Hírmorzsák 2015-11-09 (10:45)

Byron Scott szerint ha a Lakers fiataljai nem lépnek előre, kevesebb játékidőt fognak kapni. MWP nagyrészt Kobe miatt akart újra a Lakersnél játszani. Bryant szerint a Knicks támadójátéka nem Triangle, hanem egy négyzet (videó). Portis munkamorálja úgy is kitűnő, hogy nem tudni, mikor kerülhet pályára. Matthews november végén talán már perclimit nélkül játszhat. Hayest kitette keretéből a Rockets. McHale úgy érzi, mintha teljesen új csapata lenne. Aminut jóval több mindenre használják a Blazersnél, mint korábban. Jason Thompson szerint a Kings és a Warriors olyanok, mint az éjszaka és a nappal. Drummond lekapta az alley-oop passzt, de goaltendinget fújtak rá (videó). Melo üdvözölte a hatereit (videó). Mickey-t és Youngot a D-Ligába küldte a Celtics.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott újabb nem túl megnyugtató nyilatkozatot tett Mike Bresnahannek (Los Angeles Times). Elmondása szerint D'Angelo Russellnek és a többi fiatalnak egyre jobb formába kell lendülnie, egyre jobban kell érezniük a ritmust, mert ha nem, akkor kevesebb játékidőt fognak kapni. A tréner szerint a pályán töltött percek nagyon értékesek az NBA-ben, és nem akarja, hogy bárki is garantáltnak vegye azokat. Ha nem végzik el a feladatukat, ráadásul ezt rendszeresen teszik meg, az nem marad észrevétlenül. El kell kezdeniük fejlődni és a védőtérfélen is megcsinálni, amit meg kell. 

A Lakers egyik veteránja, Metta World Peace a Vlad TV-nek nyilatkozott. MWP azt mondta, hogy bár Kobe Bryant egyelőre csak szenved, ő támogatja régi-új csapattársát, és nagyrészt azért tért vissza az aranysárga-lila együtteshez, hogy Bryant mellett játszhasson. Elég rossz Kobe megítélése, mindenki azt mondja róla, hogy öreg, hogy nem tud játszani, hogy önző és hogy miatta nem jönnek a szabadügynökök a Lakershez, mert félnek tőle. Ő meg azt mondta magának, hogy vissza akar térni csapathoz - szerinte az emberek nem értik, hogy nem garantált szerződést kapott, ki kellett érdemelnie, hogy még most is a keretben lehet.

Kobe-nak egyébként a tegnap esti, New York Knicks elleni találkozón megvolt a véleménye az ellenfélről is - mint ismert, a Knicks az anno a Lakersnél is használt Triangle Offense-t erőlteti. Bryant láthatóan nem volt elragadtatva a New York támadójátékától, az egyik büntetőnél el is mondta, hogy "ez nem a kib*szott Triangle, ez egy négyzet" - a Triangle egy háromszög támadási forma.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Fred Hoiberg Nick Friedell-lel (ESPN) szintén egy fiatalról, Bobby Portisról beszélt, ám elmondása szerint fogalma sincs arról, mikor kaphat majd állandó szerepet a rotációban az idei draft 22. helyén kihúzott erőcsatár, ettől függetlenül Hoiberg elmondása szerint ez nem befolyásolja Portis munkamorálját. A tréner azt nyilatkozta, hogy játékosa azt mondta neki, az edzések az ő meccsei - a továbbiakban is ilyen marad a hozzáállása, az edzéseken próbálja majd meg felkavarni az állóvizet, és minden egyes nap ezt fogja tenni, amikor pályára kerül.

Volt egy rostermozgás is tegnap, a Houston Rockets kitette keretéből Chuck Hayest - erre számítani is lehetett egyébként, csak a sérülések miatt igazolták le nemrég, ezzel a lépéssel pedig visszatérhet az eddig sérült Terrence Jones és/vagy Patrick Beverley, Jonathan Feigen (Houston Chronicle) forrásai szerint előbbi. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a center még mindig folytatni akarja játékospályafutását, ám ha nem kell senkinek, visszavonul, és ebben az esetben maradhat a Rocketsnél is, mint edző.

Szintén a Houstonhoz tartozik, hogy vezetőedzőjük, Kevin McHale Calvin Wakinsnak (ESPN) elárulta, nagyon sokszor olyan érzése van, mintha teljesen új csapata lenne - Jones és Donatas Motiejunas sérültek, Dwight Howard pedig nem játszhat back-to-back meccseknél mindkét találkozón, így például Trevor Arizát az esetek nagy részében négyesként kell játszatnia. Nagyon sokszor lő mellé saját elmondása szerint is, mert úgy érzi, olyan, mintha dartsozna. Rádobálja a táblára a nyilakat, aztán majd kiderül, hogyan sikerültek a próbálkozások

Maradjunk még Texasban, Eddie Sefko (Dallas Mornings News) értesülései szerint ugyanis a Dallas Mavericks dobóhátvédje, Wesley Matthews egyre több munkát képes elvégezni az edzéseken műtött bal lábával is, így van rá esély, hogy november végén már perclimit nélkül lehet majd pályára küldeni a meccseken. Mint ismert, februárban szakadt el Matthews Achillese, azt kellett rendbe tenni műtéti beavatkozással.

A Portland TrailBlazers új kiscsatárának, Al-Farouq Aminunak eddig jó idénye van, és meglepő módon nemcsak védekezésben, hanem támadásban is hasznos - többféleképpen használják, például többet van játékban a gyorsindításoknál, mint korábban, de az elzárás-leválás játékoknál is nagyobb a szerepe. Damian Lillard Mike Richmannek (The Oregonian) elmondta, ő mindig is úgy gondolta, hogy Aminu hasznos tagja az éppen aktuális csapatának, de soha nem kapott olyan lehetőségeket támadásban, mint most náluk. Lillard azt is hozzátette, hogy szerinte sehol nem volt korábban szükség arra, hogy az a játékos legyen, mint aki most náluk, ezek az előrelépése okai.

A nemrég még a Sacramento Kingsnél játszó, de a nyáron két csere útján a Golden State Warriorshöz kerülő Jason Thompson a múlt hónapban azt nyilatkozta, hogy régi és új csapata között ég és föld a különbség - úgy fogalmazott, hogy az egyik az éjszaka, a másik pedig a nappal. Thompson Matt Kawaharának (Sacramento Bee) kicsit kifejtette a dolgot: ő csak arra gondolt, hogy a Warriorsnál egyáltalán nincs bizonytalanság bizonyos posztokkal vagy a vezetőséggel kapcsolatban, nagyon jól kijönnek a játékosok, a szakmai stáb és a vezetők, míg a Kingsnél nem ez volt a helyzet.

A Boston Celtics a D-Ligába, a Maine Red Clawshoz küldte Jordan Mickey-t és James Youngot. Mindketten másodjára járnak már idén Maine-ben, a múlt héten egyszer már leküldte őket a Celtics. Mickey egyelőre egy meccsen 3 percet kapott Bostonban, Young viszont még nem lépett pályára a "nagycsapatban".

A tegnapi után a mai napra is jutott egy bírói hiba, Andre Drummondnál ugyanis akkor fújtak goaltendiget, mikor egy alley-oop paszt akadályozott meg:

A végére pedig a New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony maradt, aki a Los Angeles Lakers elleni győztes mérkőzést követően mindenre gondolt, még azokra a Lakers-drukkerekre is, akik a mérkőzés folyamán folyamatosan beszólogattak neki, őket üdvözölte Melo:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus