Hírmorzsák 2015-10-31 (10:30)

A Lakers 20 éves rekordot döntött meg, Kobe Shaq-et előzte meg egy újabb All-Time listán, Towns pedig történelmet írt. Billups és Ben Wallace mezszámát ebben az idényben vonultatja vissza a Pistons. Lolo Jones Derrick Rose-nak öltözött Halloweenra. Nash Ring of Honor ceremóniája (videó). Bealnek maximum szerződést akar adni a Wizards, de csak jövő nyáron. Markieff Morris nem lepődött meg testvére jó kezdésén a Pistonsnál. Jabari Parker november első heteiben térhet vissza ACL-szakadása után. Prohorov megveszi a Nassau Coliseumot is. Elhunyt a Pacers legendája, Mel Daniels. A következő draft egyik legjobban várt játékosa, Ben Simmons szerint jövőre a Lakersnél láthatják majd a drukkerek. Csapatopciók: Snell, McDermott, Olynyk, Smart, James Young.

A Los Angeles Lakers és ikonjuk, Kobe Bryant újfent átírták a történelemkönyveket. A dobóhátvéd a bedobott mezőnykísérletekben előzte meg egykori csapattársát, Shaquille O'Nealt, ezzel (13.334) már ötödik a vonatkozó listán Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Wilt Chamberlain és Michael Jordan mögött - Julius Erving az NBA és ABA statokat összeadva előzi, csak az NBA-ben dobott mezőnykosaraival nem. A Lakers azonban 80 !!! pontot kapott a festékből a Sacramento Kings elleni összecsapáson, ami az Elias Sports adatbázisa szerint a legtöbb az elmúlt 20 évet tekintve.

Szintén az aranysárga-lilákhoz tartozik, hogy a következő draft egyik, ha nem a legjobban várt játékosa, a szinte biztosan Top2-ben elkelő Ben Simmons snapchaten üzent a drukkereknek: "jövőre a Lakersben láthattok". Simmons láthatóan arra készül, hogy Kobe-ék lesznek az NBA egyik leggyengébb csapata idén is - bár az együttesnek nem ez a terve, az első két mérkőzés azt támasztja alá, hogy a kiscsatár joggal reménykedik. A Lakers csak abban az esetben tarthatja meg pickjét, ha Top3-ban marad a lottery után, de egyébként is csak így van esélyük Simmons kiválasztására.

Egy All-Time csúcs is született ma hajnalban, Karl-Anthony Towns ugyanis második meccsén is dupla-duplázott, miután az elsőn is megtette ezt - soha korábban nem tudta ezt megcsinálni egyetlen tinédzser sem az NBA-ben.

Voltak opciólehívások tegnap este is. A Chicago Bulls Tony Snell és Doug McDermott esetében hívta le a 2016/17-es csapatopciót, míg a Boston Cetlics ugyanezt Marcus Smarttal, James Younggal és Kelly Olynykkel tette meg - Olynyknek és Snellnek a negyedik, a többieknek a harmadik szezonjuk lesz az.

Sean Deveney (Sporting News) információi szerint a Washington Wizards odaadja Bradley Bealnek a maximum szerződést, de ezt inkább jövő nyáron tennék meg, nem most, a november 2-ai határidő előtt - teljesen logikus, hiszen így jövő nyáron kevesebb helyet foglal a dobóhátvéd a sapka alól. Deveney úgy tudja, hogy a Wizards ajánlatot tett Bealnek - ezt a játékos cáfolta nemrég -, de kevesebb pénzt ígértek neki, mint a maximum, illetve ha adtak volna neki ilyen kontraktust, akkor nem garantált részt is tettek volna a szerződésbe, így nem tudott megegyezni a két fél most.

A Phoenix Suns erőcsatárát, Markieff Morrist kérdezte Paul Coro (Arizona Republic), hogy milyen a testvére nélkül játszani, amire annyit mondott a játékos, hogy ez van, ő is dolgozik és Marcus is, ennyi a történet - jelenleg úgy néz ki, hogy teljesen túllépett azon, hogy Marcust elcserélték mellőle a nyáron, már az edzőtábor kezdetén is sokkal nyugodtabbnak tűnt, mint a nyár folyamán bármikor. Morris azt is hozzátette, hogy egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy testvére kitűnően kezdte az évet a Detroit Pistonsnál.

Gery Woelfel (Racine Journal Times) jelentette, hogy a Milwaukee Bucks kiscsatára, Jabari Parker a közeljövőben New Yorkba utazik, hogy megnézze egy orvos, és ezt követően zöld utat kaphasson a játékra. Jason Kidd vezetőedző kedden nyilatkozta le Rich Rovitónak (Associated Press), hogy nagyon jó az edzéseken Parker, úgy tűnik, hogy semmi gondja nincs, minden gyakorlatot el tud végezni. Kidd reményei szerint november első heteiben bevethető státuszba kerül játékosa - eleinte csak 10-15 percet fog játszani, de ahogy halad előre a szezon, úgy tudnak rá egyre nagyobb terhet rakni majd.

A Brooklyn Nets tulajdonosa, Mihail Prohorov nemhogy csökkentené a csapattal kapcsolatos kiadásait, de nagyon szívesen invesztál a klub jövőjébe - már ha azt nem luxusadó formájában kell megtenni, tehát lényegében nem az ablakon kell kidobni. Az orosz milliárdos több hírforrás egybehangzó állítása szerint is az utolsó simításokat végzi a Nassau Coliseum csarnok adásvételén. Ez az aréna volt a New York Islanders NHL-csapat otthona az elmúlt 33 évben, most pedig a Nets D-Ligás csapata játszana itt a tervek szerint, valamint néhány előszezon meccset is itt fognak rendezni.

Sajnos újfent szegényebb lett a kosaras világ, az Indiana Pacers ugyanis elvesztette egyik legnagyobb legendáját, Mel Danielst, aki 71 éves korában hunyt el tegnap este. Daniels volt az első ABA-év legjobb újonca 1968-ban, még a Minnesota színeiben, ezt követően pedig három ABA bajnoki címhez segítette hozzá az Indianát, kétszer MVP volt (1969, 1971), háromszor volt az All-ABA első (1969-1971) és egyszer a második csapat tagja (1973). Hat szezont húzott le a Pacersnél, mind a hatszor All-Star volt (1971-ben a főmeccs MVP-je is), és 19.4 pontot, valamint 16.0 pattanót átlagolt. 1985-ben vonultatták vissza 34-es mezszámát, a Hall of Fame-nek pedig 2012-ben lett tagja. Isten nyugosztalja!

Kicsit evezzünk könnyedebb, pozitívabb témákra. Vince Ellis (Detroit Free Press) értesülései szerint a Detroit Pistons ebben az idényben visszavonultatja Chauncey Billups (1) és Ben Wallace (3) mezszámait is, méghozzá két különböző mérkőzés keretein belül - az már tavaly is felröppent pletykaként, hogy idén kerül a mezszámuk "a plafonra", de egyelőre továbbra sem tudni, pontosan mikor kerül sor erre. Jelenleg Stanley Johnson (3) és Reggie Jackson (1) játszanak a két legenda mezeiben, de a Pistonsnál már volt arra példa, hogy engedték egy játékosnak, hogy hordja a visszavonultatott mezszámot: Dennis Rodman 10-esében játszhatott Greg Monroe, amíg idén nyáron el nem hagyta az együttest.

A Halloween jelmezverseny egyik esélyese Lolo Jones - az amerikai sprinternő, aki 100 méteres gátfutásban nyári, bobozásban pedig téli olimpián is részt vett már, Derrick Rose-nak öltözött:

A végére pedig Steve Nash maradt, akit a Phoenix Suns egy Ring of Honor ceremónia keretein belül beiktatott a saját halhatatlanjai közé, erről láthattok egy rövidebb videót:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus