Hírmorzsák 2015-11-12 (21:00)

Nowitzki ki akarja tölteni szerződését, aztán 2017 nyarán meglátja, hogyan tovább. Scott szerint ha nem felkészülten küldi pályára Russellt, akkor a kudarcra tanítja. Karl marad a Kings edzője a szezon végéig, Cousins és Divac jó kapcsolatot építettek ki egymással. Porzingis, Melo és Robin Lopez nyilatkoztak a ma hajnali vereségről, a lett magasembert Patrick Ewing és Casey is nagyon dicsérték. LMA kikerülte a Blazersnek tett ígéretéről szóló kérdést. Myles Turner 4 hetet hagy ki kéztörése miatt. Chris Paul elért 7000 gólpasszig (videó). Koufos pacsizni akart, Cousins nem (videó). Megjött az Uncle Drew új epizódja (videó). A Rocketsnél nem értették a gyorsindítás lényegét (videó). Jimmy Butlernek pedig nem mindennapi akváriuma van (videó).

A Dallas Mavericks német ikonja, Dirk Nowitzki Sam Amicknek (USA Today) adott nyilatkozatot. Ő mindig azt vallotta, hogy ha már mindene fáj az embernek, és minden extra dolgot meg kell azért tenni, hogy egyáltalán pályára léphessen, akkor abba kell hagyni, de jól érzi magát és nyáron is teljesen rendben volt.

Az Eb-n 6 nap alatt 5 mérkőzést játszottak, és azzal sem volt semmi gondja, nem kellett semmit szednie, hogy játszani vagy edzeni tudjon. Abban biztos, hogy a mostani szerződését még kitölti, aztán majd meglátja, hogyan tovább utána - a következő idényben van még élő kontraktusa. Nowitzki arról is mesélt, hogy ha elkezdődnek a meccsek és a versengés, akkor már minden rendben van, de a nyarak nagyon nehezek. Németországban edz egyedül, nem 4-5 másik játékossal Dallasban, ami nem könnyíti meg a helyzetet, mert saját magát kell motiválnia. Korán kell kelni, ott kell hagyni a gyerekeit is és órákig tréningezni kell, mint valami mániákus őrült. Ez az, ami igazán nehéz, a játékot mindig is élvezni fogja.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott Baxter Holmesnak (ESPN) elmondta, csak azért nem fogja a pályára küldeni D'Angelo Russellt, hogy ott legyen, mert ha ezt teszi úgy, hogy nincs még kész erre az irányító és nem tanul semmit, akkor arra készíti fel, hogyan kell kudarcot vallani. Márpedig ezt nem fogja megtenni, mert túl értékesnek tartja Russellt az aranysárga-lila franchise számára.

A Lakers az elmúlt 1-2 napban nem vihette a prímet a hírekben, a középpontba ugyanis a Sacramento Kings került. Vlade Divac elnök Lisa Gonzalesnek (KCRA-TV) elmondta, George Karl marad a vezetőedző az idény végéig - azt is meg kell említeni azért, hogy tavaly Tyrone Corbinnál is elmondták ugyanezt, miután ideiglenes tréner lett Michael Malone menesztését követően, de akkor még nem Divac volt az elnök és nem is ő nyilatkozott. Tom Ziller (SB Nation) forrásai szerint egyébként bármilyen cirkusz is megy a Kingsnél hosszú hónapok, gyakorlatilag nyár eleje óta, Divac és DeMarcus Cousins nagyon jó kapcsolatot építettek ki egymással, a középjátékos és az egykori center megértik egymást.

Mint azt már reggel láthattátok, a New York Knicksnek nagyon kevésen múlott a győzelem, Kristaps Porzingis épphogy későn engedte el a győzelmet jelentő hármast. A találkozót követően Carmelo Anthony viccesen megjegyezte, egyszerűen túl hosszúak lett csapattársa ujjai. Porzingis azt mondta, hogy nagyon nehezen emészti meg a történteket, hiszen élete legnagyobb momentumát élte át, mindig erről a pillanatról álmodozott, hogy a győztes kosarat ő dobja egy meccsen. Azt is hozzátette azonban, hogy lesz meccsük nem soká, talán akkor is lesz lehetősége erre, és akkor időben tudja bedobni a labdát. Amikor eldobta, tudta, hogy be fog menni, úgy érezte, időben is volt, de a visszajátszás alapján világos volt mindenkinek, hogy még a kezében volt a labda, mikor kigyulladt a piros fény a palánkon és az időmérő órán.

A Charlotte segédedzője, a Knicks-legenda Patrick Ewing is dicsérte Porzingist - szerinte a lett játékossal számolni kell, nagy erősítés lesz csapatának. 220 centi magas és a periméteren játszik, márpedig az ő idejében az ekkora embereket csak a palánk alatt lehetett megtalálni - azt is hozzátette, hogy ettől függetlenül nemcsak a tempókat dobálja a magasember, hanem a támadópattanózásból is kiveszi a részét. Porzingis szerinte nagyon sokoldalú, játéka kitűnően illik a mai NBA-be. Szinte ugyanezeket elmondta Porzingisről a Toronto Raptors vezetőedzője, Dwane Casey is - ő annyit emelt még ki, hogy jelenleg még sehol nincs a lett Dirk Nowitzkihez képest, de a magassága és a távoli dobásai miatt nagyon hasonlít rá.

Robin Lopez Cody Zeller végül győztes kosaráról elmondta, hogy látta Jeremy Lint, hogy ütemelőnye van az emberével szemben, voltak nagy kosarai az irányítónak a végjátékban, így talán túlságosan is rásegített, minden gyűrű közelébe lépő embert magára akart vállalni. Melo annyit mondott erről, hogy nehéz lenyelni, mikor egy ziccerrel kapnak ki, de magára is vállalta a dolgot, mert elmondása szerint nem tudta bebiztosítani a győzelmet, mikor a lehetőség a kezében volt.

A San Antonio Spurs erőcsatára, LaMarcus Aldridge Jason Quicktől (The Oregonian) kapott egy kérdést azzal a 2014-es ígéretével kapcsolatban, amikor azt mondta, biztosan hosszabbítani fog a Portland TrailBlazersszel 2015-ben. LMA kitért a válaszadás elöl, azt mondta, nem akar ebbe belemenni, mert történt, ami történt. Úgy érzi, mindkét fél megkapta, amire vágyott, ő pedig már a Spurs játékosa.

A sérültekhez tartozik, hogy az Indiana Pacers centere, Myles Turner 4 hetet hagy ki, miután ma hajnalban eltört a bal hüvelykujja.

A Los Angeles Clippers irányítója, Chris Paul ma hajnalban elérte a 7000 gólpasszt, a negyedik leggyorsabban a liga történetében. Az nba.com készített is egy összeállítást a mérföldköveket jelenti asszisztjairól:

A Sacramentónál finoman szólva sincs minden rendben, de a ma hajnali, Detroit Pistons elleni meccsen volt egy vicces jelenet is. DeMarcus Cousins idegeskedett egy fault miatt, miközben Kosta Koufos pacsizott volna vele, ezt azonban Cousins nem vette észre. Amilyen feszült a helyzet a csapatnál, annyira könnyedén vették a dolgot, Cousins még hajnalban elnézést kért társától twitteren is, Koufos pedig jelezte neki, hogy nincs semmi gond.

Megérkezett az új Uncle Drew, amelyben Kyrie Irving mellett Ray Allen és Baron Davis szerepelnek:

A Houston Rocketsnél nem éppen tankönyvi módon vezették végig a gyorsindítást ma hajnalban, a Brooklyn Nets ellen:

A legvégére pedig Jimmy Butler új akváriuma került. Nem egy átlagos "hal otthon":

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus