Hírmorzsák 2015-11-08 (21:00)

Melo szerint Kobe-nak a Lakersnél kellene befejeznie pályafutását. Bryant szerint Phil Jackson csak a médiával trollkodott. Anthony bízik a jelenlegi Knicksben. Gerald Greent kiengedték a kórházból, de még mindig nem tudni, mi baja volt. Wade a nyáron erőnléti edzőt váltott, jobban érzi magát, mint az elmúlt három évben bármikor. Beal bal válla megsérült ma hajnalban, de nem tört el. Deron Williams örült, hogy egyáltalán labdát kapott a kezébe a végjátékban, a Mavs abban bízik, hogy valami átszakadt nála. Ginobili sokat alakított játékán, de még mindig élvezi a kosárlabdát. Bird átérzi Ainge problémáját azzal, hogy beragadtak a draft közepére. Harden hülyének nézte a riportert, de jogosan (videó). Hansbrough tekintete, miután meglátta maga mellett Marjanovicsot (videó).

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Marc Bermannek (New York Post) elmondta, nem látja maga előtt, hogy a Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant pályafutása ilyen késői szakaszában, miután annyi évet lehúzott az aranysárga-liláknál, majd a végén egy idényt más együttesnél tölt. Melo szerint ha egy játékos a hátrahagyott örökségét nézi, akkor nagyban kell gondolkodnia, márpedig Bryant már karrierje olyan pontján van Anthony szerint, hogy már azt kell néznie, milyen módon tud majd kiszállni, hogyan fognak majd emlékezni rá.

Kobe szerint egyébként Phil Jackson korábbi mondata, miszerint lehet, hogy az aranysárga-liláknál befejezi a dobóhátvéd, de a profi játékot nem, egyszerű csali volt a média számára. Bryant szerint Jackson mindig is ezt csinálta az újságírókkal, ebben is kitűnő egykori edzője. Baxter Holmes (ESPN) információi szerint egyébként Kobe közölte Byron Scott vezetőedzővel, hogy "talán" ez az utolsó éve - bár ezzel újdonságot és konkrét dolgot nem árult el.

Melo arról is beszélt Ian Begley-nek (ESPN New York), hogy bár csak 2-4-gyel állnak, tetszik neki a jelenlegi keret, hisz a társaiban, mert nagyon jó a munkamoráljuk. Anthony úgy fogalmazott, hogy az az igazán lelombozó érzés, mikor valaki egyedül küzd, harcol, próbálja elvégezni a többiek feladatát is, és senki nem segít neki. Ha azonban tudja, hogy ott vannak mellette többen is, szeretnének fejlődni egyénileg és csapatként is, és ehhez hajlandóak is elvégezni a munkát, az sokkal könnyebbé teszi az egész folyamatot.

A CBS Sports jelentette, hogy a Miami Heat swingmanjét, Gerald Greent kiengedték a kórházból, arról azonban továbbra sem tudni semmit, hogy mi baja volt - Ira Winderman (Sun Sentinel) szerint a csapat továbbra is hallgat, nem kommentálják az esetet, ami több mint furcsa. Mint ismert, Greent négy napja szállították kórházba, a TMZ értesülései szerint azt követően, hogy elájult és elkezdett vérezni, de több embernek kellett lefogni, hogy be tudják tuszkolni a mentőautóba - még mindig nem tudni, miért.

Szintén a Heathez tartozik, hogy ikonjuk, Dwyane Wade a nyáron erőnléti edzőt váltott, Tim Grover helyett Dave Alexanderrel edzett, ez pedig elmondása szerint segítségére volt. Wade Barry Jacksonnak (Miami Herald) azt nyilatkozta, hogy máshogy készültek fel, mint eddig, mivel az utóbbi években folyamatosan sérült volt és egyre idősödik is. Nagyon sokat dolgoztak a robbanékonyságán, amitől jó formába került. Ugyanannyi most is a testsúlya, mint az elmúlt években, de jobban érzi magát, mint az elmúlt három évben bármikor.

A Washington Wizardsnál Bradley Beal újra megsérült ma hajnalban, amikor az Atlanta Hawks irányítójával, Jeff Teague-gel vetődtek és ütköztek egy szabadlabdáért folytatott harc során. A dobóhátvéd elég sok időt töltött az öltőzben, de Jorge Castillo (Washington Post) úgy tudja, a röntgen negatív eredményt hozott, nincs törése Bealnek. Randy Wittman vezetőedző túl sokat nem mondott Bealről, csak annyit, hogy fogalma sincs, milyen súlyos játékosa sérülése.

Tim MacMahon (ESPN) jelentette, hogy a Dallas Mavericks nagyon reménykedik abban, hogy a ma hajnali meccsük egy áttörés volt Deron Williams számára - az irányító két fontos dobást is elsüllyesztett a New Orleans Pelicans elleni végjáték során, csapata nyert is. D-Will annyit mondott erről, hogy nem nagyon szeretne a Brooklyn Netsnél töltött idejéről beszélni, de sokszor csak a sarokban állt és figyelte az eseményeket, most már annak is örült, hogy egyáltalán a kezébe kapta a labdát, hogy oldja meg a végjátékot.

A San Antonio Spurs argentin legendája, Manu Ginobili Tom Orsbornnak (San Antonio Express-News) adott nyilatkozatot, amelyben elmondta, nagyon sokat változtatott játékán, mivel jóval idősebb lett. Még mindig érzi a ritmust, de már nincsenek olyan képességei, mint korábban, nem mindig tudja kihasználni a megnyíló réseket, az ütközéseket sem bírja annyira, mint régen. Ginobili szerint az a fontos, hogy jól válassza meg, mikor megy bele még ilyen dolgokba, kevesebbet is játszik, de annak nagyon örül, hogy még mindig élvezi a játékot és az idényt, és nagyon optimista a Spurs esélyeivel kapcsolatban.

Az Indiana Pacers elnöke, Larry Bird volt csapatáról és játékostársáról, a Boston Celtics jelenlegi GM-jéről, Danny Ainge-ről beszélt Steve Bulpettnek (Boston Herald). Bird szerint az a gond az NBA-vel, hogy ha valaki beragad a draft közepére, mondjuk a 14-18. helyek közé, akkor jó játékosokat húzhat, de olyanokat nem, akik képesek egy franchise képét teljesen megváltoztatni, úgyhogy átérzi Ainge problémáját. Más kérdés, hogy a Boston nagyot léphet előre a következő években ebben a tekintetben (is) a Brookyln Nets első körös draftjogaival.

A Houston Rockets sztárjától, James Hardentől megkérdezték a ma hajnali 46 pontos teljesítménye után, hogy visszanyerte-e a ritmusát (zsinórban két meccsen jutott 40 fölé). A válasz:

A végére pedig a San Antonio Spurs szerb óriása, Boban Marjanovics maradt, aki már most a frászt hozza ellenfeleire, érdemes megfigyelni Tyler Hansbrough arcát... Azt is hozzá kell azért tenni, hogy Psycho-T teljesen indokolatlan helyzetekben is tud így nézni, egyáltalán nem biztos, hogy felmérte a Spurs centerének méreteit, neki sokszor az alapfizimiskája is ilyen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus