Hírmorzsák 2015-11-08 (10:30)

Towns Shaq és David Robinson mellé írta be magát. Byron Scottéknak tetszett Porzingis, de azt hitték, több időre lesz szüksége, hogy jó NBA játékos legyen - a tréner és Bryant is dicsérték a lettet. Scott türelmet kért mindenkitől D'Angelo Russell-lel kapcsolatban - szerinte nem szenved az irányító, hanem tanul. Ha most kellene döntenie, Kobe az idény végén visszavonulna, edző viszont nem akar lenni a sok "primadonna" miatt. A Memphis GM-je megvédte Dave Joerger vezetőedzőt. A Grizzlies elcseréli Zach Randolph-ot? Popovich egyelőre csak figyeli Aldridge játékát, nem nagyon alakított még rajta semmit. Gortat saját bevallása szerint is pocsék formában van, csak azt nem tudja, mitől. Brook Lopez jobb lábfeje megsérült. Bogut hétfőn visszatérhet, Darren Collison viszont hétfőn még biztosan nem játszik. D-Liga (Simmons, Dawson, Wilcox).

Napi statisztikával kezdünk ma reggel is, ahogy tegnap este is ezzel nyitottunk, Karl-Anthony Towns ugyanis egy még illusztrisabb társaságba írta be magát, mint a New York Knicks erőcsatára, Kristaps Porzingis. A Minnesota Timberwolves centere a harmadik játékos mindössze az NBA utóbbi 30 évében, aki első 5 meccsén elért 75 pontot, 40 pattanót és 15 blokkot is legalább. A másik két delikvens Shaquille O'Neal és David Robinson volt.

Ha már Kristaps Porzingis megint előkerült, akkor folytassuk vele, Byron Scott róla nyilatkozott Baxter Holmesnak (ESPN). A Los Angeles Lakers vezetőedzője szerint nagyon tetszett nekik az, amit a lettől láttak a privát edzéseken, elég atletikusnak is gondolták amellett, hogy nagyon könnyen dobálta a triplákat is, és egyáltalán nem félt semmitől. Scott szerint azért nem őt választották, mert úgy érezték, még kell neki idő, mire jó játékossá fejlődik, de Porzingis első meccsein mutatott teljesítményét látva elismerte, tévedtek, hiszen kitűnően játszik most is. Kobe Bryant is megszólalt, aki annyit mondott, hogy amit látott a magasemberből, az alapján nagyon jó, képzett, sok mindenre képes a pályán, ráadásul jó versenyző típusnak tűnik neki.

Scott Bill Oramnek (Orange County News) a második helyen kiválasztott D'Angelo Russellről is beszélt, aki szerinte nem szenved, inkább úgy fogalmazna, hogy tanul, és azt szerinte az embereknek is meg kell érteniük, hogy Russell még csak 19 éves. Néha még magát is emlékeztetnie kell erre, így engedniük kell, hogy hibázzon, mert az NBA még nagyon új neki. Szerinte ezt a szurkolók, illetve az emberek többsége nem nagyon érti meg.

Kobe Bryantre is térjünk még vissza egy kicsit. Az aranysárga-lilák ikonja Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elárulta, ha most kellene döntenie, visszavonulna év végén, de sosem lehet tudni, mi történik még addig - egyelőre nem akar kijelenteni semmit azzal kapcsolatban, hogy folytatja-e pályafutását a 2015/16-os idényt követően is vagy sem. Nyitva akarja hagyni az ajtót minden lehetőségnek, és lesz, ami lesz. Bryant azt is hozzátette némi humorral megfűszerezve, hogy teljesen mindegy, mikor vonul vissza, edző nem akar lenni, mert nem nagyon szeretne primadonnákkal foglalkozni.

Tegnap reggel felmerült már, hogy a Memphis Grizzlies vezetőedzőjének, Dave Joergernek nem olyan biztos a helye a csapat élén, mint korábban - a ma hajnali vereség sem segíthetett ezen sokat -, ám a gárda GM-je, Chris Wallace megvédte a trénert. Wallace úgy fogalmazott Ronald Tillerynek (The Commercial Appeal), hogy ha nem megy egy együttesnek, azonnal elindulnak az ilyen pletykák, de nem hagyhatják, hogy ez mérgezze a csapat körüli levegőt. Tovább kell dolgozniuk és azt kell tenniük, amit a múltban is, hogy sikeresek lehessenek. Egyelőre hat meccs ment le a szezonból, és egyáltalán nem érzi úgy, hogy Joerger pozíciója veszélyben lenne. Nem megy a játék most a Grizzliesnél, de Joerger korábban már bizonyított és tehetséges szakember.

Cserepletykák is felröppentek azonban a Memphisszel kapcsolatban. Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a rivális csapatok vezetői szerint a Grizzlies Zach Randolph-ot áruba fogja bocsájtani, és fiatalabb, atletikusabb játékost akarnak helyette. Mint ismert, a héten felmerült már Mario Chalmers megszerzésének lehetősége is. Ezzel kapcsolatban Wallace annyit mondott, hogy mindig keresik a lehetőségeket, hogy a csapatot jobbá tegyék, nem tudják megjósolni előre, hogy mi fog történni, de csak azért nem fognak cserélni, hogy történjen valami. A GM szerint egyáltalán nincs még ok a pánikra, megvannak a fegyvereik ahhoz, hogy ebben az idényben is elitcsapat legyenek, egyszerűen vissza kell találniuk a korábban kijárt ösvényre.

Egy másik Southwestben szereplő franchise-nál, a San Antonio Spursnél LaMarcus Aldridge beépítése az első számú feladat, de egyelőre nem nagyon tett ennek érdekében semmit a csapat. Gregg Popovich vezetőedző Jeff McDonaldnek (San Antonio Express-News) elárulta, túl sokat nem csináltak Aldridge-dzsal, még csak figyelik a játékát - ugyanezt tették egyébként Tim Duncannel is 1997/98-ban. Duncan esetében is úgy tűnt Popovich-nak, hogy nem kellene sok mindent mondani neki, nem kell feltétlenül göröcsösen megpróbálni bizonyos dolgokat ráerőltetni. Ha valamit hozzá tudnak a játékához, akkor azt is csak azután teszik meg, hogy megnézték, mit tud egyébként - ugyanez most a taktika Aldridge esetében is.

A Washington Wizardsnak nem nagyon megy - ma hajnalban zsinórban második komolyabb vereségükbe is beleszaladtak. A fővárosiak lengyel centere, Marcin Gortat még tegnap nyilatkozta le a CSN Mid-Atlantic egyik munkatársának, hogy egyszerűen gyengén, sőt, pocsékul játszik, nem is nagyon követelhet semmit, és egy elég nagy fekete lyukban van jelenleg. Úgy érzi, hogy fizikailag rendben van, de a dobásai nem sülnek, erre pedig nem tud magyarázatot. Ha tudná, miért játszik ilyen gyengén, megosztaná azt a világgal, de most csak annyi tud mondani, hogy be kell dobnia pár kosarat, máshogy nem tud elindulni kifelé abból a gödörből, amiben most van.

A Brooklyn Nets centere, Brook Lopez a frászt hozta ma hajnalban a csapat drukkereire, miután jobb lábfeje megsérült a Milwaukee Bucks elleni találkozó során. Mint ismert, neki korábban volt Jones-törése, ami két idényét is tönkre tette már, ám ezúttal egyelőre úgy tűnik, nincs nagyobb gond, a röntgen-felvételek szerint ugyanis nincs törése. Hogy mikor térhet vissza, azt egyelőre nem tudni.

Szintén a sérültrovathoz tartozik, hogy Chris Paul a csütörtökön már említett ágyékhúzódása miatt volt kénytelen kihagyni a ma hajnali, Houston Rockets elleni összecsapást. A Sacramento Kings is tartalékos volt, miután Darren Collison pont a Rockets ellen, még tegnap hajnalban húzta meg bal combhajlítóját, így sem ő, sem a jobb bokájával bajlódó Seth Curry nem tudott játszani a Golden State Warriors ellen. Collison a hétfő esti, San Antonio Spurs elleni találkozót még biztosan kihagyja, egyébként day-to-day státuszban van, tehát utána bármikor visszatérhet. A Warriors centere, Andrew Bogut viszont épp felépült, Monte Poole (CSN Bay Area) értesülései szerint átesett az agyrázkódásnál kötelező protokollon, így hétfő este, a Detroit Pistons ellen pályára léphet már.

A San Antonio Spurs a D-Ligába irányította Jonathon Simmonst - a swingman idén még nem lépett pályára a Spursnél, ezért nem meglepő, hogy leküldték, hogy játékban maradjon. Közben a hét folyamán Brendan Dawson és CJ Wilcox is lekerült a D-ligába, a Los Angeles Clippers a Bakersfield Jamhez, tehát a Phoenix Suns fiókcsapatához küldte őket, mivel nekik nincs saját. Doc Rivers Rowan Kavnernek (nba.com) annyit mondott, hogy jó helyre küldik őket - azt akarták, hogy olyan együttesnél legyenek, akik hasonló támadójátékot játszanak, mint ők, így jött képbe a Bakersfield.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus