Hírmorzsák 2015-11-06 (21:15)

Scott szerint nem Kobe-t lesz nehéz jó formába hozni, hanem a fiatalokat, Bryant miatt nem aggódik. Nick Youngé a nap statisztikája. Durant szerint Westbrook és ő is azt gondolják a másikról, hogy a világ legjobb játékosa. A Wizardsnak reális esélye van Durant leigazolására? Beal maradni akar a Washingtonnál, nem érdekli más együttes. Jabari Parker és Henderson is elhagyják a Wasserman Media Groupot, Pau és Marc Gasol is a lelépésen gondolkodik. McConnell eddig pazar a Sixersnél, de Brett Brown még nem akar elhamarkodottan ítélni. Cuban szerint a siker a legfontosabb, a pénz csak ez után következik. McGee novemberben még nem játszik. Marcus Morris úgy érzi, nem tisztelték Phoenixben. Egyre kevesebb az afroamerikai edző a ligában. Dunleavy a 60-as évek alapján öltözködött ma hajnalban. Rick Carlisle pedig Jim Carrey a Mavs PR-osai szerint is (videó).

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott a mai, Brooklyn Nets elleni mérkőzést megelőző dobóedzés után azt nyilatkozta Ken Bergernek (CBS Sports), hogy nem Kobe Bryant játékát javítani, jobbá tenni a kihívás, hanem a fiatalokét. Kobe miatt nem aggódik, illetve annyit tett ehhez hozzá, hogy miatta aggódik legkevésbé a jelenlegi csapatból.

A nap statisztikája is a Lakershez tartozik, bár egy kicsit troll témakörben: Nick Young a harmadik idényét kezdte már az aranysárga-liláknál, eddig 371 percet játszott együtt Kobe-val, és eddig pontosan nulla gólpasszt adott a csapat legendájának, miközben 10 csapattársának azért már sikerült olyan passzt adnia, amiből pont született.

Mint arról tegnap este beszámoltunk, az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Kevin Durant a csapat előző mérkőzését követően úgy jellemezte Russell Westbrookot, mint a Thunder legjobb játékosa, szeptemberben pedig még magát tartotta a világ legjobbjának. Durant Anthony Slaternek (The Oklahoman) elmondta, most is ezt gondolja Westbrookról, de elmondása szerint az irányító is ezt gondolja róla, emiatt jönnek ki annyira jól. Lesznek olyan meccsek, amikor ő lesz a legjobb, lesz, amikor Westbrook, de olyan is, amikor Dion Waiters. Őszintén ezt gondolja, mert szerinte minden mérkőzés más. Mint ismert, Durant volt a 2014-es MVP, tavaly pedig Westbrook lett negyedik a szavazáson.

Szintén Duranthez tartozik, hogy a már említett Ken Berger forrásai szerint a Washington Wizardsnak reális esélye van a kiscsatár leigazolására - többször is emlegették a fővárosi együttest Duranttel kapcsolatban, hiszen Washingtonban született a játékos. Maradjunk a Wizardsnál: Bradley Beal Michael Lee-nek (Yahoo Sports) elárulta, megérti, hogy nem kapott idő előtt hosszabbítást, hiszen így több sapka alatti helyi lesz az együttesnek a nyár folyamán. A dobóhátvéd azt is hozzátette, a Washingtonnál akar maradni, nem foglalkozik más csapatokkal, nem akar máshova menni. Hisz a gárdában és abban is, hogy a jelenlegi kerettel nagy dolgokra képesek - úgy érzi, a csapat egyik alapjának számít, és szerinte a vezetőség is tudja, hogy maradni akar.

A Milwaukee Bucks kiscsatára, Jabari Parker még éppcsak most tér vissza ACL-szakadását követően, de már gondol a távoli jövőjére is, Charles F. Gardner (Milwaukee Journal Sentinel) jelentette ugyanis, hogy elhagyja ügynökét, BJ Armstrongot és a Wasserman Media Groupot - egyelőre nem tudni, ki képviseli majd érdekeit ezentúl. Kevésbé érzékeny veszteség, de David Pick (eurobasket) értesülései szerint Gerald Henderson is elhagyja ugyanezt az ügynökséget - ő egyébként jövő nyáron szabadügynök lesz, úgyhogy az ő lelépése sem jön jól a Wassermannak. Jeff Zilgitt (USA Today) úgy tudja Pau és Marc Gasol is azon gondolkodnak, hogy távoznak az ügynökségtől, miután Arn Tellem a Detroit Pistonshoz szerződött.

A Philadelphia Sixers irányítója, TJ McConnell borzasztóan jól játszott az eddigi mérkőzések során, legutóbb kezdett is, és eddig 4 meccsen 8.0 gólpasszt átlagol, amivel 5. a ligában - személyében megvan az a passzoló irányító, aki például Nerlens Noel jó támadójátékához nagyon fontos. Brett Brown vezetőedző Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer) elmondta, hogy nem akar még semmit sem kijelenteni elhamarkodottan, az sem biztos, hogy McConnell kezdő marad, ha Kendall Marshall és Tony Wroten felépülnek, de az biztos, hogy egy nagyon jó játékost találtak.

A Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Eddie Sefkónak (Dallas Morning News) arról mesélt, hogy idő előtt hosszabbított Rick Carlisle vezetőedzővel - erre egyébként Cuban regnálása alatt szinte sosem volt példa, nem szokás ez a texasiaknál. A tulaj szerint az a legrosszabb, ha valaki a saját szabályaihoz tűzön-vízen keresztül ragaszkodik. Világos volt számukra, hogy Carlisle maradni akar, nem rakott a csapatra semmilyen nyomást a szerződése miatt, úgyhogy megkeresték és meg is egyeztek. Cuban szerint egy valami egyértelmű a Mavsnél: a siker a legfontosabb, a pénz maximum ez után következik.

Szintén a Mavshez tartozik, hogy JaVale McGee felépülése továbbcsúszik, nem napok, sokkal inkább hetek kérdése, hogy normálisan el tudjon kezdeni edzeni, és Earl K. Sneed (Mavs.com) információi szerint novemberben szinte biztosan nem látjuk majd meccsen a pályán.

A Detroit Pistons kiscsatára, Marcus Morris korábban azt sugallta, hogy kész továbblépni onnan, hogy a Phoenix Suns a nyáron elcserélte, ám Vince Ellisnek (Detroit Free Press) adott nyilatkozatából azért érződik, hogy van még benne bőven tüske. Morris azt mondta, hogy egész idő alatt úgy érezte, hogy nem tisztelik Phoenixben. Jól játszott, mégsem kapott lehetőséget, hogy fejlődjön. Ha így cserélnek el egy embert, az szerinte mindig óriási pofon az érintettnek - még mindig úgy érzi, hogy nem tisztelték, de ő sem nagyon tiszteli a Sunst.

Érdekes statisztikát szedtek elő Howard Beckék (Bleacher Report): a három évvel ezelőtti állapotokhoz képest 50%-kal visszaesett az afroamerikai edzők száma, az utóbbi 16 évben most vannak a legkevesebben. 2001 és 2014 között átlag 11 afroamerikai tréner volt az NBA-ben, 2012-ben például 14-en kezdék az idényt, azóta azonban folyamatosan csökken a számuk. A korábban több helyen is edzősködő, de a szakmát három évtizede befejező Paul Silas szerint ez nagyon kevés, sokan kitűnően értenek a sporthoz az afroamerikai szakemberek közül, és szerinte nekik lehetőséget kellene adni. A Bleacher Report számításai szerint a fehér edzők átlag 3.2 évet bírtak csapataiknál, míg az afroamerikaiak csak 2.85-öt. A 2012/13-as idény vége óta egyébként 29 edzőcsere volt a ligában, ebből mindössze 11 kinevezés volt afroamerikai tréneré.

A Chicago Bullsnál ma hajnalban a '60-as éveket ünnepelték, az egyelőre hátsérülése miatt csak az oldalvonal mellett helyetfoglaló Mike Dunleavy pedig ennek megfelelően öltözöködött fel:

A Dallas Mavericks maradt a végére, a csapat ugyanis méltóképpen ünnepelte, hogy Rick Carlisle vezetőedző 2022-ig hosszabbított a csapattal, egy Jim Carrey-Carlisle videót készítettek:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus