Hírmorzsák 2015-11-06 (11:00)

Duncan szerint egyelőre túlgondolkodnak a pályán mindent, de az idény végére össze fog állni a Spurs. A Mavs 2022-ig hosszabbított Rick Carlisle vezetőedzővel. A Dallas twitteren ezúttal Rajon Rondónak szólt be, a Clippers pedig a Memphisszel trollkodott, amit se Conley, se Tony Allen nem vett jó néven. Kobe azt tanácsolta a Lakers-drukkereknek, hogy nyugodtan fakadjanak ki a gyenge szezonkezdet miatt. LeBronnak tavaly Love kondijával volt baja, az erőcsatár idén nyáron már top formában érkezett az edzőtáborra. Cousins még két meccset kihagy Achilles-húzódása miatt. Sérültlista: Beverley (agyrázkódás), Chalmers, Vucsevics (mindketten jobb térd). Kenny Smith LeBron-paródiája (videó). Iman Shumpert pedig megírta a Cavs indulóját (videó).

A San Antonio Spurs legendája, Tim Duncan James Youngnak (San Antonio Express-News) elmondta, szerinte túl sokat gondolkodnak, miközben próbálják beépíteni LaMarcus Aldridge-et. Duncan szerint mindenki próbálja kitalálni, mi a legjobb út, mindenki a megfelelő dolgot akarja meghúzni a pályán, márpedig ha valaki ennyit gondolkodik, akkor az ösztönös reakciók háttérbe szorulnak, ez az állandó hezitálás pedig rontja mindenkinek a játékát. A magasember szerint ezen kell túllépniük.

Aldridge a Washington Wizards elleni meccsről ugyanezt mondta: egyszerűen túlgondolkodta a dolgokat, de szerinte lesznek még ilyen esték, amikor nem esnek be a dobásai, nem fog menni neki a játék. Duncan azt is hozzátette, hogy szerinte a Spurs túl fog ezen lépni, mert ez csak azon múlik, hogy minél többet legyenek a pályán, minél több tapasztalatot szerezzenek. Nézhetnek akármennyi filmet az ellenfelekről és saját játékukról, felkészülhetnek bármilyen jól, de ha a pályán azokba a bizonyos helyzetekbe kerülnek, egyelőre még nem tudják, mire számítsanak. A legenda szerint erre van a 82 meccses alapszakasz, a szezon végére össze fognak állni.

Egy másik texasi csapatnál, a Dallas Mavericksnél tegnap este fontos döntést hoztak, hiszen mint arról külön is beszámoltunk, egy 5 éves, 35 millió dolláros hosszabbítást kötöttek Rick Carlisle-lal, aki így 2022-ig áll szerződésben az együttessel.

A Mavsnél közben megint nem ismerték a határokat, legalábbis a közösségi médiáért felelős részlegen. Egy drukkerük twitteren azt írta, hogy a tavalyi Dwight Powell-csere óriási steal volt a csapat számára - ez mondjuk véleményes, hiszen Jae Crowdert, illetve egy első körös draftjogot buktak azon az üzleten. A hivatalos twitter-fiókot kezelő egyén válaszolt is, úgy fogalmazott, hogy a Rajon Rondo-része sz*r volt, de egyébként igaz a megállapítás. A választ aztán törölte a Mavs, talán ők is érzik, hogy túl sok támadási felületet adtak már a napokban - csütörtök hajnalban egy több mindenkit becsmérlő videót reklámoztak a Toronto Raptors elleni mérkőzésen.

Volt más trollkodás is, miután a Los Angeles Clippers tegnap hajnalban kikapott a Golden State Warriorstől. A Clippers hivatalos twitter-fiókján azzal próbálták menteni a vereséget, hogy odaraktak egy #didntloseby50 hashtaget, ami nyilvánvalóan a Memphis Grizzliesnek volt odaszúrás, akik egy nappal korábban 50 pontos vereséget szenvedtek a Warriorstől. A Memphistől nem is késlekedett a válasz. Mike Conley Ronald Tillerynek (Memphis Commercial Appeal) elmondta, szerinte ez nagyon gyerekes. Vereséget szenvedtek, ráadásul 50 ponttal kaptak ki, de nem siránkoztak emiatt, hanem készültek a következő meccsre, továbbléptek a dolgon.

Szerinte a Clippers direkt kapaszkodott ebbe, hogy a vereségükről eltereljék a figyelmet, de ő legutoljára azt hallotta, hogy a vesztes meccs az így is, úgy is vesztes meccs. Conley azt is elmondta, hogy szerinte ez jellemző a Clippersre. Tony Allen szerint bárki is a felelős a twitterért a Clippersnél, ki kellene rúgni, mert még soha nem látta korábban, hogy valaki a vereséget reklámozta volna. Nem érti, hogy ki az, aki büszke egy elbukott találkozóra, teljesen mindegy, hogy egy, két vagy 50 ponttal történt. Azért is érdekes ez a szócsata, mert hétfőn Los Angelesben összecsap egymással a két gárda, ott megint paprikás hangulat várható, bár egyébként sem kedveli egymást a két gárda.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant trollkodni ugyan nem akart, de viszonylag egyszerű választ adott egy egyszerű kérdésre. Mint ismert, az aranysárga-lila alakulat 0-4-gyel kezdte az idényt, pocsék játékot nyújtanak, és nem nagyon látszik fény az alagút végén, emiatt a szurkolók csalódottak is némileg, és akkor még finoman fogalmaztunk. Bryantet az Orange County Register egyik munkatársa kérdézte, hogy mit tanácsol a drukkereiknek, amire Kobe egyszerűen annyit mondott, hogy fakadjanak ki, boruljanak ki nyugodtan, az jót tesz a léleknek.

Ma sem telhet el hírcsokor LeBron James nélkül, Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) ugyanis egy terjedelmesebb cikket írt a Cleveland Cavaliers sztárjáról és csapattársáról, Kevin Love-ról. Lloyd értesülései szerint James azért volt ideges Love-ra az előző idényben, mert az erőcsatár pocsék erőnléti állapotban volt, egész nyáron nem edzett szinte semmit, így az edzőtáborra teljesen formán kívül érkezett, a közelében nem volt annak a játékosnak, akire LeBron számított.

Nyáron aztán találkoztak egymással, még mielőtt Love aláírta volna a hosszabbítását - az erőcsatár üzenete világos volt, nagyobb szerepet akar a támadójátékban, de ez nem egy ultimátum volt, már előre megmondta Jamesnek, hogy alá fogja írni a Cavs maximum ajánlatát. James teljesítette is Love kívánságát, nagyobb szerepet játszik most a csapatnál, de ezért ő is tett - a nyáron elvégezte a rehabját, majd magaslaton készült a szezonra, így ezúttal fantasztikus formában érkezett a training campre.

A Houston Rockets irányítója, Patrick Beverley ma este nem léphet pályára, miután az Orlando Magic elleni találkozón agyrázkódást szenvedett - a ligának van egy ilyenkor kötelező protokollja, amíg azon át nem megy Beverley, addig nem játszhat. Sean Cunningham (ABC10) jelentette, hogy DeMarcus Cousins sem lehetett ott a pályán a Sacramento Kings színeiben, ő legkorábban hétfőn térhet vissza, tehát Achilles-húzódása miatt még két mérkőzés kihagyására kényszerül.

A Miami Heat irányítójának, Mario Chalmersnek egyre jobban fáj a nyáron műtött jobb térde, ezért hagyta ki a ma hajnali, Minnesota Timberwolves elleni összecsapást, de egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza. Az Orlando Magic centerének, Nik Vucsevicsnek szintén a jobb térdével van gondja, csontzúzódása van - attól függ, mikor játszhat megint, hogy hogyan reagál majd a kezelésekre.

Az NBA on TNT stábja megint kitett magáért. Ma hajnalban nemcsak Shaqtin' A Foollal jelentkeztek, hanem Kenny Smith is poénkodott egy sort, a Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder mérkőzés elemzése közben előhúzott egy LeBront is:

A végére pedig a Cleveland Cavaliers swingmanje, Iman Shumpert maradt, aki bár sérült, ontja magából a rapszámokat, most csapatának írt egy "himnuszt", amelynek a neve: The Name Drop.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus