Hírmorzsák 2015-10-31 (21:00)

Beal szerint senki nem képes megállítani - Dudley úgy gondolja, Wall a legjobb játékosuk, de Beal a legjobb scorerük. Harden szerint még csak keresik a megfelelő csapaton belüli kémiát, McHale úgy érzi, egyszerűen pocsék kosárlabdát játszanak jelenleg. Byron Scott szerint puhányak voltak a Kings ellen, védekezésben csődöt mondtak. Dan Gilbert úgy gondolja, hogy ha valaki sport franchise-t birtokol, nem éri meg garasoskodni - egyelőre nem döntötték el, felhasználják-e a 10.5 milliós TPE-t. Ma rendezik a D-Liga draftját - a teljes lista. Újabb H-E-B reklám a Spursszel és Chef Tonyval (videó).

A Washington Wizards dobóhátvédje, Bradley Beal magabiztos - a Milwaukee Bucks elleni győzelem megszerzésekor 26 pontjából 14-et a negyedik negyedben szerzett, ekkor fordított csapata. Beal a találkozót követően egy pályaszéli interjúban elmondta, senki nem tudja megállítani, ilyen egyszerű a helyzet. Csapattársa, Jared Dudley azt nyilatkozta, hogy nem is gondolta volna, hogy Beal ennyire robbanékony. Látszik rajta az önbizalom, hogy a negyedik évét tapossa már a ligában, hogy szerződése utolsó idényében játszik, hogy végigdolgozta a nyarat, illetve az is, hogy fizikailag bombaformában van. Dudley szerint John Wall a legjobb játékosuk, de Beal a legjobb scorerük - amikor a dobóhátvéd ennyire agresszíven keresi a dobóhelyzeteket és vállal is, sokkal jobb csapatuk van.

A Houston Rocketsnél közel sincs ilyen jó hangulat, hiszen mindkét eddigi meccsükön 20-20 ponttal maradtak alul. James Harden a Golden State Warriors elleni zakót követően Calvin Watkinsnak elárulta, még mindig csak keresik a csapaton belüli megfelelő kémiát, sokkal jobb spacingre van szükségük és sokkal több energiával kell játszaniuk. Kevin McHale Mark Bermannek (FOX 26 Houston) azt nyilatkozta, hogy egyszerűen rosszul játszanak, gyenge kosárlabda az, amit jelenleg bemutatnak. McHale azt is hozzátette, hogy az egész előszezonban egyetlen egyszer sem hallhatta tőle senki, hogy jól játszanak, ez pedig nem volt véletlen.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott sem lehetett elégedettebb csapatával, miután a Sacramento Kings ellen 132 pontot kaptak ma hajnalban. Scott szerint védekezésben egyszerűen csődöt mondtak, ennyi a történet. Nem tudták megakadályozni a gyorsindításokat, de alapvetően kevés energiával játszottak már a mérkőzés kezdetétől fogva. Azt nem tudja Scott, miért történt ez, de nagyon puhányan kezdtek, a Kings pedig pont az ellenkezője volt, agresszíven kosárlabdáztak. Sok volt az eladott labdájuk is, a rossz kezdés után pedig már csak lefelé vezetett az út a lejtőn. A félidőben annyit mondott játékosainak, hogy néha nem a taktika a lényeg, egyszerűen csak fel kell nőniük a feladathoz, keményebben kell játszaniuk.

A Cleveland Cavaliers tulajdonosa, Dan Gilbert Brian Windhorsttal (ESPN) beszélgetett. Gilbert elmondása szerint ha valaki sport franchise-t birtokol és már ennyit költött, akkor több szempontból sincs értelme annak, ha egy bizonyos ponton elkezd garasoskodni. A jövőbe ugyanúgy fektettek idén nyáron, mint a jelenbe, Gilbert szerint ugyanis akik most hosszútávú szerződéssel rendelkeznek náluk, ők alkotják majd a gárda gerincét a következő 4-5 évben - természetesen LeBron James és valószínűleg Tyimofej Mozgov csatlakozik még Kyrie Irvingékhez a jövő nyáron.

A Cavsnek egyébként van még egy 10.5 milliós TPE kivétele a Brendan Haywood-csere miatt, erről azonban nem mondott konkrét dolgot Gilbert, hogy szeretné-e felhasználni, illetve hogy ha igen, meddig hajlandó elmenni a költekezésben - 200 millió dollár fölé menne a Cleveland payrollja, ha azt is kihasználnák. Gilbert szerint évről évre fogják átvizsgálni, mire mennyi pénzt érdemes költeni, mert nagyon sok minden változhat egyik idényről a másikra. Azt szeretik, ha több lehetőségük van, ha van helyük manőverezni. Egyes szerződések például lehetnek értékesebbek vagy kevésbé értékesek, ha egy együttes egyik vagy másik irányba indul, és sok függ attól is, hogyan képes keverni a rendelkezésére álló lapokat az adott franchise GM-je.

Ma este rendezik a D-Liga draftját, ahol több ismert játékos is elvihető. Az Idaho Stampede az 1/1-gyel Jeff Ayrest (korábbi nevén Jeff Pendergraph) választotta, a Westchester Knicks pedig ezt követően Jimmer Fredette-t húzta ki. A Boston Celticstől kivágott Perry Jones III a harmadik, a Detroit Pistonstól elküldött Cartier Martin pedig a negyedik helyen kelt el - mindketten az Iowa Energynél fognak kosarazni. A teljes listát a draftról ezen a linken megtaláljátok!

A végére pedig a San Antonio Spurs legújabb H-E-B reklámja maradt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus