Hírmorzsák 2015-11-02 (21:10)

Harden és a Houston is történelmet írtak, Carlisle a Dallas legtöbb győzelmet elérő edzője lett. Steph Curry és Drummond a hét játékosai. Nem pihenteti a Thunder Durantet egyik mérkőzésen sem. Embiid az előzetes terveknél gyorsabban halad a felépülésével, 5 centit nőtt a nyáron. Cody Zeller 5 kilót fogyott hirtelen, vizsgálja is a csapat, hogy mitől. Saric jövő nyáron Euroliga-győztesként, de mindenképpen át akar menni az NBA-be. LeBront kérdezték a Sixers újjáépüléséről, szerinte egy jó csapat felépítése hosszú folyamat. Randle-t nem érdekli, hogy jól játszott, mert kikaptak. Kobe egyik borzasztó megmozdulása ma hajnalról és meccs utáni nyilatkozata (videók). Beal, Waiters, Tyler Zeller, Sullinger, Fournier, Nicholson és Ezeli sem kapnak hosszabbítást ma. Capela 2016/17-es opcióját lehívta a Rockets, Solomon Hillét viszont a Pacers nem.

A Houston Rockets és James Harden is történelmet írtak ma hajnalban, de nem éppen a legpozitívabb kategóriákban. A Rockets lett a liga történetének első csapata, amely a szezon első három meccsét legalább 20 pontos különbséggel vesztette el, a dobóhátvédnek pedig ez volt pályafutása során a harmadik olyan mérkőzése, amelyen legalább 10 triplát elvállalt és egyetlen egyet sem dobott be - ezzel 1979/80 óta övé a legtöbb ilyen meccs, eddig Antoine Walkerrel vezetett holtversenyben.

Szintén a rekordokhoz tartozik, hogy nemcsak Dwane Casey lett hajnalban csapata történetének legeredményesebb edzője, hanem Rick Carlisle is, aki a Dallas Mavericksnél 340. győzelmét aratta, ezzel megelőzte a legendás Don Nelsont. Dirk Nowitzki a találkozót követően elmondta, nagyon örül Carlisle-nak, mert olyan edzőnek tartja, aki mindig a legjobbat hozza ki játékosaiból, mindig a megfelelő módon motiválja őket a hosszú szezon során - ha kell, keményen bánik velük, de amikor arra van szükség, elengedi a gyeplőt.

Kiosztották az első hét játékosa díjakat: nyugaton a Golden State Warriors irányítója, Stephen Curry, míg keleten a Detroit Pistons centere, Andre Drummond lettek a legjobbak. Curry 39.3 pontja mellett 5.7 pattanót és 7.3 gólpasszt is átlagolt, míg Drummond 18.7 pontot és 16.2 pattanót tett a közösbe fellépésenként - mindkét játékos csapata jelenleg 100%-os, 3-0-lal áll a Warriors és a Pistons is.

A Rockets mai ellenfelénél, az Oklahoma City Thundernél egyelőre minden rendben van, Billy Donovan vasárnap lenyilatkozta, hogy Kevin Durantet nem fogják pihentetni egyik mérkőzésen sem, hiába játszanak most 5 nap alatt 4 találkozót. Donovan szerint Russell Westbrook és Durant is játszani akarnak folyamatosan, igazi versenyző típusok, egyikőjüket sem fogják ültetni egyik összecsapáson sem. Durant kicsit ki is fakadt, elege van ugyanis abból, hogy úgy kezelik, mint egy 19. szezonját taposó veteránt. Egyetlen évet hagyott ki mindössze, illetve nem is hagyott ki teljesen egy évet - minden rendben van vele, elbírja a játékperceit, egyáltalán nincs gondja például meccsek másnapján. Szíve szerint végig a pályán lenne, de tudja, hogy ez nem lehetséges, így örül annak, amennyi lehetőséget az edzője megszavaz neki. Hozzátette, nem 39 éves.

A hosszabbításoké a mai főszerep, hiszen ma van a határideje annak, hogy egy csapat idő előtt kössön új kontraktust negyedik évét taposó, így újoncszerződése utolsó idényébe lépő játékosával. Gyakorlatilag senkivel nem fognak megegyezni csapataik azok közül, akik nem kaptak eddig kontraktust. David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy eldőlt, Bradley Beal és Dion Waiters is korlátozott szabadügynökök lesznek - a Washington egyértelműen maximalizálni akarja sapka alatti helyét jövő nyárra, míg a Thunder valószínűleg megvárja, mire képes Waiters a pályán az új edző irányítása alatt.

Adam Himmelsbach (Boston Globe) forrásai szerint Tyler Zeller és Jared Sullinger is új szerződés nélkül maradnak egyelőre, Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint Evan Fournier is így jár az Orlando Magicnél, ahogy Aldridge forrásai szerint csapattársa, Andrew Nicholson is, Ethan Sherwood Strauss (ESPN) pedig úgy tudja, hogy Festus Ezeli és a Golden State Warriors között is befejeződtek egyelőre a tárgyalások. Gyakorlatilag Terrence Rossék próbálkoznak még a Toronto Raptorsszal, illetve Jeremy Lamb kaphatja meg nagyobb pénzét a Charlotte Hornetstől - a reggel már beharangozott 3 évre 21 millió dollárt megerősítette Rick Bonnell (Charlotte Observer) is.

Szintén a szerződésekhez tartozik, hogy Jonathan Feigen (Houston Chronicle) értesülései szerint a Houston Rockets lehívta Clint Capela 2016/17-es csapatopcióját, bár ezt egyelőre a csapat még nem jelentette be. Shams Charania (Yahoo Sports) jelentette, hogy az Indiana Pacers is dűlőre jutott, nem hívják le Solomon Hill 2016/17-es csapatopcióját.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid a várakozásokhoz képest gyorsabban halad felépülésével, jelentette be a csapat vezérigazgatója, Scott O'Neil. A szakvezető azt is hozzátette, hogy Embiid öt centit nőtt a nyár folyamán - ez mondjuk nem biztos, hogy sokat segít majd neki abban, hogy egészséges tudjon maradni. A sérültrovathoz tartozik a Charlotte Hornets erőcsatára, Cody Zeller is, akit azonnali hatállyal ki kellett vizsgálni, mert nagyon rövid idő alatt 5 kilót fogyott, nem tudni mitől - nem is edz természetesen, amíg nem tudják, hogy mi okozta ezt nála.

Ha már szóba került a Sixers, akkor folytassuk velük, Dario Saric ugyanis újfent lenyilatkozta, hogy 2016-ban átmegy az NBA-be. A 2014-es draft első körében kiválasztott játékos a horvát Vecernji listnek elárulta, hogy folyamatosan kapcsolatban van a csapattal. Többször is elmondta már, ő idén nyáron is ment volna Philadelphiába, a Sixers is akarta, de jelenlegi együttese, a török Anadolu Efes nem engedte - jövő nyáron lesz kilépési lehetősége és Euroliga bajnokként akarja áttenni székhelyét Amerikába, ez az álma. Azt is elmondta, hogy nem örül a mostani helyzetnek, de nem is olyan rossz a szitu, ő döntött amellett, hogy aláír az Efeshez és nem bánja, hogy így cselekedett. Ha azonnal átmegy az NBA-be, lehet, hogy megbukott volna, mert még tapasztalatlan volt - ő inkább a saját útját akarja végigjárni.

És még mindig a Philly: a Cleveland Cavaliersszel játszanak ma este, a Cavs sztárját, LeBron Jamest pedig arról kérdezték, mi a véleménye a Sixers újjáépüléséről. LeBron úgy fogalmazott, hogy mindenki azonnal eredményt akar, de a siker mindig egy hosszú folyamat vége - úgy tűnik, megvédte Sam Hinkie-éket.

A Los Angeles Lakers ifjú reménysége, Julius Randle ma hajnalban elég jó teljesítményt nyújtott a Dallas Mavericks elleni összecsapáson, de elmondása szerint egyáltalán nem volt elégedett vagy boldog, mert kikaptak. Jó, hogy jobban játszott már, de ez egy csapatsport, ezért függetlenül attól, ő milyen produktumot nyújt, nyerni akar. Randle szerint jobban is kommunikálhat a hátvédekkel védekezésben, de szerinte ebben előre fognak lépni, minél többet videóznak, így ugyanis érezni fogják, mi fog történni a pályán, még mielőtt megtörténne az adott dolog. Azt is hozzátette Randle, hogy az ő feladata a festékben a védekezés, ebben is fejlődnie kell, Sacramentóban például túl félénk volt - a Dallas ellen már agresszívebb volt támadásban, de védekezésben is ugyanazon a szinten kell pörögnie.

A végére pedig Kobe Bryant maradt. Arról volt már szó a reggeli morzsában, hogy ő maga sem elégedett a teljesítményével, az ilyen támadások és dobások után nem csoda:

Ez pedig a hajnali, meccs utáni nyilatkozata:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus