Hírmorzsák 2015-11-07 (10:30)

Kobe tiszta vizet öntött a pohárba: sehol máshol nem fog játszani, csak a Lakersnél. Perkins 3 hónapra esett ki mellkassérülése miatt. Joerger és McHale állása is veszélybe került, a Rocketsnek a nyugati főcsoport döntőjébe kell jutnia legalább. Cousins hétfőn visszatér, Howard már ma este játszik. Deron Williamsnek mindkét vádlijával és a bal térdével is vannak gondok. Marcus Morris szerint testvére nem boldog a Phoenixnél. Russell (és Randle) bokatörő csele Jacken (videó). Kelly Oubre Jr-t 15.000 dollárra büntette a liga nem megfelelő ünneplés miatt (videó). Pau és Marc Gasol is elhagyták a Wasserman Media Groupot. Bemutatták a Clippers harmadik számú mezét. A Netsnek is saját D-Ligás csapata lesz a következő idénytől. A 92 éves Portland szurkoló első Blazers-meccse (videó). 

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant a ma hajnali, Brooklyn Nets elleni összecsapást követően tiszta vizet öntött a pohárba jövőjével kapcsolatban: vagy a Lakersnél folytatja vagy visszavonul, de más csapatban nem fog játszani. Kobe Baxter Holmesnak (ESPN) úgy fogalmazott, hogy "Életem végéig Laker maradok. Sehol máshol nem fogok játszani, akármi is történjén, ez egyszerűen nem fog megtörténni.". Mint ismert, nyáron kezdődött el a spekuláció, miután a New York Knicks elnöke és Bryant volt mestere, Phil Jackson azt nyilatkozta, hogy lehet, hogy Kobe az aranysárga-liláknál nem játszik már 2016 tavasza után, de a profi kosárlabdát nem fogja abbahagyni.

A New Orleans Pelicanst természetesen a "kórház" részlegen kell megemlíteni - Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint Kendrick Perkinsnek 3 hónapot kell kihagynia mellkasizom-sérülése miatt. Ez azt jelenti, hogy ő is csak március elején térhet vissza - bár alapvetően nem ő a legfontosabb elem a csapatban, a Pelicansnél lassan minden hadra fogható ember duplán számít.

További sérülések, felépülések: DeMarcus Cousins Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) azt nyilatkozta, hétfőn, a San Antonio Spurs ellen játszani fog már Achilles-húzódása után. Az Indiana Pacersnél Rodney Stuckey jobb bokája ma hajnalban sérült meg a Miami Heat elleni meccsen, miután rálépett Jordan Hill lábára. A Houston Rocketsnél Dwight Howard nem lépett pályára ma hajnalban, a Sacramento Kings ellen, de egyelőre csak elővigyázatosságból nem kockáztatják a játékát, ha sűrűbb a program, ma este, a Los Angeles Clippers ellen elvileg bevethető lesz - Patrick Beverley viszont el sem utazott a csapattal agyrázkódása miatt, ő még egy meccset kihagy.

A Dallas Mavericks új irányítója, Deron Williams sem teljesen egészséges, bár ez nála már szinte nem is hír. Williams Tim MacMahonnak (ESPN Dallas) elmondta, az utóbbi négy idénye is így telt, úgyhogy már szinte hozzászokott ehhez, egyszerűen próbál minél előbb túljutni a problémákon, mást nem tehet. Most legalább annyi pozitívum van állapotában, hogy semmilyen súlyosabb sérülése nincs, vissza kell nyernie kondiját, mert még nem elég erősek a lábai. A hírek szerint egyébként mindkét vádlija meghúzódott Williamsnek, illetve a bal térde is fáj.

Marc Stein (ESPN) ligában dolgozó edzőktől úgy tudja, hogy a Memphis Grizzliesnél Dave Joerger pozíciója nagyon gyorsan veszélybe kerülhet a gyenge kezdés miatt. A Memphis csak 3-3-mal áll, de ennél is nagyobb gond, hogy a Portland TrailBlazerstől 20-szal, a Cleveland Cavalierstől 30-cal, a Golden State Warriorstől pedig 50-nel kaptak ki. Többen tartanak attól, hogy a csapat tulajdonosa, Robert Pera emiatt nem fél majd drasztikus lépést húzni - a Memphis idén már 62 percig volt legalább 20 pontos hátrányban, az előző idényben összesen voltak 88 perc erejéig. Joerger egyébként a Portland elleni zakót követően elmondta, hogy mintha nem értenék egymást a játékosok védekezésben, kicsit öregnek tűnnek.

Szintén nem kezdett a legjobban, bár az utóbbi időben már kezdi összeszedni magát a Houston Rockets, amelynek tulajdonosa, Les Alexander a hírek szerint beszélgetett a GM-mel Daryl Morey-val. Alexander üzenete világos volt a szakvezető számára: ő a lehető legjobb körülményeket megteremtette a gárda számára, és ha ez a keret az All-Star gála környékén sem működik jól a pályán, akkor változtatások lesznek, méghozzá a kispadon, Kevin McHale állása sincs tehát biztonságban. A hírek szerint ha a Houston idén nem jut be legalább a nyugati főcsoport döntőjébe, akkor nyáron szintén lépni fognak. (Hozzá kell tenni, hogy ez a chron fórumáról van, de ott egy megbízható forrásokkal rendelkező ember írta ezeket.)

Ahogy arról tegnap este beszámoltunk, Arn Tellem távozása a Wasserman Media Grouptól végzetes lehet, az ügynökség messze legelismertebb játékosügynöke volt, így most már nem csak pletyka, Pau Gasol és Marc Gasol is elhagyták a Wassermant Jabari Parker és Gerald Henderson után - nemrég Al Horford és Danilo Gallinari cserélte le őket. Parker egyébként Dr. Charles Tuckert választotta új ügynökéül Vincent Goodwill (CSN Chicago) forrásai szerint.

Arról is volt szó tegnap este, hogy Marcus Morris azért még nem tette túl teljesen magát azon, hogy a Phoenix Suns a nyáron elcserélte. A Michigan Live-nak adott nyilatkozatában nemcsak magáról, hanem testvéréről, Markieff Morrisról is beszélt. A kiscsatár elmondása szerint még nem nagyon látott olyat ebben a ligában, hogy egy játékos cserét kért volna, mindenki erről faggatta egész nyáron, a csapata viszont mégis megtartotta. Marcus szerint testvére nem érzi jól magát Phoenixben, nem úgy tűnik neki, hogy Markieff túlságosan boldog a mostani helyzet miatt.

A Washington Wizards újoncát, Kelly Oubre Jr.-t 15.000 dollárra büntette a liga, miután a San Antonio Spurs elleni mérkőzésen 0.3 másodperccel a vége előtt, miután Bradley Beal bedobta a győztes kosarat, obszcén módon ünnepelt. Érdekesség, hogy ekkor a fiatal játékos még összesen egy percet nem töltött a parketten a ligában, a Spursnek már volt mit mutogatnia:

A Brooklyn Netsnek saját D-Ligás csapata lett, miután a D-Liga bejelentette, hogy 2016/17-től Long Island Nets néven új együttes indul náluk. A gárda jövőre a Barclays Centerben, 2017/18-tól pedig állandó helyén, a Nassau Veterans Memorial Coliseumban fog játszani. A Brooklyn ezzel a 12. NBA franchise, amelynek saját fiókcsapata lesz, a D-Liga pedig története legnagyobb mezőnyével, 21 alakulattal fog elindulni a következő szezonban.

Egy aranyos történet a Portland TrailBlazerstől. Egyik szurkolójuk, a 92 éves Merle már több mint 40 éve a csapatért szorít, ám még nem látott élőben mérkőzést soha, ezért az otthon, amelyben lakik, úgy érezte, hogy itt az ideje, hogy ezen változtassanak. Merle a Memphis Grizzlies elleni mérkőzést megelőzően találkozhatott kedvenc játékosával, Damian Lillarddel is.

A Los Angeles Lakers újonca, D'Angelo Russell kifejezetten jól dobott a ma hajnali, Brooklyn Nets elleni meccsen, és volt egy emlékezetes bokatörő csele is Jarrett Jacken - igaz, Julius Randle is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Nets irányítója egy kicsit megpihenjen a földön:

A végére pedig jöjjön a Los Angeles Clippers új harmadik számú meze, amelyet hat mérkőzésen fognak hordani ebben az idényben:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus