Hírmorzsák 2015-11-01 (21:30)

Aldridge tudja, hogy nem az a játékos jelenleg, akit a Spurs a nyáron igazolt, egyelőre még csak keresi a helyét - édesanyja biztos volt benne, hogy Dallasba vagy a San Antonióhoz szerződik. Donovan aggódik, hogy Westbrook és Durant mellett lehet-e bárkire is építeni pontszerzésben. Kendrick Perkins is lesérült a Pelicansnél, határozatlan időre esett ki. Hayest megint leigazolta a Rockets. Fournier szerint a Magicnek idén legalább identitása van. Bennett örül, hogy Kanadában játszhat. DeRozan nem bánja, hogy 2012-ben idő előtt hosszabbított.

A San Antonio Spurs egyik új igazolása, LaMarcus Aldridge Michael C. Wrightnak (ESPN) elárulta, ő is tudja, hogy egyelőre nem az a játékos, akit nyáron leszerződtetett a Spurs, meg sem közelíti korábbi, Portlandben látott szintjét, de Aldridge szerint nincs is szüksége arra a Spursnek, hogy folyamatosan az legyen, aki volt a Blazersnél. Egyelőre próbálja megtalálni a helyét, hogyan legyen önmaga ebben a támadási rendszerben is, erre pedig még nem sikerült rájönnie. Mindig a csapat filozófiája jár az eszében, hogy a jó helyzeteknél is jobbak kellenek, és hiába mondja neki Gregg Popovich, hogy dobjon nyugodtan, egyelőre még szoknia kell a szitut. Reményei szerint a szezon előrehaladtával nem lesz már ezzel gond, most viszont még csak próbál beilleszkedni.

Az erőcsatár édesanyja, Georgia Aldridge Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News) elárulta, fia állandóan azt mondogatta neki, hogy haza akar térni, mert közelebb akar lenni a gyerekeihez. A hölgy azt mondta, hogy végig biztos volt abban, hogy Dallasba vagy a San Antonióhoz szerződik fia.

Az Oklahoma City Thunder új vezetőedzője, Billy Donovan sem teljesen elégedett, ő ugyanis azt kérdőjelezi meg, hogy mennyire fenntartható az az állapot, hogy csapata szinte kizárólag Russell Westbrookra és Kevin Durantra támaszkodik, ha a pontszerzésről van szó - ketten együtt 91 pontig jutottak például az Orlando Magic ellen. A tréner szerint nagyon nehéz lesz a két sztárnak, ha ezt kell hozniuk meccsről meccsre. A kérdés az Donovan szerint, hogy számíthatnak-e bárki másra scoringban, mivel Westbrooknak és Durantnek is lesznek gyengébb estéik, amikor valakiknek fel kell lépniük a helyükre. Durant annyit mondott, hogy néha hagyni kell, hogy a nagykutyák nagykutyák legyenek - neki láthatóan nincs gondja a jelenlegi felosztással.

A New Orleans Pelicansre lassan elfogynak a jelzők, Kendrick Perkins ugyanis a ma hajnali, Golden State Warriors elleni összecsapáson megsérült, a jobb mellkasánál van gond egy izommal - hogy szakadás vagy valami más, azt nem tudni. Perkins határozatlan időre esett ki a játékból, nem tudni, mikor térhet vissza, így egy hét sem telt el a szezonból, de a franchise mindhárom centere (volt) már sérült.

A Houston Rockets meggondolta magát, mégis leigazolták Chuck Hayest. Mint ismert, a nyár folyamán megtették már ezt egyszer, aztán mivel ez problémássá tette Montrezl Harrell szerződtetését, így mégsem írták alá a papírokat Hayesszel. A center a Los Angeles Clippershez szerződött, ahonnan az előszezon közepén kitették a keretből. Úgy volt, hogy ha nem viszi el senki waiverről, edzői pályára áll, de a Rockets egy egyéves, nem garantált kontraktussal kínálta meg - Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy ettől függetlenül nagyon könnyen kiköthet Hayes egy tréneri pozícióban is.

Az Orlando Magic francia hátvédje, Evan Fournier a 0-2-es mérleg ellenére is nagyon bizakodó, Brian Schmitznek (Orlando Sentinel) ugyanis elmondta, hogy Scott Skiles irányítása alatt van a csapatnak legalább identitása. Fournier szerint a védekezésükön van a hangsúly, támadásban pedig nagyon szépen jár a labda. Rákérdeztek, hogy James Borrego és Jacque Vaughn, az előző két vezetőedző alatt mi volt jellemző a csapatra, amire a francia annyit mondott, hogy gyakorlatilag semmi, csak keresték, hogy mire építkezhetnek.

A Toronto Raptors kanadai erőcsatára, Anthony Bennett nem játszott a gárda első találkozóján, az Indiana Pacers ellen. A játékos ettől függetlenül Gary Washburnnek (Boston Globe) elmondta, nagyon örül, hogy a Raptors játékosa lehet, mert így hazatérhetett, a családja, a barátai előtt játszhat, a szurkolók pedig nagyszerűek. Bennett szerint ebben a ligában egy meccsből nem lehet következtetni semmire, úgyhogy nem aggódik amiatt, hogy nem játszott a nyitómeccsen. Azt is elmondta, hogy 120 kilós volt nagyjából, mikor a ligába érkezett, úgy érezte, hogy ez nagyon sok, úgyhogy minden nyáron fogyott, az idei off-szezonban pedig nagyon sokat segített neki, hogy a kanadai válogatottban szerepelt, sokkal jobb formában van fizikailag és a játékát tekintve is.

A Raptors dobóhátvédje, DeMar DeRozan Sean Deveney-nek (Sporting News) elmondta, nem bánja, hogy 2012-ben idő előtt hosszabbított 4 évre 40 millió dollárért - ezután robbantott és nőtt 18.1 pontra átlaga, ezt követően pedig sokkal többet is kaphatott volna, ha kivár és korlátozott szabadügynök lesz. DeRozan azt nyilatkozta, hogy soha nem bán meg semmit, mert minden okkal történik. Torontóban akart maradni, úgyhogy ennyi a történet, soha nem kérdőjelezi meg a saját döntéseit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus