Hírmorzsák 2015-11-12 (10:45)

Kings-hírek: Cousinst két meccsre el akarta tiltani Karl a hétfői "anyázása" után, a center elnézést kért az edzőtől, Karlt még a héten kirúghatják (?), de ezt Divac cáfolta, Ranadive-val pedig egyre több a gondja a többi Kings-tulajnak. Durant 7-10 napra esett ki combhajlítója miatt. Wilson Chandler még el sem kezdte, de már befejezte az idényt (csípőműtét). Pat Riley "lökte" a Spurs karjaiba Aldridge-ot. Tim Duncan helyet követelt magának a heti Shaqtin' A Foolban (videó). Jeff Van Gundy a Mavs-drukkereket kritizálta, amiért kifütyülték DeAndre Jordant, Parsons szerint a Clippers se foglalkozik a centerrel, a Mavs twitterfiókja pedig a meccs után szólt be Doc Riverséknek. Sérültlista: Oladipo (agyrázkódás), Myles Turner (kéztörés), Meyers Leonard (kiugrott váll), Redick (hát). A Bullsnak is külön D-Ligás csapata lesz jövőre.

A Sacramento Kings megint a középpontba került a hét elején, a San Antonio Spurs elleni vereséget követően. Mint arról tegnap este beszámoltunk már, DeMarcus Cousins kis túlzással elküldte az anyjába George Karlt a meccs után, ezután volt meg kedden a csapatmeeting. A tréner a hírek szerint kétmeccses eltiltást akart adni a centernek az esetet követően, de Vlade Divac elnök állítólag elmondta, hogy erre sem hatásköre nincs az edzőnek, és engedélyt sem kapott rá, nem is fog - hogy lesz-e bármiféle büntetés kiosztva a hétfői incidens miatt, arra annyit mondott, hogy ha lesz is, házon belül marad. Chris Mannix (Sports Illustrated) úgy tudja, hogy Karl már tavaly is el akarta tiltani a csapat vezérét azért, mert a testbeszéde rossz volt az egyik találkozón.

Cousins kiadott egy nyilatkozatot a hétfői esettel kapcsolatban, amelyben hivatalosan is bocsánatot kért Karltól a történtekért. A center elmondása szerint mindannyian utálják a vereségeket, ő főleg, és hagyta, hogy az érzelmei uralkodjanak rajta a San Antonio elleni vereséget követően az öltözőben - tudja, hogy ez hiba volt. Nem egy emberre ideges, legyen az játékos vagy edző, nincs is kit hibáztatni, mert mindannyian felelősek az eddig történtekért. Azért volt frusztált, mert 1-7-tel álltak, ilyen egyszerű.

Maga Karl is nyilatkozott a tegnapi dobóedzésük után Jason Jonesnak (Sacramento Bee). A tréner szerint jobban érzi magát, mint bármikor korábban, sokkal könnyebb, jobban is étkezik. Az edzői stílusa is változatlan, és szerinte elég magas szinten lehet azzal a stílussal teljesíteni, amit ő a pályán követel játékosaitól. Próbál egy új csapatot felépíteni, ahol 10 új játékos van, teljesen új kultúrát és energiaszintet szeretne látni a kerettől, márpedig ez szerinte nem hét mérkőzés alatt fog bekövetkezni. Karl azt is elmondta, hogy tudja, nem egyszerű a váltás a korábbiakhoz képest, egy hosszú folyamat lesz ez, de jobbak lesznek minden egyes mérkőzéssel, ahogy haladnak előre a szezonban.

Sam Amick (USA Today) a tegnap este folyamán jelentette még, hogy a Kings kisebbségi tulajdonosai egyre jobban fújnak Vivek Ranadive többségi tulajdonosra, mert az indiai üzletember szinte egyáltalán nem konzultál velük a fontos döntések előtt sem. Ranadive a múltkor még Drake-et is bevitte az öltözőbe, miután zsinórban hatodjára is kikaptak - ez volt a Spurs elleni zakó -, ez sem kifejezetten tetszett a többi tulajnak. Szintén Amick jelentette, hogy Karlt még a héten kirúghatják, de erre Divac Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) elmondta, hogy a tréner pozíciója biztonságban van. Az elnök azt is hozzátette, hogy a legfontosabb, hogy meg tudták beszélni a gondokat, és most már egy felé húz a csapat. 

A Miami Heat teljhatalmú elnöke, Pat Riley is találkozott LaMarcus Aldridge-dzsal a nyáron, és megpróbálta rábeszélni, hogy írjon egy évre alá a Portland TrailBlazershez, aztán 2016 nyarán hozzájuk - akkor lett volna helye a sapka alatt a Heatnek. LMA az előbb említett Spearsnek azt nyilatkozta, hogy Riley azt mondta neki, jó játékos, de lehetne sokkal jobb is. Neki is voltak jó szezonjai, de ahhoz, hogy nyerni tudjon, más nagyon jó kosarasokra is szüksége van maga mellett. Ha a többiek is hajlandóak meghozni a szükséges áldozatokat - mondjuk 23-24 pont helyett csak 18-19 pontot átlagolnak -, akkor együtt a végső sikerre vezethenek egy klubot.

Talán kisebb lesz a szerepe, de végül is mindenki azt szeretné, ha bajnoki címet nyerne. Chris Bosh-t hozta példának, aki 21 pontot átlagolt a Toronto Raptorsnél, Miamibe ment, az emberek azt mondták, hogy mennyire nem fontos, de Riley elmondta neki, hogy egyetlen egyszer sem nyertek volna gyűrűt, ha Bosh nincs a csapatukban, az erőcsatár pedig semmiért nem cserélné el azt a két végső sikert. Riley szerint mindenki pályafutásában elérkezik az a pont, amikor választania kell, hogy továbbra is jó átlagokat akar produkálni vagy a bajnoki cím a fontosabb. Nem sokkal később egyezett meg a Spursszel Aldridge, aki elmondta, a Riley által mondottak nem kis mértékben győzték meg arról, hogy igazoljon San Antonióba.

Megvolt ma hajnalban DeAndre Jordan nagy "bemutatkozása" Dallasban a nyári botrányát követően. Az ESPN egyik szakkommentátora, Jeff Van Gundy finoman szólva is elmarasztalta a Mavs szurkolóit, amiért kifütyülték a Los Angeles Clippers centerét. Szerinte ez őrültség azt is figyelembe véve, hogy vasárnap majd Greg Hardynak fognak drukkolni - a Dallas Cowboys játékosa a nem kicsit balhés NFL-játékosok közé tartozik, nemrég kerültek elő képek arról például, hogyan verte meg brutálisan egykori barátnőjét, valószínűleg erre célzott JVG.

A Mavericks egyébként megverte a Clipperst, ami után megkérdezték a texasiak kiscsatárát és Jordan (volt) jó barátját, Chandler Parsonst, hogy akkor ezzel vége-e a center körüli drámának. Parsons annyit mondott, hogy nem foglalkoznak Jordannel, de ahogy jelenleg kinéz a Clippers, Doc Riversék se nagyon. A Mavs twitterfiókja is üzent az ellenfélnek, méghozzá a nyári emoji-háborút idézve (mint ismert, mindenki jelezte anno twitteren, mivel indul Los Angelesbe meggyőzni Jordant, maradjon a Clippersnél, ezt fugurázták ki a Dallasnál):

Közben arra is fény derült, hogy a hivatalos álláspont szerint Gerald Greent azért tiltotta el két mérkőzésre a Miami Heat, mert megütött egy embert abban a hotelben, ahol aztán több embernek kellett lefogni és megkötözni, hogy be tudják szállítani egy kórházba - a férfi állítólag nem akar feljelentést tenni Green ellen. A swingman a hírek szerint véres kézzel ment le a recepcióra, hogy szóljon, hívják ki a tűzoltókat, majd elájult. A férfi próbálta őt a helyszínen tartani, amíg a mentők kiérkeztek, ekkor kapott Greentől egy ütést.

Térjünk át egy kicsit a sérüllistára. Az Oklahoma City Thunder sztárját, Kevin Durantet megvizsgálták alaposan, miután meghúzódott a bal combhajlítója, és a diagnózis szerint legalább 7-10 napot ki kell hagynia, csak ezt követően nézik meg újra állapotát - 1-1.5 hétig tehát nélküle kell helyt állnia csapatának. A Denver Nuggets csatára, Wilson Chandler ennél is rosszabbul járt, mivel meg kell műteni csípőjét, emiatt a teljes idényt kénytelen lesz kihagyni. Chandler idén nyáron írta alá hosszabbítását, ami nagyjából évi 11.5 milliót fizet neki évente, 2012-ben pedig egyszer már kés alá kellett feküdnie csípője miatt - nem túl jó előjel ez a továbbiakra nézve. A Clippers dobóhátvédje, JJ Redick a hátával bajlódik, ezért nem tudta befejezni a Dallas elleni összecsapást. 

A Portland TrailBlazers erőcsatárának, Meyers Leonardnak ma hajnalban kiment a válla a Spurs elleni találkozón - sok jót ez nem jelent, főleg hogy Leonard saját elmondása szerint eléggé fáj a válla, de egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia. Az Orlando Magic hátvédje, Victor Oladipo is ma hajnalban sérült meg, a Los Angeles Lakers elleni összecsapáson ütközött, és agyrázkódás gyanújával kellett távoznia a parkettről - hogy mikor térhet vissza, nem tudni, de az ilyenkor szokásos protokollon át kell esnie, lehet, hogy egy mérkőzést ki kell majd hagynia. Az Indiana Pacers centerének, Myles Turnernek pedig a bal hüvelykujja húzódott meg a Boston Celtics ellen, de a mérkőzés után kiderült, hogy el is tört a keze, rá valószínűleg hosszabb kihagyás vár.

A Chicago Bulls tegnap este bejelentette, hogy a D-Ligától jogot kaptak egy saját franchise indítására 2016/17-től. Ez lesz jövőre a 22. csapat a ligában, a Bulls pedig a 13. NBA franchise, amelynek saját együttese lesz lent.

A végére a San Antonio Spurs legendája, Tim Duncan maradt, aki a heti Shaqtin' A Foolba foglalt helyet magának:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus