Hírmorzsák 2015-11-07 (21:15)

Porzingis feliratkozott Griffin és Anthony Davis mellé. Steph Curry brutális első és harmadik negyedei. Kobe szerint sokkal magasabbak az elvárások vele szemben, mint a kortársaival szemben, de ez motiválja is. Michael Malone szerint Mudiay nagyon is jó döntéseket fog hozni a pályán. Kidd szerint más a fiatalokat edzeni, de nagyon élvezi a munkát Milwaukee-ban. Marcus Morris tanult a Sunsnál történt esetből. Love szerint James Jonesra mindenki odafigyel, LeBron Jonest tiszteli a legjobban a csapattársai közül. The Association rész a Sacramento Kingsszel (videó).

 

A mai napi statisztika Kristaps Porzingisé, a New York Knicks lett erőcsatára ugyanis mindössze a harmadik játékos ebben az évtizedben, aki első hat meccsén elért összesen 70 pontot és 50 lepattanót is - a másik kettő bizonyos Blake Griffin és Anthony Davis urak voltak, akiket ma a liga legjobbjai között tartunk számon, szép kilátások ez Porzingisnek és csapatának is.

A Golden State Warriors csillagára, Steph Curryre egyelőre nincsenek szavak - nem elég, hogy első opcióként 75.7%-os TS-sel dolgozik eddig, valamint 6 egész bedobott hármast átlagol meccsenként, amivel 492-ig jutna az idény végére (286-tal ő tartja a rekordot most), de ha csak az első és harmadik negyedben dobott pontjait nézzük, mindenki másnál pedig az összeset, akkor is a 8. lenne a pontlistán (24.3), megelőzve például LeBron Jamest.

Mostanában hírcsokor nem létezik Kobe Bryant nélkül, most is így van ez, a Los Angeles Lakers ikonja ugyanis a Brooklyn Nets elleni találkozó után adott nyilatkozatot Adrian Wojnarowskinak (Yahoo Sports). Bryant azt mondta, hogy sokkal magasabb elvárásokat támasztanak vele szemben, mint a kortársaival szemben. Ha nem dob jól az egyik meccsen, már jönnek a beszólások, hogy hatalmas gödörben (sírban, a föld alatt) van, miközben másoknak is vannak ilyen mérkőzéseik, de ez nem jelent semmit, hiszen csak egy meccs. Ezzel egy időben azonban nagyon örül is annak, hogy még mindig ilyen sokat várnak tőle. Achilles-szakadás és térdtörés után van, elszakadt a válla is, ez a 20. idénye a ligában és már 37 éves, de még mindig azt várja mindenki, hogy 30 pontot átlagoljon. Kobe azt mondta, azért örül ennek, mert az motiválja még most is, hogy megfeleljen ezeknek az elvárásoknak.

Közvetve a Lakershez tartozik, hogy a Denver Nuggets vezetőedzője, Michael Malone Bill Oramnek (Orange County News) elárulta, ők bizony nem kételkednek abban, hogy Emmanuel Mudiay olyan irányító, aki képes jó döntéseket hozni a pályán - úgy érzik, hogy ezt már ebben az idényben is meg fogja mutatni a játékmester. Mint ismert, a Lakers vezetőedzője, Byron Scott a két gárda egymás elleni meccse előtt azt nyilatkozta, hogy a draft környékén úgy érezték, Mudiay-nak az irányítás nem fog menni, nem hozott jó döntéseket a privát edzésen.

A Milwaukee Bucks vezetőedzője, Jason Kidd Mike Mazzeónak (ESPN) azt nyilatkozta, élvezi, hogy egy fiatal csapatot fejleszthet. A tréner szerint az edzősködés mindig nehéz, ha veterán játékosai vannak egy edzőnek, ha fiatalok. Az idősebbeknek néha elég egy-két kulcsszót elmondani, és értik, tudják, mit kell tenniük, míg a fiatalokkal meg kell nézni egy-egy videót, vagy az is elképzelhető, hogy meg kell előbb mutatni a figurákat, csak utána tudják megcsinálni azt. Kidd szerint ezzel nincs is semmi probléma, még ha kicsit több időbe is telik. Ezért szeret Milwaukee-ban dolgozni, mert így a fiatalokat olyan helyzetbe hozhatja, hogy eredményesek lehetnek majd a későbbiekben.

A Cleveland Cavaliers a vártnál szorosabb meccsen győzte le a Philadelphia Sixerst, a félidőben pedig még 50-49-re a Philly vezetett. A hírek szerint a "hős" James Jones volt, az ő félidei prédikációja ébresztette fel a csapatot. Kevin Love szerint a "bajnok" becenévre hallgató kiscsatár azt fejtegette nekik, hogy ha jó csapat akarnak lenni, máshogy kell végezniük a dolgaikat, ez pedig hatott. Sokkal többet már nem kellett beszélni, a harmadik negyedben teljesen más mentalitással léptek parkettre. Love szerint Jonesnak elég komoly szava van az öltözőben, hiszen a végső győzelem ízét megérezte már, tudja, mi kell a sikerhez, úgyhogy ha ő megszólal, mindenki odafigyel. LeBron James annyit mondott még, hogy jobban tiszteli Jonest, mint bármelyik másik csapattársát, mert olyan régóta játszanak már együtt és annyi mindent értek el. Jones most kicsit felemelte a hangját, úgyhogy neki az volt a dolga, hogy erre megfelelő választ adjon a pályán.

A napi Marcus Morris most David Mayótól (MLive) származik, akinek a Detroit Pistons kiscsatára elmondta, tanult a Phoenix Sunsnál lezajlott eseményekből. Morris szerint ez az NBA - a kapcsolatokat az üzlet elé helyezte, ez azonban soha nem fog előfordulni még egyszer. Tanult ő is és a testvére, Markieff Morris is az esetből, ez is a fejlődésük része.

A végére pedig a The Association aktuális része maradt - a sorozat által ebben az idényben a Sacramento Kingsnél nézhetünk be a kulisszák mögé:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus