Hírmorzsák 2015-11-01 (10:00)

Kobe szerint itt az idő, hogy kicsit háttérbe vonuljon és engedje a fiatalokat kibontakozni. Russellt nem érdekli, hogy a többi újonc hogyan teljesít eddig, Rondo játékát tanulmányozta leginkább, jó kapcsolatban is vannak. Byron Scott egyelőre nem pánikol, MWP egyelőre nem lesz rotációtag. Cousinsnak fáj az Achillese (day-to-day). Harden szerint mindenki túl laza a Rocketsnél. Marc Gasol nem akarja Conley-t az új szerződése miatt nyaggatni az idény során, bárhogyan dönt az irányító, ők barátok maradnak. Nowitzki szerint Pachulia a legokosabb center, akivel valaha együtt játszott. Terrence Ross és a Raptors még tárgyalnak. Egy Steph Curry-varázslat ma hajnalról (videó). Megvolt a Cavs-Halloween is: Shumpert jelmezét inkább nem részleteznénk, LeBron "Prince" James viszont még koncertet is adott (videó).

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a múltban nem egyszer vette kezébe az irányítást, ha csapatának nem ment, Baxter Holmesnak (ESPN) azonban elmondta, ezt nem csinálhatja most már, egyszerűen hagynia kell, hogy a fiatalok fejlődjenek. Bevallotta azt is, hogy nehéz megtartóztatnia magát, de muszáj lesz a csapat és a többiek érdekében. A Sacramento Kings ellen 1/8 volt Kobe a triplavonalon kívülről - erről annyit mondott, hogy a lábai még mindig nem olyan erősek, mint korábban, de úgy érezte, sokkal jobban játszott, mint az első meccsen.

Bryant hármasmutatója 4/21 két meccs után, amire Byron Scott vezetőedző azt mondta, hogy szeretné, ha sztárja kicsit közelebbről dobálna. Kobe annyit mondott, hogy nem aggódik emiatt, bármikor közelebb tud jutni a gyűrűhöz. Ezt követően másra terelte a szót, méghozzá a fiatalokra: szeretné, ha Jordan Clarkson, Julius Randle, és főleg D'Angelo Russell irányítaná a játékukat. Hagyni kell, hogy utóbbi szervezze a támadásaikat, hogy ő olvassa a játékot, hogy érezze a ritmust és hogy meghozza a megfelelő döntéseket. Ehhez neki kicsit a háttérbe kell szorulnia, amit meg is fog tenni. Hagyni kell a fiatalokat Bryant szerint, nekik, a tapasztaltabbaknak pedig segíteniük kell őket mindenben. 

Az említett D'Angelo Russell a gyengébb kezdéséről nyilatkozott Holmesnak. Az irányító szerint nem foglalkozhat azzal, hogy a többi elsőéves játékos milyen lehetőségeket kap és hogyan használja ki azokat, mert mindannyian más helyzetben vannak. Néhányan nagyon jól kezdtek, másoknak hosszabb a tanulási folyamat, ő pedig utóbbi társaságba tartozik. Kevesebb a lehetősége, mert sok nagyszerű játékosuk van, ráadásul többen is vannak, akik ugyanarra képesek, ugyanabban jók, így hamar fel kell vennie a ritmust, hogy a pályán maradhasson. Bryant annyit mondott erről, hogy Russellnek idővel meglesznek a lehetőségei és az a könnyebbség is, hogy többet hibázhat. Amikor ő elkezdte karrierjét, akkor is hasonló volt a helyzet: nagyon sok tehetséges játékosuk volt, mindenki bajnoki címet várt tőlük, így ha a pályára került és hibázott, akkor mindenki a fejét akarta. Sokkal nagyobb volt a nyomás rajta is, mint általában szokott lenni az újoncokon.

Russell mesélt arról is, hogy tegnap hajnali ellenfelük, a Sacramento Kings irányítójával, Rajon Rondóval nagyon szoros barátságot kötött - mindketten Louisville-ből származnak, Rondo a két gárda előszezon meccsén is nagyon sokat segített neki, az egykori bostoni játékmester pedig saját elmondása szerint szívesen lenne Russell mentora. A Lakers 1/2-ese azt mondta Holmesnak, hogy nagyon sokszor nézte gyerekkorában Rondo játékát - azt figyelte leginkább, hogy milyen ritmusban, milyen sebességgel játszik Rondo. Az aranysárga-lilák játékosa szerint a passzolás egy dolog, ha valaki üresen van, akkor odaadod neki a labdát, viszont ha valaki olyan sebességgel játszik, mint Rondo, minden más lelassul kicsit, sokkal több lehetőséget lát az ember a pályán, ő pedig ezt próbálta eddig ellesni, eltanulni tőle. 

Még mindig a Lakershez tartozik, hogy Metta World Peace az első két meccsen nem került pályára, hiába védekezik gyengén csapata. Byron Scott vezetőedző annyit mondott Bill Oramnek (Orange County News), hogy talán később lehetőséget ad a veterán kiscsatárnak, de nem fog pánikolni két meccs után, nem fog azonnal változtatni azon, amin eddig dolgoztak, amit eddig gyakoroltak.

Térjünk vissza a Rondo esetében már említett Kingsre, az értük szorítók ugyanis elkezdhetnek izgulni, miután ma hajnalban DeMarcus Cousins a Los Angeles Clippers elleni összecsapás második félidejében már nem játszott, fájt a jobb Achillese. A csapat első tájékoztatása alapján a center állapota day-to-day, azaz bármelyik nap visszatérhet, de az előző idény elején is volt gondja Cousinsnak az Achillesével, ez pedig jót biztosan nem jelent.

A Houston Rockets sztárja, James Harden nagyon nem elégedett eddig, ami nem is csoda két 20 pontos vereséget követően. Arról már tegnap este beszámoltunk, hogy a dobóhátvéd szerint nem elég jó a kémia még a csapaton belül, Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) pedig elmondta, hogy a továbbiakban nem lehet ennyire laza az egész csapat. Harden szerint mindenki túl nyugodt, úgy tesz, mintha mi sem történt volna. Neki, mint vezérnek, szintén feljebb kell kapcsolni, a legjobb formájában kell kosaraznia.

A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol Michael Lee-vel (Yahoo Sports) beszélgetett Mike Conley-ról - mint ismert, Gasol idén nyáron volt szabadügynök, az irányító pedig jövő nyáron lesz. A spanyol center azt mondta, nem akar az idény közben erről beszélni Conley-val, egyébként sem lehet senkire ráerőltetni olyan dolgot, amit nem akar, azt kell tennie a játékmesternek is, amit szeretne. Ha valaki olyan dologra kényszerül, amiben nem hisz teljes mértékig, akkor azt Gasol szerint meg fogja bánni előbb-utóbb. Bármikor és bárhogyan dönt majd Conley, mindketten tudják, hogy kettejük kapcsolata bőven túlmutat azon, hogy csapattársak, és jóval tovább fog tartani, mint az az 5-10 év, ami még karrierjükből hátra van. Amíg élnek, barátok maradnak, erre semmilyen befolyással nem lesz az, hogyan dönt majd Conley jövőre.

A Southwestnél maradva: a Dallas Mavericks ikonjának, Dirk Nowitzkinek már most nagyon tetszik új csapattársa, Zaza Pachulia játéka. A német csillag Tim MacMahonnak (ESPN) elmondta, szerinte soha nem játszott még ennyire okos centerrel együtt. Nagyon jól ad elzárást a grúz ötös, üres helyzeteket teremt ezzel másoknak, és mindig azt lépi, amit kell. Nowitzki szerint nagyon jól is passzol Pachulia a magasságához képest és mindig a legjobb döntést hozza.

A Toronto Raptors swingmanje, Terrence Ross Josh Lewenbergnek (TSN) azt nyilatkozta, hogy továbbra is tárgyalnak a csapattal, hátha meg tudnak egyezni a holnapi határidő előtt - ha nem, akkor Ross RFA lesz jövő nyáron. A játékos azt mondta, nagyon bízik benne, hogy sikerül megállapodniuk, és azt is hozzátette, hogy nagy megtiszteltetés lenne számára ez.

A Golden State Warriors csillaga, Steph Curry ma hajnalban 53 pontig jutott, ami az egész ligában szezoncsúcs. Volt egy 28 pontos harmadik negyede is, de volt olyan megmozdulása is, ami talán még pontjainál is hihetetlenebb volt:

A végére pedig a Cleveland Cavaliers maradt, akik eléggé emlékezetes Halloween-partit csaptak. Iman Shumpert jelmezét nem firtatnánk... Kevin Love Jackie Moonnak öltözött, LeBron James pedig Prince-nek - neki egyébként volt egy saját kis előadása is, amit ezen a linken meg tudtok nézni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus