Hírmorzsák 2015-11-03 (10:30)

Duncan ma is rekordot döntött, LeBron is egy All-Time lista élére állt. Kobe nem edzett, Scott úgy gondolta, jobb, ha szabadnapot kap Bryant. Russell úgy érzi, változtatnia kell a mérkőzések előtti szokásain, túl sokat dolgozik. Sérültlista: Nance Jr. (orrtörés), JR Smith (jobb térd zúzódás), Cody Zeller (kiszáradás). Jabari Parkernek zöld utat adtak az orvosok a visszatérésre. Porzingis előbb Aldridge-n mutatott be hatalmas putback zsákolást (videó), majd nyaksérülést szenvedett. Jeremy Lamb (3 év, 21 millió) és Terrence Ross (3 év, 33 millió) is hosszabbítottak. RC Bufordnak köszönhető, hogy Aldridge-et le tudta igazolni a Spurs. Hogyan készítsünk ziccert hat lépésben, DJ Augustin módra (videó). Durant cipő nélkül is eredményes (videó). Noelnek még dolgoznia kell a labdakezelésén (videó).

Ma hajnalban két rekord dőlt meg. Egyrészt Tim Duncan naponta kerül most már All-Time listák élére - miután tegnap a legeredményesebb trióval lépett a csúcsra, most pedig 954. győzelmét szerezte a Spursnél, ami a legtöbb, amit valaha bárki egy franchise-zal elért. John Stocktont előzte meg Duncan, és több győzelme van a San Antonio színeiben, mint a Charlotte, a Minnesota, a Toronto, a New Orleans vagy a Memphis franchise-oknak.

Másrészt a Cleveland Cavaliers sztárja, LeBron James is átírta a történelmet - elérte a 25.000 pontos határt a Philadelphia Sixers elleni összecsapáson, ezzel az NBA történetének legfiatalabb játékosa lett, akinek ez sikerült. James 30 évesen és 307 naposan döntötte meg az eddigi csúcsot, amit Kobe Bryant tartott, de a Lakers legendája elmúlt már 31, mikor ez sikerült neki. James az Uninterruptedon keresztül megköszönte a dolgot a két csapatnak, amelyben játszott, a csapattársainak, a szakmai stáboknak, a családjának és a szurkolóknak, akik mind hozzásegítették őt ahhoz, hogy ezt elérhesse. Szerinte ez mindannyiuknak elismerés, nem csak róla szól, és a továbbiakban is megpróbál a tőle teljető legjobb játékos lenni.

És akkor ha már Kobe Bryant szóba került, folytassuk vele. A Los Angeles Lakers ikonja nem edzett tegnap, Byron Scott vezetőedző a riportereknek azt nyilatkozta, hogy ennek oka az volt, hogy nagyon mérges volt magára a sztár a Dallas Mavericks elleni mérkőzést követően - a tréner úgy érezte, hogy jobb, ha játékosa "kivesz egy szabadnapot". Scott még két dolgot említett. Egyrészt azt, hogy nem aggódik, az a Kobe lesz a dobóhátvéd, akit ismerünk, egyelőre még csak három meccs ment le a szezonból. Másrészt elmondta, hogy semmi gondja nincs Bryant dobáskiválasztásával jelenleg - mint ismert, a sztár csak 31.4%-kal dob a mezőnyből és 20.7%-kal a triplavonalon túlról.

A Lakers újonc irányítója, D'Angelo Russell Baxter Holmesnak (ESPN) elárulta, még mindig próbál hozzászokni az NBA ritmusához, de azt is tudja, hogy a mérkőzés előtti szokásain is változtatnia kell. Russell elmondása szerint kicsit túl sokat dolgozik, mindig a pályán van, ez pedig nem jó - olyan meccs előtti "rutint" kell találnia, amivel pihenni is tud, ugyanakkor fel tud készülni egy-egy összecsapásra. A reggeli dobóedzések után például többet kellene pihennie, nem állandóan plusz munkát végeznie még a tréninget követően is. Russell azt is elárulta, hogy edzés közben megy a trash talk, emiatt elég intenzívek a pályán, úgyhogy valószínűleg a mérkőzések előtt is ehhez fognak majd folyamodni, hogy jobban pörögjenek.

Sérülések. Julius Randle tegnap az edzésen eltörte Larry Nance Jr. orrát, utóbbi valószínűleg némi kihagyásra kényszerül a következő napokban. A Cleveland Cavaliersnél JR Smith esett ki a játékból, miután ma hajnalban a jobb térde zúzódott meg. David Blatt vezetőedző annyit mondott, hogy ha visszatérnek Clevelandbe, megvizsgálják majd Smith-t, de jelenleg nem tudja, mennyire súlyos a probléma. A New York Knicks újonc magasembere, Kristaps Porzingis a San Antonio Spurs ellen szenvedett nyaksérülést, amikor Carmelo Anthony ráesett. A röntgen negatív lett, a csapat közleménye szerint lágyszövet sérülése van a lettnek. Maga a játékos annyit mondott, hogy húzódik a nyaka, nem érzi magát teljesen jól, de nincs olyan nagy baj.

Amint arról tegnap este szó volt, a Charlotte Hornets erőcsatára, Cody Zeller 5 kilót fogyott nagyon rövid időn belül - kiszáradás veszélyezteti, úgyhogy játéka ma este kérdéses a Chicago Bulls ellen. A sérültrovathoz tartozik az is, hogy a Milwaukee Bucks drukkerei örülhetnek, mivel Jabari Parker számára zöld utat adtak az orvosok, pályára léphet az ACL-szakadásából felépülő kiscsatár. Parker már a ma hajnali, Brooklyn Nets elleni találkozón is ott volt az "aktív" rosterben, de idei bemutatkozása valószínűleg a következő találkozón történik majd meg - szerdán a Philadelphia Sixersszel játszik a Bucks, ezen az összecsapáson jó eséllyel már be is veti majd Parkert Jason Kidd vezetőedző.

Két hosszabbítás történt a határidő előtti utolsó napon. A Charlotte Hornets tegnap este jelentette be, hogy a már több helyről is megerősített 3 éves, 21 millió dolláros szerződést adták Jeremy Lambnek. A GM, Rich Cho közleményében azt írta, hogy a nyáron nagyon örültek, mikor sikerült megszerezniük Lambet, aki az előszezonban és az alapszakasz elején bizonyította, az a típusú játékos, akit ők keresnek. Másrészt a Toronto Raptors és Terrence Ross egy 3 éves, 33 millió dolláros kontraktusban egyeztek meg, erről részletesebben beszámoltunk már a kora reggel folyamán. A Philadelphia Sixersnél nem kapott szerződést Tony Wroten, míg a Portland TrailBlazersnél Meyers Leonard - utóbbi Jason Quicknek (CSNNW) azt mondta, ő most inkább magára fogad, reménykedik benne, hogy idén feljebb tudja tornászni az értékét, amire van is esélye.

Szintén szerződésekkel kapcsolatos dolog, hogy az említett Cody Zeller 2016/17-es csapatopcióját lehívta a Charlotte Hornets, PJ Hairston esetében viszont úgy döntöttek, hogy nem élnek ezzel a lehetőséggel, így a dobóhátvéd oda megy jövő nyáron, ahova akar.

Térjünk még vissza kicsit a San Antonio Spurshöz, tulajdonosuk, Peter Holt ugyanis Tom Orsbornnak (San Antonio Express-News) elárulta, a GM-nek, RC Bufordnak volt köszönhető, hogy le tudták igazolni LaMarcus Aldridge-et úgy, hogy közben megtartották Danny Greent, Tim Duncant, Manu Ginobilit és Kawhi Leonardot is. Holt szerint Gregg Popovich nagy edző, de az elismerés ezúttal Bufordnak jár, ő vázolta fel ezt a tervet 3-4 évvel ezelőtt, azóta ezen dolgoztak. Holt szerint a GM nélkül biztosan nem tartanának most ott, ahol. Buford annyit mondott, hogy a tulajdonosok teremtették meg ehhez az egész környezetet, nekik is köszönhető ez. Tudták, hogy Popovich, Duncan, Tony Parker és Ginobili négyese egyszer úgyis fel fog bomlani. Aldridge leigazolásával most is versenyképesek, de felkészültek a következő évekre is.

A végére jöjjenek az érdekesebb jelenetek. Egyrészt az Oklahoma City Thundernél minden összejött a győzelmet leszámítva. DJ Augustinnak például a hatlépéses ziccer, amit be sem fújtak neki, a goaltendinggel megkapta a két pontot:

Másrészt Kevin Durantnek még a cipőjére sem volt szüksége, hogy pontokat szerezzen:

A Philadelphia Sixers centerénél, Nerlens Noelnél a jó védekezést nem követte parádés befejezés támadóoldalon:

Kristaps Porzingis pedig LaMarcus Aldridge-nak jelezte, hogy megérkezett a ligába:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus