Hírmorzsák 2015-11-03 (21:00)

Steph Curry első négy meccse a legjobb volt Michael Jordan 1991/92-es szezonkezdete óta. Garnett 20 éve mutatkozott be a ligában, 14 mostani játékos meg sem született még akkor (lista). Chalmers cseréjéről tárgyal a Heat és a Grizzlies, a Jazznek nemet mondott a Miami a nyáron, mikor az irányítót próbálták megszerezni. Duncan és Carmelo Porzingist dicsérték a ma hajnali Spurs-Knicks után. JR Smith és Cousins is 2-2 meccset hagynak ki, szerdán Tyler Ennis is visszatérhet a Bucksnál Jabari Parker mellett. Rondo szereti, ha lenézik, nem érdekli, hogy a média milyen képet festett le róla, Divac szerint pedig az irányító volt az első számú nyári célpontjuk. A Nets-Bucks meccsen egy uborka játszott főszerepet ma hajnalban (videó). A Nike pedig egy LeBron 13 25K limitált számú cipőt adott ki

 

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy a Memphis Grizzlies és a Miami Heat Mario Chalmers cseréjéről tárgyalnak - egyelőre nincs közel a megegyezés, de a két gárda felvette egymással a kapcsolatot az irányító miatt. Chalmers 4.3 millió dolláros lejáró szerződéssel rendelkezik, a Memphisnek pedig nincs ekkora TPE-je, úgyhogy valakit biztosan adniuk kell cserébe - ez azért lehet érdekes, mert a Heat kifejezetten spórolás céljából akar megszabadulni az irányítótól. Jody Genessy (Deseret News) értesülései szerint a Utah Jazz megpróbálta megszerezni Chalmerst a nyáron, de a Miami nemet mondott.

A San Antonio Spurs legendája, Tim Duncan a ma hajnali, New York Knicks elleni mérkőzést követően a Knicks lett erőcsatárát, Kristaps Porzingist dicsérte - az idei draft 1/4-esének 13 pontja, 14 pattanója, 2 blokkja és 3 szerzett labdája volt a Spurs ellen. Duncan azt mondta, hogy Porzingis nagyon meggyőző volt - még mindig fiatal a lett játékos, de már most is látszik, mennyire képzett. Az erőcsatár csapattársa, Carmelo Anthony is szólt néhány kedves szót - szerinte brilliáns teljesítményt nyújtott Porzingis, az egyik legjobb meccsét játszotta.

Megvolt JR Smith MRI-je - Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint nincs komolyabb gondja a Cleveland Cavaliers dobóhátvédjének, "csak" zúzódásról van szó. Jelen állás szerint Smith két mérkőzést hagy ki (a New York Knicks és a Philadelphia Sixers ellenit), de játéka még a vasárnapi, Indiana Pacers elleni összecsapáson is kérdéses. Ha már a sérülések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins is két találkozóról fog hiányozni Achilles-húzódása miatt. A Milwaukee Bucksnál szerdán nemcsak Jabari Parker, hanem Tyler Ennis is pályára léphet - az irányítónak a jobb vállát kellett műteni.

Napi statisztikák is vannak az éppen aktuális megdöntött csúcsok mellett. A Golden State Warriors irányítója, Stephen Curry például 148 pontot szerzett az alapszakasz első négy meccsén, ez Michael Jordan 1991/92-es szezonkezdete óta a legjobb teljesítmény - minden idők legnagyobbja 156 pontot dobott akkor az első négy találkozón. Érdekesség, hogy Curry 10 ponttal többet dobott eddig, mint James Harden és Derrick Rose együtt, ehhez azonban 50-nel kevesebb mezőnykísérletre volt szüksége.

A másik érdekesebb stat, hogy Kevin Garnett 20 évvel ezelőtt, 1995. november 3-án mutatkozott be a ligában. 14 jelenlegi NBA-játékos még meg sem született ekkor:

A Sacramento Kings irányítója, Rajon Rondo Marc J. Spearsszel (Yahoo Sports) beszélgetett. Rondo szerint akik ismerik, azok tudják, hogy ténylegesen milyen, milyen a stílusa, hogyan viszonyul bizonyos dolgokhoz, és az a kép, amit a média lefestett róla, nagyon nem érdekli. Elmondása szerint nagyon szereti, amikor lenézik. Azt is elárulta, egyáltalán nem foglalkozik azzal, mi történt a múltban - mint ismert, a Boston Celtics 5 évre 70 millió dollárt ajánlott neki, mielőtt elcserélték a Dallas Maverickshez az előző idény közepén, kevesebb mint egy évvel ezelőtt. Mindenki a pénzről beszél, de neki sokkal fontosabb, hogy boldog legyen.

A Kings elnöke, Vlade Divac annyit mondott, hogy tudta, hogy Rondo elérhető lesz, és ő volt az első számú kiszemeltjük. Divac tudta, hogy nem túl vonzó szabadügynök-célpont a Kings, ezért gondolta azt, hogy van esélyük az irányítónál. Szerettek volna változtatni a dolgokon, az elnök pedig saját elmondása szerint nagyon őszinte volt Rondóval - szerinte a közös folytatás a csapatnak és a játékosnak is egy nagyon jó lehetőség. Divac szerint ők voltak az elsők, akik megkeresték a játékmestert, mert mindenki félt Rondótól, ő viszont nem - tudta, mire képes játékosként.

A ma hajnali Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks összecsapást egy időre meg kellett állítani, mivel egy oda nem illő tárgy került a pályára: egy uborka...

A végére pedig a Nike maradt, akik LeBron James 25.000 pontjára már készültek a Nike LeBron 13 25K-val, amely limitált számban kapható világszerte a NIKEiD boltokban. A cipőn egyébként elég sok minden változtatható, különböző színekben kapható természetesen, "amíg a készlet tart".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus