Hírmorzsák 2015-11-11 (11:00)

Wade szerint nem lesz még egy Kobe Bryant, a korszak legnagyobb játékosának tartja a Lakers legendáját. Gerald Green kétmeccses eltiltást kapott a Heattől. Cuban megőrizte az összes üzenetet, amit DeAndre Jordan küldött neki a nyár folyamán. Porzingis 6. idei putback-zsákolása volt a ma hajnali. Sérültlista: Kobe, Nené (hát), Wiggins, Rubio (térd), Durant (combhajlító), Ross (hüvelykujj), Carroll (sarok), Anthony Davis (csípő), Hairston (migrén), Bradley (bal láb). Beverley és Gerald Henderson is visszatérhet. Robin Lopez vs. torontói kabala (videó). A Lakers védekezése és Huertas próbálkozása ma hajnalról (videók).

A Miami Heat ikonja, Dwyane Wade a Los Angeles Lakers legendájáról, Kobe Bryantről mondott pár szót Michael Wallace-nak (ESPN). Wade elmondása szerint mindenki arról beszél, hogy Kobe-nak mennyire nem megy, mennyire rosszul dob meg a többi dolog, ő azonban még mindig azt a Bryantet látja, aki a posztján nagyon hosszú ideig dominálta a játékot, és 20 évig magas szinten kosarazott. Úgy érzi, hogy Kobe ennek a korszaknak a legnagyobb játékosa, nincs ilyen kaliberű kosaras jelenleg. Vannak nagyon jó fiatal játékosok, de olyan még egy nem lesz, mint Kobe, úgyhogy akármikor lehet ellene játszani, mindig ki kell élvezni a pillanatot.

A mai nap sajnos szinte teljes egészében a sérülésekről szólt. Ha már Kobe-val kezdük, akkor folytassuk is vele, a Lakers sztárja ugyanis hátfájásai miatt ülte ki a Miami elleni back-to-back első meccsét - valószínűleg a következő találkozón játszani fog. A Washington Wizards magasembere, Nené szintén hátfájdalmak miatt nem játszott az Oklahoma City Thunder ellen ma hajnalban. A Thunder sztárja, Kevin Durant a Washington elleni találkozón húzta meg a bal combhajlítóját, amikor egy fault kiharcolásánál rosszul fogott földet. Ma lesz az MRI, akkor lehet többet tudni a sérülésről - KD szerint fáj neki a testrész, de Billy Donovan vezetőedző szerint sincs nagy gond.

A Toronto Raptors swingmanje, Terrence Ross a bal hüvelykujjával határozatlan időre esett ki, szalagsérülése van, de pontosan nem tudni, mennyire súlyos - ő a hétfői edzésen sérült meg. A Raptorsnál egyébként DeMarre Carroll is maródi, neki a sarkával van gondja, ő sem léphetett pályára. A New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis a Dallas Mavericks elleni összecsapás második félidejében már nem játszott, miután a csípője megsérült, és egyébként is 18 ponttal vezetett a csapata. A röntgen negatív lett, de elővigyázatosságból nem küldték már vissza a parkettre.

A Charlotte Hornets dobóhátvédje, PJ Hairston fejfájás miatt ment az öltözőbe a Minnesota Timberwolves elleni találkozón, migrénje van. A Minnesotánál  Ricky Rubio és Andrew Wiggins is térdsérülés miatt nem léphetett pályára - azt egyikőjüknél sem tudni, mennyire súlyos a dolog, de nagy valószínűséggel nekik és Hairstonnak sem kell hosszabb időt kihagyniuk. A Boston Celtics dobóhátvédjének, Avery Bradley-nek a bal lába sérült meg ma hajnalban, a Milwaukee Bucks ellen, ami miatt nem lépett már pályára a második félidőben - Bradley a meccs után sántított és azt mondta, kapott egy rúgást.

Két visszatérés lehet a közeljövőben. Egyrészt a Houston Rockets irányítója, Patrick Beverley agyrázkódása után tegnap már edzett, úgyhogy valószínűleg a Houston következő összecsapásán már pályára is fog lépni. A Portland TrailBlazersnél Gerald Henderson csípősérüléssel bajlódott, de a csapat tájékoztatása alapján a ma esti, San Antonio Spurs elleni találkozón már valószínűleg játszani fog.

A Miami Heat két mérkőzésre eltiltotta saját játékosát, Gerald Greent "rossz magaviselet" miatt. Mint ismert, a swingmant a múlt héten kórházba kellett szállítani, de nem tudni, mitől - úgy tűnik, drogproblémája volt Greennek, bár ezt biztosra továbbra se lehet venni.

Közben a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban Ben Bolch-nak (Los Angeles Times) elárulta, hogy megőrzött minden üzenetet, amit DeAndre Jordan küldött neki a nyár folyamán, és lehet, hogy lesz olyan pillanat a későbbiekben, mikor ezt megosztja majd a nyilvánossággal is, de ez most nem az az időpont - annyit elárult, hogy amerikai idő szerint július 7-én este 11:56-kor azt mondta neki Jordan, hogy randizni megy, ami kiderült, hogy az egy Blake Griffinnel történt találkozó volt. Cuban azt is hozzátette, hogy ez nem egy termonukleáris háború, hanem kosárlabda, úgyhogy az NBA-nek szórakozásnak kellene lennie a szurkolók számára.

Mint azt a visszajátszásban láthattátok, Kristaps Porzingis újabb putback zsákolással jelentkezett, ami már a 6. volt neki a szezon során. A látványos húzás mellett érdemes kiemelni, hogy 7 csapat még egyetlen egyszer sem tudott ilyet ebben az idényben bemutatni.

A New York Knicks centerének, Robin Lopeznek személyes hadjárata van a kabalafigurák ellen, ezt a Toronto Raptors ellen is megmutatta:

A liga vizsgálja a tegnap hajnali Atlanta Hawks - Minnesota Timberwolves elleni találkozó végjátékában történteket, amikor Jeff Teague megütötte Nemanja Bjelicát:

A végére pedig a Los Angeles Lakers két mutatós jelenetsora maradt. Először Marcelinho Huertas próbált meg valamit, ami már akkor hamvába holt kísérlet volt, mikor még neki sem kezdett:

Hátul pedig az egész Lakers-védelem esett szét...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus