól az NBA-ben, mint most a Thundernél. Parsons talán vasárnap elkezdheti az idényt, Deron Williamsről nem tudni, mikor térhet vissza. Korver nem játszik a Hornets ellen bokája miatt. Az ESPN beszüntette a Grantlandet. Steph Curry viaszszobrot kap Madame Tussaud-nál (videó). A Warriors hét meccs erejéig visszahozza a legendás "The City"-mezt. Kijöttek a karácsonyi mezek. Douglas aláírt a Pelicanshez. Csapatopciók: Stauskas, Noel, Embiid, Kyle Anderson.

A Chicago Bulls centere, Joakim Noah tisztázta Fred Hoiberg vezetőedző szavait, a francia center elmondása szerint ugyanis soha nem kérte, hogy csereként vessék be - annyit mondott mindössze, hogy azt teszi, ami a csapat számára a legjobb. KC Johnson (Chicago Tribune) leírása szerint Noah abszolút nem volt feldúlt amiatt, hogy Hoiberg azt sugallta, ő kezdeményezte a padra ültetését. Annyit mondott a center, hogy szerinte ötös poszton hatékonyabb, ahogy Pau Gasol is, emelett van két nagyon jó erőcsatáruk, úgyhogy teljesen logikus volt ez a lépés, hogy Gasol vagy ő a padon kezd.

A Detroit Pistons bejelentette, hogy Jodie Meeks jobb lábfejét megműtötték tegnap este - mint ismert, ún. Jones-törést szenvedett a kosaras a Utah Jazz elleni találkozó második negyedében, a lábközépcsontja tört el. 12-16 hetes, tehát 3-4 hónapos kihagyás vár a dobóhátvédre - az All-Star gála előtt biztosan nem látjuk, legjobb esetben is csak utána térhet vissza.

A Cleveland Cavaliersnél LeBron Jamesnek nincs ekkora gondja azért, de továbbra is fáj a háta, hiába kapott injekciót az előszezon során. Jamest Joe Vardon (Cleveland Plain Dealer) kérdezte, milyen volt a tegnapi szünnap, de azt mondta a sztár, hogy annyira jól nem érezte magát. Kapott némi kezelést, edzett is, így ma reggel azért már jobban volt. Arra is rákérdeztek, hogy hány mérkőzést tervez játszani ebben az idényben, amire annyit mondott, hogy 82-t - tavaly egyébként 69 mérkőzésen lépett pályára, két hetet kihagyott az alapszakasz közepén.

Volt csapattársa, Dion Waiters Erik Horne-nak (The Oklahoman) elárulta, soha nem érezte ennyire jól magát NBA karrierje során, mint most, az Oklahoma City Thunder szerinte olyan, mint egy igazi testvériség - a dobóhátvédnek két nagy kosara is volt a San Antonio Spurs elleni derbi negyedik negyedében. Waiters annyit mondott, hogy mindig együtt van a társaság, nemcsak a pályán, hanem azon kívül is, márpedig szerinte ez a kulcs a sikereikhez. Hozzátette, soha nem volt még olyan csapatnál, amely ennyire együtt lett volna.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint a Dallas Mavericks kiscsatára, Chandler Parsons vasárnap este, a Los Angeles Lakers elleni összecsapáson mutatkozik be ebben az idényben, legalábbis ez a jelenlegi terv. Közben Deron Williamsnek csütörtökön megvolt az MRI vizsgálata, amely nem mutatott ki komolyabb sérülést, ettől függetlenül az irányító nem játszott bal térde miatt a Los Angeles Clippers elleni találkozón. Rick Carlisle vezetőedző a meccs után azt mondta, hogy nem súlyos Williams problémája, de egyelőre nem tudják, mikor térhet vissza.

Ha már sérülések, akkor itt lehet megjegyezni, hogy az Atlanta Hawks swingmanje, Kyle Korver nem játszik a Charlotte Hornets ellen bokaproblémái miatt.

A Philadelphia Sixers lehívta Joel Embiid, Nik Stauskas és Nerlens Noel 2016/17-es csapatopcióit, a San Antonio Spurs pedig hivatalosan is megtette ezt Kyle Anderson esetében. Közben más hivatalos dolog is történt, ugyanis megegyezett egymással a New Orleans Pelicans és Toney Douglas, a hátvéd a sérülésektől sújtott gárdánál folytatja - ő érkezett tehát Nate Robinson helyére, ahogyan azt már lehetett hallani napok óta.

Az ESPN bejelentette, hogy a Grantlandet a mai nappal beszüntették.

A Golden State Warriors sztárja, Stephen Curry viaszszobrot fog kapni a Madame Tussaudsban:

Szintén a bajnokhoz tartozik, hogy visszahozzák a "The City" mezt - 1966/67-ben láthatták ezt először a nézők a csapat játékosain, legutóbb pedig 2010/11-ben négy mérkőzés erejéig. Ezeken a találkozókon viseli majd a Warriors ezt a mezt:

November 24. vs. Los Angeles Lakers
December 8. at Indiana Pacers
Január 9. at Sacramento Kings
Január 18. at Cleveland Cavaliers
Március 1. vs. Atlanta Hawks
Március 29. vs. Washington Wizards
Április 5. vs. Minnesota Timberwolves

A végére pedig a karácsonyi mezek maradtak, amelyek nagyban eltérnek a korábbi években látottaktól:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus