Hírmorzsák 2015-11-05 (21:15)

Durant szerint Westbrook a Thunder legjobb játékosa. Paul ágyéka meghúzódott ma hajnalban. Curry számára Paul volt a legnagyobb motiváció, hogy eljusson oda, ahol most tart. LeBron beszélt a megtépett mezéről - szerinte nem a ruhadarabbal volt gondja, egyszerűen ideges volt -, de azzal is középpontba került, hogy a földön fekvő Love mellett egyszerűen elsétált (videó). Gerald Green jól van, Wade szerint tovább is léptek ezen az ügyön. Rondónak csak egy kétéves szerződést ajánlott a Celtics. A Denver kitette Erick Greent és leigazolták Papanikolaou-t. Crowder az alapvonali bedobást juttatta a gyűrűbe, hiába (videó). Kobe-ból pedig NBA Jam-paródiát csináltak (videó).

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant a ma hajnali, Toronto Raptors elleni találkozót követően érdekes nyilatkozatot tett. Az egyik kérdésre annyit mondott KD, hogy hagyták a legjobb játékosukat, Russell Westbrookot, hogy irányítsa a meccset - 16 gólpassza volt, így mindenkinek megteremtette a helyzetet, magának is.

Bár Durant valószínűleg erre a mérkőzésre értette a "legjobb" jelzőt, azért több spekuláció is elindult ezzel kapcsolatban. Egyrészt Westbrook idén tényleg jobban játszik (28.6 pont, 7.0 pattanó, 10.6 gólpassz), mint a kiscsatár (29.2 pont, 6.2 pattanó, 2.2 gólpassz), ráadásul Durantet mindenki nagyon jó csapattársként ismeri, így lehetett ez simán csak egy szép gesztus is részéről. Másrészt viszont a KD szeptemberben még azt nyilatkozta, hogy még mindig hiszi, ő a világ legjobb játékosa. Emellett páran elkezdtek nyugtalankodni is, mert úgy vélik, a sztár már próbálja átadni a stafétabotot Westbrooknak, ami nem jó előjel, hiszen jövő nyáron szabadon igazolható lesz.

Szintén a ma hajnalhoz tartozik, hogy a Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul a végjátékban nem játszott, mert meghúzódott a jobb lágyéka. Doc Rivers vezetőedző a mérkőzést követően azt mondta, nem hinné, hogy túl komoly a probléma, de még nagyon a szezon elején járnak, nem akart kockáztatni, úgyhogy lehozta a pályáról. Az irányító megpróbált visszatérni - érzése szerint sem kell aggódni állapota miatt, jól van.

Ha már Paul szóba került, akkor itt lehet megemlíteni Steph Curryt, aki Marcus Thompsonnak (San Jose Mercury News) elárulta, Paul motiválta leginkább, hogy olyan magasságokba jusson, ahol most van. A Clippers irányítója az évek során sokszor kritizálta Curryt azért, mert nem elég fizikális a játéka és azért, mert túlságosan a triplákra épít. Draymond Green annyit mondott, hogy ez egy személyes bosszúhadjárat volt csapattársa részéről, Curry egyszerűen el akarta érni, hogy jobb legyen, mint Paul. Egyikőjükre se akar egy rossz szót se mondani, egyszerűen jobbak akartak lenni a másiknál. Green szerint nem egy kirívó dolog ez, minden játékosnak van valaki, akit le akar győzni, akit túl akar szárnyalni.

Maradjunk a ma hajnalnál, hiszen LeBron James központi téma volt, amiért megpróbálta letépni/kinyújtani meze ujját. James az Uninterruptedon keresztül annyit mondott, hogy szerinte semmi köze nem volt ennek a mezhez, egyszerűen gyengén ment neki a játék, erőlködött, nem tudott bedobni semmit. Fejben szétesett és a mez volt az egyetlen dolog, ami a kezébe akadt. Egyébként kedveli ezeket a mezeket, jól néznek ki a tévében, akkor is, amikor felveszik őket, a szurkolók is szeretik - márpedig ha nekik tetszik, akkor neki is -, és egyébként is régóta nem játszott már feketében a Cavs. Fogják még ezt a mezt viselni, reményei szerint pedig jobban fog játszani majd.

Volt más is, amivel James reflektorfénybe került, méghozzá azzal, hogy a mellette földre kerülő Kevin Love-ot egyszerűen kikerülte. Ez főleg annak fényében érdekes, hogy egyébként a két játékos nyár óta látszólag egészen jó kapcsolatot ápol, de nagyobb ügyet egyelőre senki nem csinált a dologból.

Egy jó hír a Gerald Greenért szorítóknak: a Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra Ira Windermannek (Sun-Sentinel) azt nyilatkozta, hogy játékosa egészséges már, az állapota stabil. Dwyane Wade egy kicsit érdekesebb nyilatkozatot tett: "megtudtuk, hogy jól van, tovább is léptünk". A dobóhátvéd beszélt Greennel a mai napon, saját elmondása szerint is jobban van csapattársa, ennél többet pedig nem is kívánhatnak. Wade azt is hozzátette, hogy pontosan azt sem tudják, mi baja volt a játékosnak.

Bár a Yahoo Sports napokban megjelent cikkében az jelent meg, hogy a Boston Celtics 5 éves, 70 millió dolláros szerződést ajánlott Rajon Rondo számára, a Celtics GM-je, Danny Ainge tagadta ezt. Elmondása szerint szó se volt erről, a jelenlegi kollektív szerződés alapján nem is adhattak ilyen ajánlatot - nem újoncszerződéssel rendelkező játékosnak idő előtt, tehát mielőtt kikerülne a piacra, maximum 3 éves hosszabbítást lehet felajánlani. Ainge elmondása szerint inkább egy kétéves kontraktusban gondolkodtak, ami teljesítménytől függően 11-13 milliót fizetett volna Rondo számára.

A Denver Nuggets változtatott: kitették Erick Greent a keretükből és leigazolták azt a Kostas Papanikolaou-t, akit a nyáron szereztek meg a Ty Lawson-féle cserében, de akit menesztettek is szeptember 25-én. Green összesen 3 meccsen 2.3 percet átlagolt, de valószínűleg a görögben nagyobb fantáziát látnak. Papanikolaou egyértelműen nem túl jó szerződése miatt került anno szabadlistára - több mint 4 millió dollárt keresett volna, valószínűleg most a veterán minimummal próbálkozik majd, amivel már a coloradói alakulat számára is érdekes lehet, hiszen nekik idén lesz idejük próbálgatni.

A Boston Celtics kiscsatáráról, Jae Crowderről illik megemlékezni, ma hajnalban ugyanis egy alapvonali bedobásból volt eredményes a pálya másik végén lévő palánkra - nem minden nap látni ilyet, bár természetesen nem volt érvényes a kosár:

A végére pedig Kobe Bryant maradt: a Los Angeles Lakers ikonja annyira gyengén dob idén, hogy csináltak róla egy NBA Jam-videót is a Denver Nuggets elleni mérkőzés után.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus